Havreflarn

Lättare blir det inte. Servera som de är till fikat eller lägg glass mellan och gör riktiga bakelser av flarnen!

(Dessutom kan du klicka ut smeten på plåt och frysa in - då får du snabbt nybakade kakor när det är bråttom.)

Du behöver

  • 75 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl socker
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 msk mjölk

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Smält smöret. Rör ner övriga ingredienser. Klicka ut smeten på bakplåtspapper med hjälp av två teskedar. Kakorna flyter ut så gör små "bollar" av smeten.

Provbaka i cirka 5 minuter i mitten av ugnen.

Lossa kakorna från plåten innan de svalnat helt och lägg på galler.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av I like this weblog very much so much good info. It's a poor sort of memory that only works backward. by Lewis Carroll. bbbebkkegddacfcg
26 augusti 2016

I like this weblog very much so much good info. It's a poor sort of memory that only works backward. by Lewis Carroll. bbbebkkegddacfcg

Kommentar av Pat
18 april 2013

Gott och enkelt, lade till lite extra sirap och havregryn - perfekt!

Kommentar av Mia-Marie
6 november 2012

Gjorde på bovetemjöl och boveteflingor, kokosmjölk, kokosfett, bakpulver och endast ljus sirap (mer mängd) och det vart supergott som lite kola knäck =)

Kommentar av osignerat
1 augusti 2012

Mycket goda & enkla!!!

Kommentar av Mogge
28 mars 2012

Vet någon om man kan byta ut vetemjölet till något annat?

Svar av Namn/signatur
14 juni 2012

Brukar funka att byta till dinkelmjöl. :)

Kommentar av Jessica
18 januari 2012

Hur många blev det? :)

Redaktionens kommentar
Ungefär 15-20 stycken!
Kommentar av Linda <3
13 januari 2012

ungefär hur många blir det? :)

Redaktionens kommentar
Ungefär 15-20 stycken!
Kommentar av osignerat
13 november 2011

Tack för receptet! Våra havreflarn blev väldigt goda! :)

Kommentar av sockerbagare!
5 mars 2011

supersnabbt och super goda !

Kommentar av osignerat
10 februari 2011

ofta:P:P

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | Nästa »

Adventsfika

Adventsfika med hembakat

Bjud på klassisk adventsfika till helgen, med mjuka lussebullar och knapriga pepparkakor!

Första adventshelgen är som gjord för fin-fika med vänner eller familj. Ännu har julhetsen inte bitit sig tag och det är för tidigt att börja med det stora julstöket. Istället kan man baka en liten sats bullar eller kakor och njuta av nybakat till glöggen.

Så här inför jul satsar vi på klassiska smaker som vi inte fått på länge: Pepparkakor, lussekatter eller saffranslängd med recept som alltid fungerar. Klassiska pepparkakor eller möra pepparkakor? För den som inte kan bärga sig finns recept för pepparkakshus, kristyr och vita pepparkakor … Men själva passar vi på att adventsfika lite till först!

 julkakor.se

Lakritskaka

Svart som lakrits

En kladdkaka utan choklad? Smaksätt med lakrits och du har en lakritskladdkaka!

kladdkakor.se

Påskgodis

Påskens bästa godis

Till påsk får vi släppa loss gottegrisen inom oss. Gör det med stil och laga syrlig citronfudge!

påskgodisrecept.se


Snabbakat

Långpannan

Bara det enkla är gott nog! Baka rutor i långpannan och njut i all enkelhet!

Baka måste inte vara krångligt. Ibland vill man göra det buslätt och till många gäster, men trots det slippa butiksbakade kakor. Då är långpannan din vän! Gör godaste kladdkakan som räcker till många och går lätt att slänga ihop. Gör kokosrutor, klassiskt, enkelt och oemotståndligt!

Har du många gäster på gång passar en dubbel sats smulpaj utmärkt och varför inte laga en dubbel matpaj också? Eller kanske en omgång frukostbullar eller en rejäl pizza, allt i långpannan!

Gör det enkelt ibland, men gott!

 kladdkakor.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...