Kärleksmums, snoddas, kokosrutor

Kokosrutor, kärleksmums eller snoddas... Många namn har dessa populära kakor. Lätta att baka i långpanna och riktigt goda.

Du behöver

Kakan

  • 175 g smör eller margarin
  • 2-3 ägg
  • 3 dl socker eller råsocker
  • 1/2 dl kakao
  • 1/2 tsk rent vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl mjölk eller grädde
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Glasyr

  • 100 g smör eller margarin
  • 5 dl florsocker
  • 1/2 tsk vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 3 msk kallt kaffe
  • ca 2 dl kokosflingor

Gör så här:

Smeten räcker till en mindre långpanna.

Smält smöret och låt det svalna. Vispa samman ägg och socker så det blir pösigt.

Blanda alla torrvarorna i en skål. Rör ner torrvaror, mjölk och smöret i ägg- och sockerblandningen. Rör slätt.

Slå smeten i en smord och bröad långpanna. Grädda i nedre delen av ugnen i 200-225 grader i 15-20 minuter - känn med en sticka om kakan är färdig.

Smält smöret till glasyren. Vispa ner alla ingredienser utom kokosflingorna.

När kakan svalnat bred på glasyren jämnt över hela ytan och strö över kokosflingorna.

Ställ kakan kallt så glasyren stelnar och skär sedan kakan i rutor.

Tips! Till Alla hjärtans dag kan du göra hjärtformade kakor med en vanlig pepparkaksform! Snyggt och kärleksfullt!


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av ANNELYE
9 februari 2013

jätte goda men kan man byta kokosflingor till ex strössel?

Redaktionens kommentar
Javisst!
Svar av cb
14 maj 2013

hej Annelye

Visst kan man ta till strössel, men det blir väldigt "sött". Jag rekommenderar kokosflingor

Kommentar av Elin G
9 november 2012

Blev jätte gott! :) Jag tippsar.. :)

Kommentar av osignerat
18 oktober 2012

den här kakan ska jag göra

Kommentar av meee
29 maj 2012

Jag har bakat den till min klass för att vi hade klass fest o alla tyckte om den;)

Kommentar av MIIRIS OCH CLARIIS
17 april 2012

de va jätte gott recept! :))

Kommentar av osignerat
4 mars 2012

hej jag ska baka en kaka medans min kompis hjäler till

Kommentar av Den blåvite.
12 februari 2012

Mums. Ska testa snart. Hos oss heter dom Gais-kakor.

Kommentar av Lars
11 december 2011

hej jag undra om man kan ha lite salt för jag gillar inte när det blir för sött

Redaktionens kommentar
Visst går det bra, men dosera med försiktighet! Ett halvt kryddmått i smeten kan mycket väl räcka för att bryta sötman. Smöret innehåller också en del salt, om du inte använder osaltat smör.
Kommentar av Lars
30 oktober 2011

vi har bakat dessa några gånger nu men vi får dom aldrig att bli tjocka ,vad kan det beror på? vi följer reseptet men ändå blir dom enormt tunna

Redaktionens kommentar
Prova med en mindre ugnsform - kanske har ni en stor ugn (och därmed långpanna)?
Kommentar av osignerat
30 juni 2011

Finns det absolut inget annat sätt än att ha florsocker?

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | Nästa »

Fettisdagen 28 februari

Baka dina egna semlor hemma med nya recept!

Det är semmeltider och vi äter semlor som aldrig förr. Prova något nytt och baka egna semmelmuffins!

Nuförtiden kan vi köpa semlor i butiker och på café mellan jul och påsk. Varje år mumsar vi i oss över 40 miljoner semlor i Sverige. Och varianterna blir fler även om de flesta vill ha klassiska semlor kring fettisdagen.
Alla konditorier påstår att just deras semlor är de allra godaste. Men godast är väl ändå dina egna, hembakade semlor! Baka klassiska semlor, wienersemlor, semlor med hallon, lemoncurd-semlor eller kanske chokladsemlor. Prova karlsbadersemlor, vaniljsemlor eller petit-choux semlor … Kanske en semmelkrans som räcker till många?
Eller tänk på gränserna lite till och testa något nytt. Kanske ett recept på chokladsemlor, saffranssemlor eller ett fat läckra semmelmuffins fyllda med mandelmassa.
Inte konstigt att vi gillar semlor!

 semlor.nu

Tårtor

Tårtor för alla tillfällen

Sommaren är högsäsong för tårtor. Prinsesstårta med hallon och vaniljkräm sätter guldkant på skolavslutningen eller födelsedagen!

bakatårta.se

Hembakta bullar

Bulla upp!

Finns det något bättre än nybakta bullar? Baka mandelbullar med citron, häll upp ett stort glas mjölk och förgyll vilken dag som helst.

bakabullar.se


Kladdkakor

Chokladpaj

Ruggigt ute? Baka en god chokladpaj, med mjuk chokladfyllning!

Kladdkakan är en av våra mest uppskattade kakor. Inte så konstigt - lättbakad, snabblagad och alltid god!

Prova ett nytt recept där en mjuk och kladdig chokladfyllning bakas av i mör pajdeg. Chokladpajen blir en lite elegantare variant av chokladkaka, som platsar både som fika och finare efterrätt.

En kaka som trollar fram solsken den mest regnvåta höstdag! Kanske en ny favorit?

 kladdkakor.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...