Havreflarn

Lättare blir det inte. Servera som de är till fikat eller lägg glass mellan och gör riktiga bakelser av flarnen!

(Dessutom kan du klicka ut smeten på plåt och frysa in - då får du snabbt nybakade kakor när det är bråttom.)

Du behöver

  • 75 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl socker
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 msk mjölk

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Smält smöret. Rör ner övriga ingredienser. Klicka ut smeten på bakplåtspapper med hjälp av två teskedar. Kakorna flyter ut så gör små "bollar" av smeten.

Provbaka i cirka 5 minuter i mitten av ugnen.

Lossa kakorna från plåten innan de svalnat helt och lägg på galler.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av Pat
18 april 2013

Gott och enkelt, lade till lite extra sirap och havregryn - perfekt!

Kommentar av Mia-Marie
6 november 2012

Gjorde på bovetemjöl och boveteflingor, kokosmjölk, kokosfett, bakpulver och endast ljus sirap (mer mängd) och det vart supergott som lite kola knäck =)

Kommentar av osignerat
1 augusti 2012

Mycket goda & enkla!!!

Kommentar av Mogge
28 mars 2012

Vet någon om man kan byta ut vetemjölet till något annat?

Svar av Namn/signatur
14 juni 2012

Brukar funka att byta till dinkelmjöl. :)

Kommentar av Jessica
18 januari 2012

Hur många blev det? :)

Redaktionens kommentar
Ungefär 15-20 stycken!
Kommentar av Linda <3
13 januari 2012

ungefär hur många blir det? :)

Redaktionens kommentar
Ungefär 15-20 stycken!
Kommentar av osignerat
13 november 2011

Tack för receptet! Våra havreflarn blev väldigt goda! :)

Kommentar av sockerbagare!
5 mars 2011

supersnabbt och super goda !

Kommentar av osignerat
10 februari 2011

ofta:P:P

Kommentar av mona 19
5 oktober 2009

bra recept faktist

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | Nästa »

Blåbärspaj

Honung lyfter blåbärspajen!

Sommarens första blåbärspaj smakar alltid fantastiskt. Prova ett nytt recept på blåbärspaj med honung!

Blåbären är mogna och vi plockar massor. De blåa bären passar till mycket gott, allt från att strö på gröten till smulpaj. Får du mycket bär i korgen kan du koka blåbärssylt. Prova gärna en variant på blåbärssylt med vanilj eller blåbärssylt med kanel som passar till desserter och glass.
I paj gör sig blåbär perfekt. De är lagom söta och innehåller ofta inte så mycket vatten att pajdegen blir blöt och mjuk. Prova klassisk blåbärspaj eller gör en paj med vaniljsmak.
Nu när säsongens honung brukar finnas att köpa kan du prova ett nytt recept på blåbärspaj med honung. Honungen lyfter blåbärssmaken fint och du får en riktigt god sommarpaj!
Lycka till i bärskogen!

 bärrecept.se

Halloween

Dags för Halloweenfest!

I helgen blir det Halloweenfirande! Snygg och spöklik cheesecake med hallon är perfekt att bjuda på.

halloweenrecept.se

Sopprecept

Gröna soppor i alla färger

Äter du alltid vegetariskt eller gillar du bara att äta grönt? Prova en färgglad soppa!

sopprecept.se


Veganskt

Helgwok

Prova en helgrön wok till helgen! Grönt är gott!

Ett stor mängd vegetarisk i kosten mår de flesta bra av. Och det är inte så svårt att göra god, vegetarisk eller vegansk mat.

Testa pannkakor som även veganen gillar nästa gång! Kanske prova våfflor utan mjölk eller ägg?

En god linssoppa som förrätt passar fint inte bara till vegetarisk mat utan även till andra rätter.

Eller baka en omgång piroger som passar fint som tilltugg till soppan eller på utflykten.

Pepparochsalt slår gärna ett slag för en god och enkel wok till helgen. Utmärkt mat, inte bara för den som alltid väljer veganskt!

God och grön helg på er!

 veganrecept.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Vegoparty

Vegetarisk som mättar. En riktigt matig vegosallad med massor av smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...