![]() ![]() Mazariner![]() Hembakade mazariner är riktigt goda och går att laga i en mängd former och smaker. Här är ett klassiskt recept med mandelmassa i smeten. Du behöverDeg
Fyllning
Gör så här:20 stycken Smöra 20 stycken metallformar. Hacka samman smör, vetemjöl, potatismjöl och socker till du får en smidig deg. Det går bra att använda en matberedare eller att skära smöret i mindre bitar och arbeta ihop degen för hand. Låt degen stå kallt medan du blandar fyllningen. Riv eller mixa mandelmassan, tillsätt smöret, ägget och mjöl och mixa eller rör tills du får en slät smet. Kavla ut degen till en tunn botten och klä formarna med degen. Det går också bra att tumma ut degen i formarna. Se bara till att smöra formarna noga, annars fastnar degen och du får inte loss kakorna när de är bakade. Fördela fyllningen jämnt i alla formarna. Grädda i 200 grader i cirka 12 minuter. Låt mazarinerna svalna på galler innan de stjälps upp. Servera nygräddade och ljumma eller kylda till kaffe eller te. Vill du garnera med glasyr kan du blanda florsocker med vatten tills du får en glasyr som är slät och mjuk nog att bre på mazarinerna. Låt stå svalt tills glasyren stelnat helt. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
jättegoda men undrar om det går att frysa dem