Havreflarn

Lättare blir det inte. Servera som de är till fikat eller lägg glass mellan och gör riktiga bakelser av flarnen!

(Dessutom kan du klicka ut smeten på plåt och frysa in - då får du snabbt nybakade kakor när det är bråttom.)

Du behöver

  • 75 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl socker
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 msk mjölk

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Smält smöret. Rör ner övriga ingredienser. Klicka ut smeten på bakplåtspapper med hjälp av två teskedar. Kakorna flyter ut så gör små "bollar" av smeten.

Provbaka i cirka 5 minuter i mitten av ugnen.

Lossa kakorna från plåten innan de svalnat helt och lägg på galler.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av I like this weblog very much so much good info. It's a poor sort of memory that only works backward. by Lewis Carroll. bbbebkkegddacfcg
26 augusti 2016

I like this weblog very much so much good info. It's a poor sort of memory that only works backward. by Lewis Carroll. bbbebkkegddacfcg

Kommentar av Pat
18 april 2013

Gott och enkelt, lade till lite extra sirap och havregryn - perfekt!

Kommentar av Mia-Marie
6 november 2012

Gjorde på bovetemjöl och boveteflingor, kokosmjölk, kokosfett, bakpulver och endast ljus sirap (mer mängd) och det vart supergott som lite kola knäck =)

Kommentar av osignerat
1 augusti 2012

Mycket goda & enkla!!!

Kommentar av Mogge
28 mars 2012

Vet någon om man kan byta ut vetemjölet till något annat?

Svar av Namn/signatur
14 juni 2012

Brukar funka att byta till dinkelmjöl. :)

Kommentar av Jessica
18 januari 2012

Hur många blev det? :)

Redaktionens kommentar
Ungefär 15-20 stycken!
Kommentar av Linda <3
13 januari 2012

ungefär hur många blir det? :)

Redaktionens kommentar
Ungefär 15-20 stycken!
Kommentar av osignerat
13 november 2011

Tack för receptet! Våra havreflarn blev väldigt goda! :)

Kommentar av sockerbagare!
5 mars 2011

supersnabbt och super goda !

Kommentar av osignerat
10 februari 2011

ofta:P:P

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | Nästa »

Svamprecept

Höstens godaste svamprecept.

Svamp lyfter en mängd härliga hösträtter. Till exempel en långsam potatisgratäng med skogssvamp och gräslök.

Omeletter, pytt och stuvning – svamp platsar i mängder av snabba rätter. Men framförallt i mustiga, smakrika rätter som grytor, gratänger eller pajer. Mat som gärna får ta lite tid för att bli bra. Speciellt på hösten då det finns rikligt med nyskördat att njuta av.
Klassiska höstgrytor med nötkött, eller älg, rotfrukter och svamp. Eller svampsoppor som gärna ska småputtra en god stund. Självklart risotton på skogssvamp och svamppiroger.
Vårt senaste svamprecept är lite slowfood och lyfter fram svampsmaken lite extra: En potatisgratäng med skogssvamp som gräddas länge på låg värme så att smakerna riktigt kommer fram. Perfekt med skogssvamp!

 svamprecept.se

Mors dag

Mors dag

Fira mor med hembakat! Varför inte en lättbakad rabarbertårta med vanilj?

bakatårta.se

Julgodis

Hemgjort julgodis

Bästa julgodiset är hemgjort, snyggt som gåbortspresent eller på ett överdådigt gottebord till jul. Och enkelt att göra - som nougatgodis med hasselnötter!

julgodisrecept.se


Helgmenyn

Svamp gillar ost

Svamp och ost är en underskattad kombination. Prova champinjonhattar under parmesanost!

Svamp är en självklar smaksättare som blir basen i allt från goda svamppajer till mustig svampsoppa. Har du provat att kombinera svamp och ost även i soppa? I grytan tillsammans med fläskkött lyfter champinjoner smaken till nya höjder. En god paj med svamp passar både vardag som fest. Den som vill bjuda lite finare till helgen provar ett nytt recept på kikärtsfyllda champinjonhattar under parmesantäcke. Garanterat god helg!

 helgmenyn.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...