Syltkakor
Ännu en småkaka med aktning! En självklar kaka på ett välfyllt kakfat. Välj din favoritsylt och variera kakan! Lätt att baka och alltid lika god... Du behöver
Gör så här:Ugnsvärme 175 grader. Rör det rumsvarma smöret med mjölet, tillsätt sockret. Låt delen vila lite i kylen. Rulla ut degen i längder. Skär centimetertjocka "slantar" med en vass kniv. Gör en liten fördjupning i mitten av varje kaka och fyll med en liten klick sylt. Provbaka en eller ett par kakor i cirka 8 minuter. Kakorna ska inte få mycket färg, de ska vara mycket möra. Prova dig fram med tid och temperatur! Låt kakorna svalna på galler och förvara dem luftigt och torrt, så håller de sig spröda längre. ![]() Kommentar av
Daniela A.-
1 april 2013
Det var gott!! , gjorde de hemma idag.- ![]() ![]() Kommentar av
leila
22 mars 2011
hmmm vad blir det för mat?? ![]() ![]() Svar av 17 mars 2012
Något gott, såklart.
![]() Kommentar av
osignerat
22 mars 2011
ja ja men det var gott. ![]() ![]() Kommentar av
christian 12 år
9 februari 2011
det varv jätte gott ![]() ![]() Kommentar av
lisy
24 juli 2009
det var gott ![]() ![]() Kommentar av
Elsa 13 år
5 juli 2009
Det låter gott, skulle järna baka den men har precis bakat en jättegod hallon paj... tror jag... ![]() ![]() Kommentar av
kak monster
12 juni 2009
jah det var gott ![]() ![]() Kommentar av
Stina
19 april 2009
Mumsi =) ![]() ![]() Kommentar av
Jasmine
9 mars 2009
Vad blir 150g socker i dl? ![]() ![]() Redaktionens kommentar
Äldre kommentarer
|
|
Hur många normalstora kakor blir det med 400 gr smör