zucchinimuffinsSaftiga muffins med zucchini i smeten och citronglasyr. Du behöverMuffins
Glasyr
Gör så här:Värm ugnen till 200 grader. Ställ 20 muffinsformar på en bakplåt. Tvätta och skala eventuellt zucchinin om skalet är grovt. Riv den grovt och låt vätskan rinna av i ett durkslag. Vispa samman ägg och socker. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Rör växelvis ner mjölblandningen och mjölken i äggsmeten. Rör till sist ner zucchinin och citronsaften. Dela upp smeten i muffinsformarna och baka mitt i ugnen i 10-12 minuter. Provgrädda gärna två muffins på en plåt för att hitta rätt temperatur och tid. Låt svalna helt. Under tiden blandar du rumsvarmt smör med socker och färskost. Tvätta citronen noga och finriv (raspa) det yttersta skalet på citronen. Blanda raspet i glasyren och fördela på muffinsen. Dekorera med pudrat florsocker. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! PepparkakorFörklädet på, pepparkaksdags!Nionde december firas pepparkakans dag med buller och bång. Det är tid att baka pepparkakor! lyxspagetti4 X Carbonara!Krämig ska pastan vara. Snabbaste vägen till smakrik pastalyx stavas klassisk carbonara! BakakakaMera choklad!Ofta är det enkla det goda. Att baka eller laga med bra råvaror räcker långt och blir nästan alltid gott. Men ibland kan det bli för lite av det goda... Passa på att baka en härligt chokladstinn kaka i veckan! Fylld med mörk choklad, täckt med chokladtryffel och servera med vispad grädde i överflöd! Har du redan provat fransk chokladkaka? Kanske en choklad- och kokosfylld kladdkaka. Eller varför inte en chokladpaj? Chokladmuffins, någon? Kanske en riktigt lyxig cheesecake? Mer av det goda tack! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|