zucchinimuffins

Saftiga muffins med zucchini i smeten och citronglasyr.

Du behöver

Muffins

  • 75 g smör
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • ca 200 g zucchini
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 2 msk citronsaft

Glasyr

  • 50 g smör
  • 2 dl florsocker
  • 100 g färskost, typ Philadelphia
  • Rivet skal av en ekologisk citron
  • Florsocker

Gör så här:

Värm ugnen till 200 grader. Ställ 20 muffinsformar på en bakplåt.

Tvätta och skala eventuellt zucchinin om skalet är grovt. Riv den grovt och låt vätskan rinna av i ett durkslag.

Vispa samman ägg och socker. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.

Rör växelvis ner mjölblandningen och mjölken i äggsmeten. Rör till sist ner zucchinin och citronsaften.

Dela upp smeten i muffinsformarna och baka mitt i ugnen i 10-12 minuter. Provgrädda gärna två muffins på en plåt för att hitta rätt temperatur och tid.

Låt svalna helt.

Under tiden blandar du rumsvarmt smör med socker och färskost.

Tvätta citronen noga och finriv (raspa) det yttersta skalet på citronen. Blanda raspet i glasyren och fördela på muffinsen. Dekorera med pudrat florsocker.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Pepparkakor

Förklädet på, pepparkaksdags!

Nionde december firas pepparkakans dag med buller och bång. Det är tid att baka pepparkakor!

pepparkaksrecept.se

lyxspagetti

4 X Carbonara!

Krämig ska pastan vara. Snabbaste vägen till smakrik pastalyx stavas klassisk carbonara!

pastarecept.nu


Bakakaka

Mera choklad!

Måttlighet ska vara en dygd. Men det kan väl inte gälla choklad? Ju mer klassisk, fransk chokladkaka, desto bättre!

Ofta är det enkla det goda. Att baka eller laga med bra råvaror räcker långt och blir nästan alltid gott. Men ibland kan det bli för lite av det goda... Passa på att baka en härligt chokladstinn kaka i veckan! Fylld med mörk choklad, täckt med chokladtryffel och servera med vispad grädde i överflöd!

Har du redan provat fransk chokladkaka? Kanske en choklad- och kokosfylld kladdkaka. Eller varför inte en chokladpaj? Chokladmuffins, någon? Kanske en riktigt lyxig cheesecake? Mer av det goda tack!

 bakakaka.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...