Syltkakor

Ännu en småkaka med aktning! En självklar kaka på ett välfyllt kakfat. Välj din favoritsylt och variera kakan! Lätt att baka och alltid lika god...

Du behöver

  • 400 g smör
  • 150 g socker
  • 530 g vetemjöl
  • hallon- eller jordgubbssylt

Gör så här:

Ugnsvärme 175 grader.

Rör det rumsvarma smöret med mjölet, tillsätt sockret. Låt delen vila lite i kylen.

Rulla ut degen i längder. Skär centimetertjocka "slantar" med en vass kniv. Gör en liten fördjupning i mitten av varje kaka och fyll med en liten klick sylt.

Provbaka en eller ett par kakor i cirka 8 minuter. Kakorna ska inte få mycket färg, de ska vara mycket möra. Prova dig fram med tid och temperatur!

Låt kakorna svalna på galler och förvara dem luftigt och torrt, så håller de sig spröda längre.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av gh
13 januari 2014

Hur många normalstora kakor blir det med 400 gr smör

Kommentar av Daniela A.-
1 april 2013

Det var gott!! , gjorde de hemma idag.-

Kommentar av leila
22 mars 2011

hmmm vad blir det för mat??

Svar av
17 mars 2012

Något gott, såklart.

Kommentar av osignerat
22 mars 2011

ja ja men det var gott.

Kommentar av christian 12 år
9 februari 2011

det varv jätte gott

Kommentar av lisy
24 juli 2009

det var gott

Kommentar av Elsa 13 år
5 juli 2009

Det låter gott, skulle järna baka den men har precis bakat en jättegod hallon paj... tror jag...

Kommentar av kak monster
12 juni 2009

jah det var gott

Kommentar av Stina
19 april 2009

Mumsi =)

Kommentar av Jasmine
9 mars 2009

Vad blir 150g socker i dl?

Redaktionens kommentar
1,8 dl - knappt 2 dl alltså.

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | Nästa »

Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Svalkande dryck

Svalkande recept

Sommarvärmen är här och vi längtar efter något svalkande i solen. Prova en välkyld drink på vattenmelon och mynta!

fruktrecept.se

Fisksoppa

Laga godaste fisksoppan hemma!

Hemlagad fisksoppa är himmelskt gott och riktig festmat. Servera med hembakat bröd och aioli!

fisksoppa.se


Småkakor

Frön som sätter smak

Solrosfrön ger nötig smak åt både bröd och småkakor! Russinkakorna är ett gott exempel.

Frön och nötter ger smak åt de flesta bakverk. Använd skalade solrosfrön för att baka nötiga limpor och grova surdegsbröd. Rosta dem i en het panna och strö fröna över salladen. Eller använd dem som smakhöjare och bas i läckra solrosbollar. Till fikat passar lättbakade småkakor alltid bra! En variant på russinkakor med solrosfrön och grahamsmjöl ger härligt nötig smak. Helt utan nötter.

 bakakaka.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...