![]() ![]() Mandelskorpor![]() Finns det någonting bättre att servera till en espresso än en mandelskorpa? Hembakt, naturligtvis... Du behöver
Gör så här:Cirka 60 stycken. Använd gärna en mixer/ matberedare för att göra degen. Börja med att grovhacka mandeln med en kockkniv på skärbräda. Det går fint både med skalad och oskalad mandel. Blanda mjöl, bakpulver, vanilj och salt i en bunke. Rör smör och socker luftigt och blanda ner äggen ett och ett. Tillsätt torrvarorna och knåda ihop till en lös deg. Blanda ner den hackade mandeln. Låt degen vila svalt cirka 15 minuter. Tag upp på ett mjölat bakbord och dela i fyra bitar. Rulla ut till längder, lika långa som bakplåten. Platta till längderna så de blir cirka en centimeter tjocka och 5-6 centimeter breda. Grädda längderna i cirka 12 minuter i 200 grader. Tag ut plåten, låt svalna något men inte helt och skär sedan längderna i centimetertjocka skivor, gärna på snedden så skorporna blir längre och får en vacker form. Ställ in plåten i den varma ugnen och stäng av värmen. Torka skorporna på plåt eller galler i eftervärmen i ugnen under natten. Låt ugnsluckan vara lite öppen. Skorporna håller sig fint i en plåtburk eller papperspåse. ![]() ![]() ![]()
|
|