Kärleksmums, snoddas, kokosrutor

Kokosrutor, kärleksmums eller snoddas... Många namn har dessa populära kakor. Lätta att baka i långpanna och riktigt goda.

Du behöver

Kakan

  • 175 g smör eller margarin
  • 2-3 ägg
  • 3 dl socker eller råsocker
  • 1/2 dl kakao
  • 1/2 tsk rent vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl mjölk eller grädde
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Glasyr

  • 100 g smör eller margarin
  • 5 dl florsocker
  • 1/2 tsk vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 3 msk kallt kaffe
  • ca 2 dl kokosflingor

Gör så här:

Smeten räcker till en mindre långpanna.

Smält smöret och låt det svalna. Vispa samman ägg och socker så det blir pösigt.

Blanda alla torrvarorna i en skål. Rör ner torrvaror, mjölk och smöret i ägg- och sockerblandningen. Rör slätt.

Slå smeten i en smord och bröad långpanna. Grädda i nedre delen av ugnen i 200-225 grader i 15-20 minuter - känn med en sticka om kakan är färdig.

Smält smöret till glasyren. Vispa ner alla ingredienser utom kokosflingorna.

När kakan svalnat bred på glasyren jämnt över hela ytan och strö över kokosflingorna.

Ställ kakan kallt så glasyren stelnar och skär sedan kakan i rutor.

Tips! Till Alla hjärtans dag kan du göra hjärtformade kakor med en vanlig pepparkaksform! Snyggt och kärleksfullt!


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av TN
27 maj 2020

Hur stor ugnsform rekommenderar du?

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av GBAIX
10 maj 2020

Mycket god, men alltför söt; jag rekommenderar mindre socker, både i kakan och i glasyren.

Kommentar av ANNELYE
9 februari 2013

jätte goda men kan man byta kokosflingor till ex strössel?

Redaktionens kommentar
Javisst!
Svar av cb
14 maj 2013

hej Annelye

Visst kan man ta till strössel, men det blir väldigt "sött". Jag rekommenderar kokosflingor

Kommentar av Elin G
9 november 2012

Blev jätte gott! :) Jag tippsar.. :)

Kommentar av osignerat
18 oktober 2012

den här kakan ska jag göra

Kommentar av meee
29 maj 2012

Jag har bakat den till min klass för att vi hade klass fest o alla tyckte om den;)

Kommentar av MIIRIS OCH CLARIIS
17 april 2012

de va jätte gott recept! :))

Kommentar av osignerat
4 mars 2012

hej jag ska baka en kaka medans min kompis hjäler till

Kommentar av Den blåvite.
12 februari 2012

Mums. Ska testa snart. Hos oss heter dom Gais-kakor.

Kommentar av Lars
11 december 2011

hej jag undra om man kan ha lite salt för jag gillar inte när det blir för sött

Redaktionens kommentar
Visst går det bra, men dosera med försiktighet! Ett halvt kryddmått i smeten kan mycket väl räcka för att bryta sötman. Smöret innehåller också en del salt, om du inte använder osaltat smör.

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | Nästa »

Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Squashrecept

Squash i överflöd

När squashen mognar i trädgården blir mången odlare panikslagen. Vad gör man med överflödet? Tja, kanske paj?

vegetariskarecept.se

Pajrecept

Fetaostpaj

Någon som gillar fetaost? Kalamata-oliver? Tomater? Här är receptet för er!

pajrecept.se


Smart helgmat

Lyxig kyckling - helgmat som räcker länge!

En riktigt klassisk helgstek är ett lyxigt sätt att fira helg! Gör två rätter i en: Läckert fylld kyckling som finmiddag och kycklingsoppa i veckan.

Mycket finns att vinna på att ta till vara så mycket av råvarorna som möjligt. Både för plånboken och miljön. Men också för att det finns så mycket god mat du lättast gör på rester! Lagar du en riktigt god helstekt kyckling till helgen och serverar den med gräddsås och rotfrukter har du en fantastisk söndagsmiddag. Prova vårt nya recept med härlig fyllning av champinjoner, krutonger och vin som får både smaklökar och ögat att jubla… Det som blir över använder du till nya, goda rätter dagen därpå. En god kycklinggryta är snabbmat med mycket smak. Till en paj, sallad eller pasta är kall kyckling utmärkt. Och vill du ta tillvara hela kycklingen provar du att koka fond på resterna och göra en mustig kycklingsoppa med potatis och rotfrukter. Så mycket gott av ut av bara en rätt! Ett gott tips: Välj kravmärkt kyckling så gör du bra för djur, miljö och smaken!

 kycklingrecept.nu


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...