Alla hjärtans dags bakelserKärleksfullt så det räcker! Läckra små bakelser med kokosgrädde och chokladkräm. Vill du inte baka botten själv går det bra med färdigköpt sockerkaksbotten. Du behöverBotten
Glasyr
Kokosgrädde
Gör så här:20-40 stycken beroende på storlek. Det går fint att köpa färdig tårtbotten. Men vill du baka botten själv så börja med den: Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker riktigt luftigt med elvisp. Blanda övriga ingredienser i en skål och rör ner tills smeten blir slät. Bred ut smeten i långpannan och grädda i ugnens nedre del i cirka 20-25 minuter. Känn med en sticka om kakan är klar. Täck kakan en plåt över om den får för mycket färg. Låt nu kakan svalna helt innan den delas. Ta fram smöret till smörkrämen så det blir rumsvarmt och mjukt. Använd en hjärtanform (pepparkaksform) och ta ut hjärtan ur sockerkaksbotten. Dela varje hjärta på höjden med en vass kniv så du får två delar. Vispa grädden så den är ganska fast. Blanda ner florsocker, kokos och vanilj. Lägg lite av fyllningen i varje hjärta. Blanda nu ingredienserna till smörkrämen i en skål. Rör slätt och midigt. Bred ut smörkräm jämnt på varje bakelse och ställ dem på ett serveringsfat eller bricka. Dekorera hjärtanen med riven choklad, silverkulor eller strössel. Ställ dem svalt tills de ska serveras. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! GrötNya bättre frukostvanorSkrädmjölsgröt görs på rostat havremjöl som blir välkommen omväxling till havregrynsgröten. Vegetariska grytor och sopporVinterns sista långkokVintern vill visst stanna lite till, men vi passar på att värma oss med en rejäl, rykande böngryta med kokosmjölk! Rostade tillbehörEgna rotfruktschips till helgenVem minns inte ett riktigt gott bröd till soppan? Eller kryddiga krutonger serverade till en gryta eller på buffébordet? Rätt tillbehör lyfter gärna maten till helt nya höjder. Ofta med enkla medel. En skål rostat fröströssel som topping till salladen eller som snacks går på några minuter. Egna salamichips är riktigt gott både på buffén och som plockmat. Just nu gör vi helst egna rotfruktschips av palsternacka och morot. Otroligt gott både till fredagsmys och som tillbehör till helgmiddan! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|