Alla hjärtans dags bakelser

Kärleksfullt så det räcker! Läckra små bakelser med kokosgrädde och chokladkräm. Vill du inte baka botten själv går det bra med färdigköpt sockerkaksbotten.

Du behöver

Botten

  • 6 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl potatismjöl
  • 2 1/2 tsk bakpulver

Glasyr

  • 100 g smör eller margarin
  • 4 dl florsocker
  • 1 krm rent vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao

Kokosgrädde

  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 3 msk vaniljsocker
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 krm vaniljpulver eller 1 msk vaniljsocker.

Gör så här:

20-40 stycken beroende på storlek.

Det går fint att köpa färdig tårtbotten. Men vill du baka botten själv så börja med den:

Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna med bakplåtspapper. 

Vispa ägg och socker riktigt luftigt med elvisp. Blanda övriga ingredienser i en skål och rör ner tills smeten blir slät.

Bred ut smeten i långpannan och grädda i ugnens nedre del i cirka 20-25 minuter.

Känn med en sticka om kakan är klar. Täck kakan en plåt över om den får för mycket färg. Låt nu kakan svalna helt innan den delas.

Ta fram smöret till smörkrämen så det blir rumsvarmt och mjukt.

Använd en hjärtanform (pepparkaksform) och ta ut hjärtan ur sockerkaksbotten. Dela varje hjärta på höjden med en vass kniv så du får två delar.

Vispa grädden så den är ganska fast. Blanda ner florsocker, kokos och vanilj. Lägg lite av fyllningen i varje hjärta.

Blanda nu ingredienserna till smörkrämen i en skål. Rör slätt och midigt.

Bred ut smörkräm jämnt på varje bakelse och ställ dem på ett serveringsfat eller bricka.

Dekorera hjärtanen med riven choklad, silverkulor eller strössel. Ställ dem svalt tills de ska serveras.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Muffins

Räddningen i en veckad pappersform

När det plötsligt knackar på dörren är det skönt att ha en snabb fikalösning till hands. Kladdkakemuffins kan vara räddningen!

bakakaka.se

Enklaste - och godaste - pastan

Pasta på italienska

Ibland är den dyrbaraste ingrediensen tid. Så är fallet med hemlagad pasta som smakar fantastiskt men bara kräver ägg, mjöl och lite salt samt en del tid och kärlek.

pastarecept.nu


Vegetariskt

Nyttigt utan nötter

Hoppa över köttbullarna och laga nyttiga solrosbollar. Lätt och gott även utan nötter.

Nötter och mandel är gott och nyttigt. Och en viktig del av kosten för den som äter vegetariskt. Men det går att laga god, vegomat utan nötter. Vegeratiska solrosbollar passar fint i stället för köttbullar och passar såväl vardagens potatismos som helgens klyftpotatis. Variera med goda hirsbiffar och du har vegobiffar med nötig smak som passar både i pitabröd, till vegoburgare och risrätter.

 helgmenyn.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...