Halloween, marsipanfingrarNästan lite för otäcka... Med hudfärgad marsipan och röd sylt skapar du marsipanfingrar som är obehagligt lika riktigta. Perfekta på Halloweenfesten och tårtan... Du behöver
Gör så här:Börja med att knåda i gul färg i marsipanen. Använd handskar så slipper du färg på fingarna som inte går bort. Tillsätt röd färg lite i taget till du har en hudlik, rosa färg. Knåda till marsipanen är jämn i färgen. Rulla ut marsipanen till fingertjocka bitar och forma till fingrar med hjälp av en vass kniv. Om "fingrarna" är tänkta till dekoration på en tårta är det bra att göra dem rätt små. Doppa gärna i röd sylt om du vill ha dem extra otäcka. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! SkorporKnaprigt med snitsLitet är vackert. En klassisk mandelskorpa är rätt tillbehör till espresson eller ostbrickan! Baka luftigt!Frasigt nybakat brödLuftiga bröd med härlig skorpa går att baka på många sätt. Men till stor del hänger det på mjölet. Specialvetemjöl och durumvete gör sitt för att få den rätta smaken. Men tekniken är minst lika viktig. Bakar du luftiga långpannebröd med ost eller oliver så ska degen vara lös och riktigt ordentligt knådad. Gör du focaccia så ska den få tid att jäsa för att bli lyckad. En pizzadeg får bättre kanter om du gör en fördeg. Och frasiga smörgåsbröd på durumvete behöver formas försiktigt så inte luften går ur dem innan gräddningen. Men belöningen är riktigt god och väl värd jobbet! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|