Hallongrottor med färska bärHallongrottor är perfekt till fikat och en självklar favoritkaka. I det här receptet använder vi färska hallon! Du behöver
Gör så här:Cirka 24 stycken. Skär smöret i bitar och rör, mixa eller vispa samman det med sockret. När smeten är slät, tillsätt ägget. Blanda bakpulver och vaniljsocker med mjölet och rör i det tills du har en smidig deg. Rulla den till två rullar som är cirka 5 centimeter tjocka. Lägg rullarna i en plastpåse och lägg i kylen i cirka 40 minuter så att de stelnar. Blanda samman bären med florsocker och ställ svalt. Värm ugnen till 175 grader. Ta ut degen ur påsen och skär den i skivor på cirka 1 1/2 centimeter. Lägg dem glest på bakplåtspapper på en plåt. Tryck en fördjupning i mitten av varje kaka och lägg i en liten sked bär. Grädda kakorna i mitten av ugnen i cirka 18 minuter och låt svalna något innan de serveras. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! LakritskladdkakaÄlskad kladdkaka – nu med lakritssmak!Baka en av våra mest älskade fika-favoriter och smaksätt den med lakrits i en lakritskladdkaka! SconesPizzasconesSugen på hemlagad pizza? Här är en snabbvariant som passar fint både till enklare huvudrätt eller i stället för en varm macka. Glutenfri pajBaka bäst glutenfritt
Du måste inte använda vanligt mjöl för att lyckas med bakningen. Med kokosmjöl och mandelmjöl blir pajdegen både spröd och full av smak. Baka en glutenfri björnbärspaj med citronrasp i fyllningen och du kommer att märka hur kokos– och mandeltonerna i degen lyfter fyllningen! Eller baka glutenfri hallonpaj med vanilj och mandelmassa, perfekt efterrätt eller lyxfika till helgen. Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
är det här man hänger eller