Vad gör jag av äggulorna?
När man bakar maränger blir det alltid en massa äggulor till övers. Vad kan man baka med många äggulor?
- MillaPilla
Kommentar av
Malla
20 januari 2011
Eller lemoncurd. Jag brukar alltid göra citronmarängtårta till födelsedagar, då använder man gulorna till curden som ska vara på tårtan! Precis lika många, och godare tårta får du ju leta efter.. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! FiskgratängBekvämt och gott med gratängGratänger med grönt är komfortmat. Snabb och god fiskgratäng med zucchini är riktigt gott på kort tid! Glutenfria kakorGodaste kakorna utan glutenDet är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika. Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Man kan även göra småkakor; många recept består enbart utav mjöl, socker, rumsvarmt smör o äggulor.. osså en massa vispande. :) Blir goda smuliga kakor som passar bra till fikat!