Kärleksmums, snoddas, kokosrutor
Kokosrutor, kärleksmums eller snoddas... Många namn har dessa populära kakor. Lätta att baka i långpanna och riktigt goda. Du behöverKakan
Glasyr
Gör så här:Smeten räcker till en mindre långpanna. Smält smöret och låt det svalna. Vispa samman ägg och socker så det blir pösigt. Blanda alla torrvarorna i en skål. Rör ner torrvaror, mjölk och smöret i ägg- och sockerblandningen. Rör slätt. Slå smeten i en smord och bröad långpanna. Grädda i nedre delen av ugnen i 200-225 grader i 15-20 minuter - känn med en sticka om kakan är färdig. Smält smöret till glasyren. Vispa ner alla ingredienser utom kokosflingorna. När kakan svalnat bred på glasyren jämnt över hela ytan och strö över kokosflingorna. Ställ kakan kallt så glasyren stelnar och skär sedan kakan i rutor. Tips! Till Alla hjärtans dag kan du göra hjärtformade kakor med en vanlig pepparkaksform! Snyggt och kärleksfullt!
![]()
Kommentar av
GBAIX
10 maj 2020
Mycket god, men alltför söt; jag rekommenderar mindre socker, både i kakan och i glasyren. ![]() ![]() Kommentar av
ANNELYE
9 februari 2013
jätte goda men kan man byta kokosflingor till ex strössel? ![]() ![]() Redaktionens kommentar
![]() Svar av cb14 maj 2013
hej Annelye Visst kan man ta till strössel, men det blir väldigt "sött". Jag rekommenderar kokosflingor
![]() Kommentar av
Elin G
9 november 2012
Blev jätte gott! :) Jag tippsar.. :) ![]() ![]() Kommentar av
osignerat
18 oktober 2012
den här kakan ska jag göra ![]() ![]() Kommentar av
meee
29 maj 2012
Jag har bakat den till min klass för att vi hade klass fest o alla tyckte om den;) ![]() ![]() Kommentar av
MIIRIS OCH CLARIIS
17 april 2012
de va jätte gott recept! :)) ![]() ![]() Kommentar av
osignerat
4 mars 2012
hej jag ska baka en kaka medans min kompis hjäler till ![]() ![]() Kommentar av
Den blåvite.
12 februari 2012
Mums. Ska testa snart. Hos oss heter dom Gais-kakor. ![]() ![]() Kommentar av
Lars
11 december 2011
hej jag undra om man kan ha lite salt för jag gillar inte när det blir för sött ![]() ![]() Redaktionens kommentar
Äldre kommentarer
|
|
Hur stor ugnsform rekommenderar du?