![]() ![]() Alla hjärtans dags bakelser![]() Kärleksfullt så det räcker! Läckra små bakelser med kokosgrädde och chokladkräm. Vill du inte baka botten själv går det bra med färdigköpt sockerkaksbotten. Du behöverBotten
Glasyr
Kokosgrädde
Gör så här:20-40 stycken beroende på storlek. Det går fint att köpa färdig tårtbotten. Men vill du baka botten själv så börja med den: Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker riktigt luftigt med elvisp. Blanda övriga ingredienser i en skål och rör ner tills smeten blir slät. Bred ut smeten i långpannan och grädda i ugnens nedre del i cirka 20-25 minuter. Känn med en sticka om kakan är klar. Täck kakan en plåt över om den får för mycket färg. Låt nu kakan svalna helt innan den delas. Ta fram smöret till smörkrämen så det blir rumsvarmt och mjukt. Använd en hjärtanform (pepparkaksform) och ta ut hjärtan ur sockerkaksbotten. Dela varje hjärta på höjden med en vass kniv så du får två delar. Vispa grädden så den är ganska fast. Blanda ner florsocker, kokos och vanilj. Lägg lite av fyllningen i varje hjärta. Blanda nu ingredienserna till smörkrämen i en skål. Rör slätt och midigt. Bred ut smörkräm jämnt på varje bakelse och ställ dem på ett serveringsfat eller bricka. Dekorera hjärtanen med riven choklad, silverkulor eller strössel. Ställ dem svalt tills de ska serveras. ![]() ![]() ![]()
|
|