Alla hjärtans dags bakelser

Kärleksfullt så det räcker! Läckra små bakelser med kokosgrädde och chokladkräm. Vill du inte baka botten själv går det bra med färdigköpt sockerkaksbotten.

Du behöver

Botten

  • 6 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl potatismjöl
  • 2 1/2 tsk bakpulver

Glasyr

  • 100 g smör eller margarin
  • 4 dl florsocker
  • 1 krm rent vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao

Kokosgrädde

  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 3 msk vaniljsocker
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 krm vaniljpulver eller 1 msk vaniljsocker.

Gör så här:

20-40 stycken beroende på storlek.

Det går fint att köpa färdig tårtbotten. Men vill du baka botten själv så börja med den:

Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna med bakplåtspapper. 

Vispa ägg och socker riktigt luftigt med elvisp. Blanda övriga ingredienser i en skål och rör ner tills smeten blir slät.

Bred ut smeten i långpannan och grädda i ugnens nedre del i cirka 20-25 minuter.

Känn med en sticka om kakan är klar. Täck kakan en plåt över om den får för mycket färg. Låt nu kakan svalna helt innan den delas.

Ta fram smöret till smörkrämen så det blir rumsvarmt och mjukt.

Använd en hjärtanform (pepparkaksform) och ta ut hjärtan ur sockerkaksbotten. Dela varje hjärta på höjden med en vass kniv så du får två delar.

Vispa grädden så den är ganska fast. Blanda ner florsocker, kokos och vanilj. Lägg lite av fyllningen i varje hjärta.

Blanda nu ingredienserna till smörkrämen i en skål. Rör slätt och midigt.

Bred ut smörkräm jämnt på varje bakelse och ställ dem på ett serveringsfat eller bricka.

Dekorera hjärtanen med riven choklad, silverkulor eller strössel. Ställ dem svalt tills de ska serveras.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Fettisdagen 28 februari

Baka dina egna semlor hemma med nya recept!

Det är semmeltider och vi äter semlor som aldrig förr. Prova något nytt och baka egna semmelmuffins!

Nuförtiden kan vi köpa semlor i butiker och på café mellan jul och påsk. Varje år mumsar vi i oss över 40 miljoner semlor i Sverige. Och varianterna blir fler även om de flesta vill ha klassiska semlor kring fettisdagen.
Alla konditorier påstår att just deras semlor är de allra godaste. Men godast är väl ändå dina egna, hembakade semlor! Baka klassiska semlor, wienersemlor, semlor med hallon, lemoncurd-semlor eller kanske chokladsemlor. Prova karlsbadersemlor, vaniljsemlor eller petit-choux semlor … Kanske en semmelkrans som räcker till många?
Eller tänk på gränserna lite till och testa något nytt. Kanske ett recept på chokladsemlor, saffranssemlor eller ett fat läckra semmelmuffins fyllda med mandelmassa.
Inte konstigt att vi gillar semlor!

 semlor.nu

Baka pizza ikväll!

Hembakad pizza av högsta klass

Pizzakväll? Gör hembakad pizza och välj själv hur den ska smaka! Varför inte glutenfri?

bakapizza.se

Fjärde oktober är kanelbullens dag

Fira kanelbullens dag!

Nu kavlar vi upp ärmarna och firar kanelbullens dag med en mäktig butterkaka!

bakabullar.se


Lakritskaka

Svart som lakrits

En kladdkaka utan choklad? Smaksätt med lakrits och du har en lakritskladdkaka!

Det är alltid läge för en kladdkaka! Kanske för att det finns en kladdkaka för alla tillfällen och för alla smaker. När du provat klassiska kladdkakor och lyxiga varianter är det dags att förnya. Skaffa en burk lakritspulver och laga lakritskladdkaka. Antingen med lakrits och chokladsmak eller enbart med lakrits. Servera med vaniljglass eller grädde och du har en garanterad favoritkaka för lakritsälskaren.

 kladdkakor.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...