Banankaka med chokladBanankaka av det mera smakrika slaget. Hackad mörk choklad och kardemumma höjer nivån över det vanliga! Du behöver
Gör så här:Se till att smöret är rumsvarmt och att äggen också är rumsvarma. Smöra en rund form med löstagbar kant, 26-28 cm. Rör samman smör, socker, honung, cointreau och crème fraiche. Rör ner äggen ett och ett. Hacka chokladen grovt. Blanda samman vete- och grahamsmjöl med kardemumma, vanilj, bakpulver och sesamfrön i en bunke. Mosa nu bananerna noga och rör ner i smör och äggblandningen. Rör ner chokladen. Blanda till sist ner mjölblandningen och rör tills allt är väl blandat. Grädda kakan i 175 grader i 25-30 minuter. Låt kakan svalna i formen. Om du vill: Dekorera genom att pensla kanten med smält choklad. Strö över lite sesamfrön. Servera kakan rumsvarm, som den är eller med glass eller grädde. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! PåskgodisPåskens bästa godisTill påsk får vi släppa loss gottegrisen inom oss. Gör det med stil och laga syrlig citronfudge! SmulpajSolmogna bär i smulpajDen enklaste vägen till somrig fika stavas smulpaj. Under ett smuligt täcke är det gott med allt från syrliga krusbär till saftiga jordgubbar! Svalkande dryckSvalkande recept
Lata dagar ska det gå snabbt att svänga ihop ett enkelt mellanmål. Hallonsmoothie och vattenmelondrink är riktiga sommarfavoriter. Milkshake med banan ger svalkande vardagslyx. Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|