zucchinimuffins

Saftiga muffins med zucchini i smeten och citronglasyr.

Du behöver

Muffins

  • 75 g smör
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • ca 200 g zucchini
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 2 msk citronsaft

Glasyr

  • 50 g smör
  • 2 dl florsocker
  • 100 g färskost, typ Philadelphia
  • Rivet skal av en ekologisk citron
  • Florsocker

Gör så här:

Värm ugnen till 200 grader. Ställ 20 muffinsformar på en bakplåt.

Tvätta och skala eventuellt zucchinin om skalet är grovt. Riv den grovt och låt vätskan rinna av i ett durkslag.

Vispa samman ägg och socker. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.

Rör växelvis ner mjölblandningen och mjölken i äggsmeten. Rör till sist ner zucchinin och citronsaften.

Dela upp smeten i muffinsformarna och baka mitt i ugnen i 10-12 minuter. Provgrädda gärna två muffins på en plåt för att hitta rätt temperatur och tid.

Låt svalna helt.

Under tiden blandar du rumsvarmt smör med socker och färskost.

Tvätta citronen noga och finriv (raspa) det yttersta skalet på citronen. Blanda raspet i glasyren och fördela på muffinsen. Dekorera med pudrat florsocker.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Julkakor

Julens godaste fruktkaka med punsch och vanilj!

Vi älskar fruktkakor! Till jul är de söta kakorna sprängfyllda med syltad frukt och russin ett måste. Årets nyhet blir fruktkaka smaksatt med punsch och vanilj.

Någonting mer klassiskt till jul än fruktkakor är svårt att tänka sig. Och nästan alltid blir dessa välmatade kakor bättre i smaken om de bakas i god tid före jul och får vila svalt tills de ska serveras. Många bakar den tyska varianten, stollen som är fylld med mandel. Andra vill ha en gammaldags korintkaka där de lite syrliga korinterna sätter smaken. Vår klassiska fruktkaka med citronskal och syltad apelsinskal är perfekt till julkaffet, te eller het glögg. Nytt för den här julen är ett recept på fruktkaka med vanilj och punsch. Passar perfekt att servera i tunna skivor till glöggen en kylig vintereftermiddag. Baka den redan nu och lagra den till jul så hinner smakerna bli ännu bättre.

 julkakor.se

Röda, svarta och vita vinbär

Semestertid med vinbärsplockning

Svarta och röda vinbär skiljer sig distinkt åt när det gäller smak, men båda blir goda i vinbärskakor - eller till sylt förstås!

smakakor.se

Efterrätter

Favorit choklad

Någon mer än jag som gillar choklad? Baka chokladkakan som slår de mesta i efterrättsväg!

efterratter.se


Bakapizza

Snabbare pizza

Pizza till fredagsmyset? Det finns knep som gör pizzan klar på nolltid!

När pizzasuget sätter in är det svårt att stå emot. Men det finns sätt att baka en god pizza på nästan samma tid som du går till pizzerian. Är du planerad gör du en långjäst deg som ligger i kylen, färdig att baka ut när du kommer hem. Eller så slänger du ihop en snabb pizzadeg som får jäsa medan du river osten. Riktigt bråttom? Gör sconespizza som bara tar några minuter att bland ihop. Tips: Lägg pizzan på bakplåtspapper och dra över på en förvärmd plåt innan du sätter in den i ugnen så får du godare botten. Sen är det bara att välja pålägg efter behag. Margherita, capricciosa, gorgonzola, vegetarisk

 bakapizza.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...