Kärleksmums, snoddas, kokosrutor

Kokosrutor, kärleksmums eller snoddas... Många namn har dessa populära kakor. Lätta att baka i långpanna och riktigt goda.

Du behöver

Kakan

  • 175 g smör eller margarin
  • 2-3 ägg
  • 3 dl socker eller råsocker
  • 1/2 dl kakao
  • 1/2 tsk rent vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl mjölk eller grädde
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Glasyr

  • 100 g smör eller margarin
  • 5 dl florsocker
  • 1/2 tsk vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 3 msk kallt kaffe
  • ca 2 dl kokosflingor

Gör så här:

Smeten räcker till en mindre långpanna.

Smält smöret och låt det svalna. Vispa samman ägg och socker så det blir pösigt.

Blanda alla torrvarorna i en skål. Rör ner torrvaror, mjölk och smöret i ägg- och sockerblandningen. Rör slätt.

Slå smeten i en smord och bröad långpanna. Grädda i nedre delen av ugnen i 200-225 grader i 15-20 minuter - känn med en sticka om kakan är färdig.

Smält smöret till glasyren. Vispa ner alla ingredienser utom kokosflingorna.

När kakan svalnat bred på glasyren jämnt över hela ytan och strö över kokosflingorna.

Ställ kakan kallt så glasyren stelnar och skär sedan kakan i rutor.

Tips! Till Alla hjärtans dag kan du göra hjärtformade kakor med en vanlig pepparkaksform! Snyggt och kärleksfullt!


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av ANNELYE
9 februari 2013

jätte goda men kan man byta kokosflingor till ex strössel?

Redaktionens kommentar
Javisst!
Svar av cb
14 maj 2013

hej Annelye

Visst kan man ta till strössel, men det blir väldigt "sött". Jag rekommenderar kokosflingor

Kommentar av Elin G
9 november 2012

Blev jätte gott! :) Jag tippsar.. :)

Kommentar av osignerat
18 oktober 2012

den här kakan ska jag göra

Kommentar av meee
29 maj 2012

Jag har bakat den till min klass för att vi hade klass fest o alla tyckte om den;)

Kommentar av MIIRIS OCH CLARIIS
17 april 2012

de va jätte gott recept! :))

Kommentar av osignerat
4 mars 2012

hej jag ska baka en kaka medans min kompis hjäler till

Kommentar av Den blåvite.
12 februari 2012

Mums. Ska testa snart. Hos oss heter dom Gais-kakor.

Kommentar av Lars
11 december 2011

hej jag undra om man kan ha lite salt för jag gillar inte när det blir för sött

Redaktionens kommentar
Visst går det bra, men dosera med försiktighet! Ett halvt kryddmått i smeten kan mycket väl räcka för att bryta sötman. Smöret innehåller också en del salt, om du inte använder osaltat smör.
Kommentar av Lars
30 oktober 2011

vi har bakat dessa några gånger nu men vi får dom aldrig att bli tjocka ,vad kan det beror på? vi följer reseptet men ändå blir dom enormt tunna

Redaktionens kommentar
Prova med en mindre ugnsform - kanske har ni en stor ugn (och därmed långpanna)?
Kommentar av osignerat
30 juni 2011

Finns det absolut inget annat sätt än att ha florsocker?

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | Nästa »

Svamprecept

Höstens godaste svamprecept.

Svamp lyfter en mängd härliga hösträtter. Till exempel en långsam potatisgratäng med skogssvamp och gräslök.

Omeletter, pytt och stuvning – svamp platsar i mängder av snabba rätter. Men framförallt i mustiga, smakrika rätter som grytor, gratänger eller pajer. Mat som gärna får ta lite tid för att bli bra. Speciellt på hösten då det finns rikligt med nyskördat att njuta av.
Klassiska höstgrytor med nötkött, eller älg, rotfrukter och svamp. Eller svampsoppor som gärna ska småputtra en god stund. Självklart risotton på skogssvamp och svamppiroger.
Vårt senaste svamprecept är lite slowfood och lyfter fram svampsmaken lite extra: En potatisgratäng med skogssvamp som gräddas länge på låg värme så att smakerna riktigt kommer fram. Perfekt med skogssvamp!

 svamprecept.se

Långpannekaka

Morot, apelsin + choklad

Snabb–bakat som räcker åt alla? Apelsindoftande morotskaka i långpannan!

morotskaka.com

Fika på trappan

Solig fika på trappan

Allas favorit tigerkakan är enkel att baka och passar perfekt med en kopp kaffe på trappan.

sockerkakor.se


Bagels

Fyllda bagels

Den som vill vakna mjukt i helgen räcker upp en hand! Hembakade bagels fyllda med färskost gör frukost till fest.

Bagels är ringformade bröd som får sin speciella karaktär av att först kokas och sedan gräddas i ugn. Med matiga fyllningar passar amerikanska bagels fint som frukost, till lunch eller i picknickkorgen.

En klassisk bagel fylls gärna med färskost, smaksatt med pepparrot. Elvis sägs ha älskat jordnötssmör och sylt men den som tar ett säkert kort väljer bagels fyllda med brie eller matiga bagels med avokado och keso. Oavsett fyllning imponerar du garanterat med hembakade bagels!

 bagelsrecept.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...