Alla hjärtans dags bakelser

Kärleksfullt så det räcker! Läckra små bakelser med kokosgrädde och chokladkräm. Vill du inte baka botten själv går det bra med färdigköpt sockerkaksbotten.

Du behöver

Botten

  • 6 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl potatismjöl
  • 2 1/2 tsk bakpulver

Glasyr

  • 100 g smör eller margarin
  • 4 dl florsocker
  • 1 krm rent vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao

Kokosgrädde

  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 3 msk vaniljsocker
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 krm vaniljpulver eller 1 msk vaniljsocker.

Gör så här:

20-40 stycken beroende på storlek.

Det går fint att köpa färdig tårtbotten. Men vill du baka botten själv så börja med den:

Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna med bakplåtspapper. 

Vispa ägg och socker riktigt luftigt med elvisp. Blanda övriga ingredienser i en skål och rör ner tills smeten blir slät.

Bred ut smeten i långpannan och grädda i ugnens nedre del i cirka 20-25 minuter.

Känn med en sticka om kakan är klar. Täck kakan en plåt över om den får för mycket färg. Låt nu kakan svalna helt innan den delas.

Ta fram smöret till smörkrämen så det blir rumsvarmt och mjukt.

Använd en hjärtanform (pepparkaksform) och ta ut hjärtan ur sockerkaksbotten. Dela varje hjärta på höjden med en vass kniv så du får två delar.

Vispa grädden så den är ganska fast. Blanda ner florsocker, kokos och vanilj. Lägg lite av fyllningen i varje hjärta.

Blanda nu ingredienserna till smörkrämen i en skål. Rör slätt och midigt.

Bred ut smörkräm jämnt på varje bakelse och ställ dem på ett serveringsfat eller bricka.

Dekorera hjärtanen med riven choklad, silverkulor eller strössel. Ställ dem svalt tills de ska serveras.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Lasagne

Läcker vegomat

Lasagne är mångas helgfavorit. Men den behöver inte lagas med köttfärs och ostsås. Prova en vegetarisk lasagne till helgen!

lasagne.nu

Cheesecake

Citronkakan

Citronkräm och färskost förvandlar kakan till riktigt läcker efterätt! Prova en kall cheesecake med hemlagad lemoncurd till helgen!

cheesecake.nu


Rabarber

Rabarbertider

Nu sträcker de slanka röda stjälkarna på sig i trädgården. Dags att njuta av rabarber, kanske i muffins?

Rabarberns syrliga smak lyfts fram fint av sötma. Passa på att lagra ett stycke försommar till gråare dagar i form av chutney eller sylt! Fast allra godast är rabarbern förstås just nu i en rabarberpaj. Med kardemumma, kolasmak eller havretäcke kanske? Och så kan du se fram emot att göra rabarber- och jordgubbssaft, när den tiden kommer...

 smulpaj.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...