![]() ![]() Äppelkaka i långpanna![]() Lätt, snabbt och gott som räcker till många. Äppelrutor med lite kryddig smak är utmärkt fika! Du behöverReceptet är för 8 personer.
Gör så här:24 bitar Använd rumsvarmt, mjukt smör eller skiva smöret med osthyvel så det snabbare mjuknar. Rör smör och socker slätt och luftigt tillsammans med kryddorna och sirapen. Rör ner äggen ett och ett. Blanda samman mjöl och bakpulver i en bunken och rör ner i äggbladningen. Tillsätt grädden och rör slätt. Bred ut smeten i en smord långpanna. Rensa och skiva äpplena. Lägg ut dem jämnt över kakan och tryck ner dem i smeten. Grädda kakan i 175 grader i cirka 30 minuter. Och du vill ha mera yta på kakan kan du pensla den med smält honung och sätta in den ytterligare några minuter. ![]() ![]() ![]() ![]() 19 augusti 2010
Det här receptet låter ruskigt trevligt, men måste man ha baksirap med malt? Har den någon avgörande roll eller kan man byta den mot vanlig sirap? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
Är det en sån kaka som ätes nybakad, eller kan man servera den dagen efter den bakats, och vid vilken temperatur i så fall?