PrinsesstårtaSockerkaka, grädde, sylt och marsipan: Det kan väl aldrig vara fel? Du behöverReceptet är för 6-8 personer. Tårbotten
Fyllning
Gör så här:Baka först en sockerkaksbotten: Vispa ägg och socker riktigt luftigt. Rör försiktigt i torrvarorna, rör till en jämn smet men rör inte i onödan. Slå i en rund, smord och mjölad form, cirka 22-26 centimeter stor. Baka av botten i 35-40 minuter i cirka 175 grader. Kontrollera med en sticka i mitten av kakan om du är osäker på om den är klar. Stickan ska vara torr, då är kakan klar. Medan botten svalnar: Vispa grädden hårt. Blanda till vaniljkrämen enligt paketet. Rör samman kräm och grädde, blandningen ska vara ganska tjock. När tårtan svalnat så att du kan skära den så delar du den i tre bottnar. En tunn och två tjocka. Se till att lägga tårtan på rätt fat från början - den går inte att flytta sen! Bred ett lager sylt på första lagret och tunt med gräddblandning. Lägg på nästa lager och bygg upp tårtan med gräddblandningen. Forma den till en fin kulle. Lägg på den tunna botten och stryk tunt med sylt över den. (Ska tårtan stå över natten i kylen så hoppa över sylten - den kan i värsta fall lösa upp marsipanen lite och det är inte så kul.) Om du använder färdigt marsipanlock så rulla ut det försiktigt och se till att det täcker hela tårtan. Klipp några små skåror i kanten av locket så att det veckar sig jämt och fint. Väljer du att kavla ut marsipan själv så knådar du först in färgen, droppe för droppe tills den ser bra ut. Sedan formar du en boll och kavlar ut den mellan plastfolie, eller mellan oljade smörpapper. Prova inte utan folie eller olja - det blir rena katastrofen... När du fått fram ett lock lägger du på det och kantskär försiktigt. Pudra över lite florsocker och festen är ett faktum! Kommentar av
Jen
5 december 2011
Det där är ett recept på operatårta =) är ingen sylt i Prinsesstårtor. Kommentar av
hawa
3 oktober 2009
ooooooo va got det var mmmm Kommentar av
bagarN
15 juni 2009
HaLLÅJA. Kommentar av
Christin
19 maj 2009
Nice Kommentar av
x
1 april 2010
Borde det inte vara hemmgjord marsan också då? Svar av 123
15 juni 2011
nej! Kommentar av
jessika
22 februari 2009
åh, när jag äter denna underbara tårta känner jag mig verkligen som en riktig prinsessa Jessika 6år
Redaktionens kommentar
Härligt att höra!
Kommentar av
Vendela
22 februari 2009
Hur gd som hellllst! alla som inte har ätit en hemmagjord prinsesstårta måste prova nu! Kommentar av
Celéste
2 januari 2009
Den här sidan är underbar!Det finns jättebra recept! Jag kan baka men prinsesstårta jag har receptet på det men i denna sida kan man ju få råd! Kommentar av
shanti
9 september 2010
det var gott mmm Äldre kommentarer
|
1 |
2 |
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Alla hjärtans dagKärlek från köketDet finns många sätt att visa kärlek på. Ett alldeles utmärkt är att baka söta, rosa dammsugare till dem man tycker om! FestgrytaBurgundisk köttgrytaAtt låta rött vin ge smak åt grytor är ett väl beprövat sätt att skapa riktigt god festmat. Och det måste inte vara svårt att laga coq au vin, vinkokt ungtupp. Ett kraftigt rödvin, några enkla ingredienser och tid att låta grytan puttra är allt som krävs. Eller laga en riktigt god burgundisk köttgryta på nötkött. En fantastiskt mustig gryta som bara blir bättre av att lagas en dag i förväg. Du och gästerna kommer att jubla. Riktigt smaklig helg! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
jättejättejätte bra och god