![]() ![]() Banankaka med choklad![]() Banankaka av det mera smakrika slaget. Hackad mörk choklad och kardemumma höjer nivån över det vanliga! Du behöver
Gör så här:Se till att smöret är rumsvarmt och att äggen också är rumsvarma. Smöra en rund form med löstagbar kant, 26-28 cm. Rör samman smör, socker, honung, cointreau och crème fraiche. Rör ner äggen ett och ett. Hacka chokladen grovt. Blanda samman vete- och grahamsmjöl med kardemumma, vanilj, bakpulver och sesamfrön i en bunke. Mosa nu bananerna noga och rör ner i smör och äggblandningen. Rör ner chokladen. Blanda till sist ner mjölblandningen och rör tills allt är väl blandat. Grädda kakan i 175 grader i 25-30 minuter. Låt kakan svalna i formen. Om du vill: Dekorera genom att pensla kanten med smält choklad. Strö över lite sesamfrön. Servera kakan rumsvarm, som den är eller med glass eller grädde. ![]() ![]() ![]()
|
|