![]() ![]() Citronskorpor![]() Små, knapriga och helt perfekta som tilltugg till kaffe, te eller kanske en toddy? Du behöver
Gör så här:Cirka 40 stycken. Använd gärna en mixer/ matberedare för att göra degen. Blanda mjöl, socker, bakpulver, vanilj och salt i en bunke eller i matberedaren. Tärna smöret och blanda ner det. Knåda eller hacka samman tills smöret löst sig. Tvätta citronen noga och riv det yttersta av skalet riktigt fint. Blanda ner i degen tillsammans med två matskedar citronsaft från citronen. Tillsätt äggen och knåda ihop till en slät deg. Låt degen vila svalt cirka 15 minuter. Tag upp på ett mjölat bakbord och dela i fyra bitar. Rulla ut till längder, lika långa som bakplåten. Platta till längderna så de blir cirka en centimeter tjocka och 6-7 centimeter breda. Grädda längderna i cirka 12 minuter i 200 grader. Tag ut plåten, låt svalna något men inte helt och skär sedan längderna i centimetertjocka skivor, gärna på snedden så skorporna blir längre och får en vacker form. Sätt in plåten i den varma ugnen och stäng av värmen. Torka skorporna på plåt eller galler i eftervärmen i ugnen under natten. Låt ugnsluckan vara lite öppen. Skorporna håller sig fint i en plåtburk eller papperspåse. ![]() ![]() ![]()
|
|