Alla hjärtans dags bakelser

Kärleksfullt så det räcker! Läckra små bakelser med kokosgrädde och chokladkräm. Vill du inte baka botten själv går det bra med färdigköpt sockerkaksbotten.

Du behöver

Botten

  • 6 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl potatismjöl
  • 2 1/2 tsk bakpulver

Glasyr

  • 100 g smör eller margarin
  • 4 dl florsocker
  • 1 krm rent vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao

Kokosgrädde

  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 3 msk vaniljsocker
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 krm vaniljpulver eller 1 msk vaniljsocker.

Gör så här:

20-40 stycken beroende på storlek.

Det går fint att köpa färdig tårtbotten. Men vill du baka botten själv så börja med den:

Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna med bakplåtspapper. 

Vispa ägg och socker riktigt luftigt med elvisp. Blanda övriga ingredienser i en skål och rör ner tills smeten blir slät.

Bred ut smeten i långpannan och grädda i ugnens nedre del i cirka 20-25 minuter.

Känn med en sticka om kakan är klar. Täck kakan en plåt över om den får för mycket färg. Låt nu kakan svalna helt innan den delas.

Ta fram smöret till smörkrämen så det blir rumsvarmt och mjukt.

Använd en hjärtanform (pepparkaksform) och ta ut hjärtan ur sockerkaksbotten. Dela varje hjärta på höjden med en vass kniv så du får två delar.

Vispa grädden så den är ganska fast. Blanda ner florsocker, kokos och vanilj. Lägg lite av fyllningen i varje hjärta.

Blanda nu ingredienserna till smörkrämen i en skål. Rör slätt och midigt.

Bred ut smörkräm jämnt på varje bakelse och ställ dem på ett serveringsfat eller bricka.

Dekorera hjärtanen med riven choklad, silverkulor eller strössel. Ställ dem svalt tills de ska serveras.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Kladdkakor

Krispigt

Varför ska alltid barnen ha ensamrätt till knasiga sötsaker? Baka en krispigt kladdig kaka med chokladpuffar!

kladdkakor.se

Bakakaka

Mandel, banan och choklad

Passa på att baka någonting riktigt gott till helgen. Prova ett nytt recept på chokladkaka med banan och god mandelsmak!

bakakaka.se


Picknick till 6 juni

Fira nationaldagen med en härlig picknick!

Svenskare än vår svenska natur kan det väl inte bli? Fira 6 juni och allemansrätten, packa en härlig picknickkorg - kanske med fyllda baguetter med brie och aprikos!

Utflyktsmaten ska vara lättlagad och enkel att äta med händerna. Då passar det bra med baguetter med olika fyllningar som brieost och aprikoser eller mozzarella och grillad paprika. Kalla pannkakor är en favorit som många minns från skolutflykterna. Ta med fyllning, antingen söt eller salt, och låt alla fylla sina egna pannkakor. Något sött behövs på slutet, eller hur? Rulltårta med arraksmörkräm är oemotståndligt, om än lite kladdigt, till termoskaffet.

 utflyktsmat.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...