Alla hjärtans dags bakelser

Kärleksfullt så det räcker! Läckra små bakelser med kokosgrädde och chokladkräm. Vill du inte baka botten själv går det bra med färdigköpt sockerkaksbotten.

Du behöver

Botten

  • 6 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl potatismjöl
  • 2 1/2 tsk bakpulver

Glasyr

  • 100 g smör eller margarin
  • 4 dl florsocker
  • 1 krm rent vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao

Kokosgrädde

  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 3 msk vaniljsocker
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 krm vaniljpulver eller 1 msk vaniljsocker.

Gör så här:

20-40 stycken beroende på storlek.

Det går fint att köpa färdig tårtbotten. Men vill du baka botten själv så börja med den:

Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna med bakplåtspapper. 

Vispa ägg och socker riktigt luftigt med elvisp. Blanda övriga ingredienser i en skål och rör ner tills smeten blir slät.

Bred ut smeten i långpannan och grädda i ugnens nedre del i cirka 20-25 minuter.

Känn med en sticka om kakan är klar. Täck kakan en plåt över om den får för mycket färg. Låt nu kakan svalna helt innan den delas.

Ta fram smöret till smörkrämen så det blir rumsvarmt och mjukt.

Använd en hjärtanform (pepparkaksform) och ta ut hjärtan ur sockerkaksbotten. Dela varje hjärta på höjden med en vass kniv så du får två delar.

Vispa grädden så den är ganska fast. Blanda ner florsocker, kokos och vanilj. Lägg lite av fyllningen i varje hjärta.

Blanda nu ingredienserna till smörkrämen i en skål. Rör slätt och midigt.

Bred ut smörkräm jämnt på varje bakelse och ställ dem på ett serveringsfat eller bricka.

Dekorera hjärtanen med riven choklad, silverkulor eller strössel. Ställ dem svalt tills de ska serveras.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Påskgodis

Påskens bästa godis

Till påsk får vi släppa loss gottegrisen inom oss. Gör det med stil och laga syrlig citronfudge!

påskgodisrecept.se

Lingon till mat och bakning

Syrligt och sött med lingon

Lingonet är ett mångsidigt bär som finns i överflöd så här års. Väljer du lingonsylt eller en härlig dessert med lingon? Eller både och?

bärrecept.se


Festgryta

Burgundisk köttgryta

Vin passar inte bara till maten. Gör en mustig burgundisk köttgryta till helgen!

Att låta rött vin ge smak åt grytor är ett väl beprövat sätt att skapa riktigt god festmat. Och det måste inte vara svårt att laga coq au vin, vinkokt ungtupp. Ett kraftigt rödvin, några enkla ingredienser och tid att låta grytan puttra är allt som krävs. Eller laga en riktigt god burgundisk köttgryta på nötkött. En fantastiskt mustig gryta som bara blir bättre av att lagas en dag i förväg. Du och gästerna kommer att jubla. Riktigt smaklig helg!

 helgmenyn.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...