zucchinimuffins

Saftiga muffins med zucchini i smeten och citronglasyr.

Du behöver

Muffins

  • 75 g smör
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • ca 200 g zucchini
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 2 msk citronsaft

Glasyr

  • 50 g smör
  • 2 dl florsocker
  • 100 g färskost, typ Philadelphia
  • Rivet skal av en ekologisk citron
  • Florsocker

Gör så här:

Värm ugnen till 200 grader. Ställ 20 muffinsformar på en bakplåt.

Tvätta och skala eventuellt zucchinin om skalet är grovt. Riv den grovt och låt vätskan rinna av i ett durkslag.

Vispa samman ägg och socker. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.

Rör växelvis ner mjölblandningen och mjölken i äggsmeten. Rör till sist ner zucchinin och citronsaften.

Dela upp smeten i muffinsformarna och baka mitt i ugnen i 10-12 minuter. Provgrädda gärna två muffins på en plåt för att hitta rätt temperatur och tid.

Låt svalna helt.

Under tiden blandar du rumsvarmt smör med socker och färskost.

Tvätta citronen noga och finriv (raspa) det yttersta skalet på citronen. Blanda raspet i glasyren och fördela på muffinsen. Dekorera med pudrat florsocker.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Höstlov

Baka på höstlovet

Höstlovet blåser in över oss. Kura inne och baka! Ögongodis är en Halloween-vänlig variant av chokladbollar som passar bra att baka tillsammans.

halloweenrecept.se

Glass

Mera glass!

Finns det något godare än glass? Yoghurt- och saffransglass känns lyxigt och friskt!

glassrecept.nu


Frukostbullar

Nygräddat till frukost

Låt frukostbullarna jäsa över natten och njut av nybakade grahamsbullar utan att behöva stiga upp tidigt.

Doften av nybakat bröd förgyller verkligen morgonen. Har du gott om tid passar en omgång tekakor perfekt men många gånger vill man inte vänta på att bullarna ska jäsa. Och just lång jästid gör ju brödet mera smakrikt. Är det riktig bråttom finns alltid scones men om du vill ha klassiska brödbullar går det bra att jäsa dem över natten. Baka grahamsbullar eller grova fiberbullar som sakta får jäsa över natten och gräddas på morgonen – smart, gott och nybakat!

 frukostbullar.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...