Havreflarn

Lättare blir det inte. Servera som de är till fikat eller lägg glass mellan och gör riktiga bakelser av flarnen!

(Dessutom kan du klicka ut smeten på plåt och frysa in - då får du snabbt nybakade kakor när det är bråttom.)

Du behöver

  • 75 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl socker
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 msk mjölk

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Smält smöret. Rör ner övriga ingredienser. Klicka ut smeten på bakplåtspapper med hjälp av två teskedar. Kakorna flyter ut så gör små "bollar" av smeten.

Provbaka i cirka 5 minuter i mitten av ugnen.

Lossa kakorna från plåten innan de svalnat helt och lägg på galler.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av I like this weblog very much so much good info. It's a poor sort of memory that only works backward. by Lewis Carroll. bbbebkkegddacfcg
26 augusti 2016

I like this weblog very much so much good info. It's a poor sort of memory that only works backward. by Lewis Carroll. bbbebkkegddacfcg

Kommentar av Pat
18 april 2013

Gott och enkelt, lade till lite extra sirap och havregryn - perfekt!

Kommentar av Mia-Marie
6 november 2012

Gjorde på bovetemjöl och boveteflingor, kokosmjölk, kokosfett, bakpulver och endast ljus sirap (mer mängd) och det vart supergott som lite kola knäck =)

Kommentar av osignerat
1 augusti 2012

Mycket goda & enkla!!!

Kommentar av Mogge
28 mars 2012

Vet någon om man kan byta ut vetemjölet till något annat?

Svar av Namn/signatur
14 juni 2012

Brukar funka att byta till dinkelmjöl. :)

Kommentar av Jessica
18 januari 2012

Hur många blev det? :)

Redaktionens kommentar
Ungefär 15-20 stycken!
Kommentar av Linda <3
13 januari 2012

ungefär hur många blir det? :)

Redaktionens kommentar
Ungefär 15-20 stycken!
Kommentar av osignerat
13 november 2011

Tack för receptet! Våra havreflarn blev väldigt goda! :)

Kommentar av sockerbagare!
5 mars 2011

supersnabbt och super goda !

Kommentar av osignerat
10 februari 2011

ofta:P:P

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | Nästa »

Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Grönkål

Grönkål + pasta = sant

Nu finns det inte många färska, svenska grönsaker att få i novembermörkret, men den vitaminspäckade grönkålen är ett viktigt undantag. Dessutom passar den hand i handske med pasta som i en mustig lasagne med grönkål och färskost.

lasagne.nu

Kladdkakor

Kladdkaka med hallon

Variera favoritfikat och sätt smak på kladdisen! Kladdkaka med hallon är enkel lyxfika.

kladdkakor.se


Fisksoppa

Laga godaste fisksoppan hemma!

Hemlagad fisksoppa är himmelskt gott och riktig festmat. Servera med hembakat bröd och aioli!

Soppa är rätten som kan vara både vardagsmat och festrätt. Och som ofta passar både som förrätt och huvudrätt. Gör du en fisksoppa får du en mustig soppa med mycket smak som räcker fint som huvudrätt.
Laga en enkel fisksoppa med kokosmjölk och lite curry – en perfekt fredagsmiddag! Eller gör en fisksoppa med tomat och halloumiost och du har en smakrik soppa som inte skäms för sig som vardagsmat eller helgmat.
Vill du lyxa till det eller bjuda på middag är lyxig laxsoppa med fänkål, lax och pasta ett riktigt gott recept.
Eller så provar du vår nya favorit med extra mycket av allt – en fisksoppa med räkor som verkligen är en riktig festsoppa!
Självklart vill soppan ha tillbehör: Nybakat bröd och en god aioli passar bra till! Och om du gillar saffran är valet såklart vårt nya recept på saffransaioli!

 fisksoppa.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...