zucchinimuffins

Saftiga muffins med zucchini i smeten och citronglasyr.

Du behöver

Muffins

  • 75 g smör
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • ca 200 g zucchini
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 2 msk citronsaft

Glasyr

  • 50 g smör
  • 2 dl florsocker
  • 100 g färskost, typ Philadelphia
  • Rivet skal av en ekologisk citron
  • Florsocker

Gör så här:

Värm ugnen till 200 grader. Ställ 20 muffinsformar på en bakplåt.

Tvätta och skala eventuellt zucchinin om skalet är grovt. Riv den grovt och låt vätskan rinna av i ett durkslag.

Vispa samman ägg och socker. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.

Rör växelvis ner mjölblandningen och mjölken i äggsmeten. Rör till sist ner zucchinin och citronsaften.

Dela upp smeten i muffinsformarna och baka mitt i ugnen i 10-12 minuter. Provgrädda gärna två muffins på en plåt för att hitta rätt temperatur och tid.

Låt svalna helt.

Under tiden blandar du rumsvarmt smör med socker och färskost.

Tvätta citronen noga och finriv (raspa) det yttersta skalet på citronen. Blanda raspet i glasyren och fördela på muffinsen. Dekorera med pudrat florsocker.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Varm vego

Varm vegogryta med quorn och chili!

Vego kan smaka fantastiskt. Prova en chili sin carne som inte skäms för sig.

grytrecept.se

Kladdkakor

Varianter

Höstmörker är ett utmärkt skäl för att baka kladdkaka! Klassikern eller nyskrivna recept?

kladdkakor.se


Glutenfritt

Glutenfria småkakor som alla gillar!

Allt fler väljer bort gluten och vi bakar såklart glutenfria kolakakor!

Småkakor är kakfatets absoluta storheter. Men äter man inte vetemjöl kan det låta krångligt att få till gott fika. Men just småkakor är faktiskt lättare än man tror att baka glutenfritt. Inte bara kokostoppar utan också kanelskorpor har en självklar plats till latten. Eller varför inte klassiker som glutenfria havrekakor eller knapriga chokladkakor, helt utan vetemjöl.
Själva väljer vi ett nytt recept på glutenfria kokakakor. Knäckiga och knapriga! Och lätta att lyckas med. Vill du har ett stort fikabord finns förstås både glutenfri kladdkaka, scones och äppelpaj… Men ibland är det enkla det allra godaste. I alla fall när det gäller småkakor.
 

 glutenfriarecept.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...