MazarinerHembakade mazariner är riktigt goda och går att laga i en mängd former och smaker. Här är ett klassiskt recept med mandelmassa i smeten. Du behöverDeg
Fyllning
Gör så här:20 stycken Smöra 20 stycken metallformar. Hacka samman smör, vetemjöl, potatismjöl och socker till du får en smidig deg. Det går bra att använda en matberedare eller att skära smöret i mindre bitar och arbeta ihop degen för hand. Låt degen stå kallt medan du blandar fyllningen. Riv eller mixa mandelmassan, tillsätt smöret, ägget och mjöl och mixa eller rör tills du får en slät smet. Kavla ut degen till en tunn botten och klä formarna med degen. Det går också bra att tumma ut degen i formarna. Se bara till att smöra formarna noga, annars fastnar degen och du får inte loss kakorna när de är bakade. Fördela fyllningen jämnt i alla formarna. Grädda i 200 grader i cirka 12 minuter. Låt mazarinerna svalna på galler innan de stjälps upp. Servera nygräddade och ljumma eller kylda till kaffe eller te. Vill du garnera med glasyr kan du blanda florsocker med vatten tills du får en glasyr som är slät och mjuk nog att bre på mazarinerna. Låt stå svalt tills glasyren stelnat helt.
Redaktionens kommentar
Ett bra tips är att frysa dem utan glasyr och sedan glasera när kakorna ska serveras.
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! MorotskakorKakor som håller i längdenSaftiga morotskakor med glasyr finns i många smaker. Baka morotskaksmuffins med apelsinsmak! Varma sopporSnabb ärtsoppaMed en enkel mixer lagar du snabbt några riktigt goda soppor. På några minuter kan du sno ihop en krämig och smakrik morotssoppa till lunchen. Lika enkelt lagar du potatissoppan eller den släta svampsoppan som ska bli förrätt till söndagssteken. En god variant på grön ärtsoppa, med äppelcider och dragon passar utmärkt både till lunch och förrätt. Gott kan faktiskt vara snabbt! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
jättegoda men undrar om det går att frysa dem