Smaksättning i mandelkubbarna?
kan man smaksätta mandelkubar med något annat än mandel? har läst att man kan ha kardemumma eller citron,undrar om jag kan använda bär eller liknande? fast att dem är såpass saftiga. och framförallt, kan det bli gott?
- susie q
Jag tror, precis som du säger, att bär är för saftiga för att använda till smaksättning. Kryddor som kanel och kardemumma eller rivet skal av citron, lime eller apelsin ger antagligen ett bättre resultat. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! RisottoSnabbt med stil!En krämig risotto är snabblagad festmat. En variant med salami värmer med stil! Vegetariska grytor och sopporVinterns sista långkokSoppor och grytor kan förstås ätas året om men vintertid smakar de nog allra bäst. Långkokning tar fram och gifter samman smaker och ger mer tid över till annat i köket. Enkla ingredienser ger mycket tillbaka, det vet alla som ätit en bra linssoppa. Heta grytor med kryddighet som indisk blomkålsgryta värmer ännu bättre! Passa på att variera riset med klimatsmart matvete eller bulgur till en vegetarisk vintermåltid i väntan på våren. Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|