MandelskorporFinns det någonting bättre att servera till en espresso än en mandelskorpa? Hembakt, naturligtvis... Du behöver
Gör så här:Cirka 60 stycken. Använd gärna en mixer/ matberedare för att göra degen. Börja med att grovhacka mandeln med en kockkniv på skärbräda. Det går fint både med skalad och oskalad mandel. Blanda mjöl, bakpulver, vanilj och salt i en bunke. Rör smör och socker luftigt och blanda ner äggen ett och ett. Tillsätt torrvarorna och knåda ihop till en lös deg. Blanda ner den hackade mandeln. Låt degen vila svalt cirka 15 minuter. Tag upp på ett mjölat bakbord och dela i fyra bitar. Rulla ut till längder, lika långa som bakplåten. Platta till längderna så de blir cirka en centimeter tjocka och 5-6 centimeter breda. Grädda längderna i cirka 12 minuter i 200 grader. Tag ut plåten, låt svalna något men inte helt och skär sedan längderna i centimetertjocka skivor, gärna på snedden så skorporna blir längre och får en vacker form. Ställ in plåten i den varma ugnen och stäng av värmen. Torka skorporna på plåt eller galler i eftervärmen i ugnen under natten. Låt ugnsluckan vara lite öppen. Skorporna håller sig fint i en plåtburk eller papperspåse. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! CheesecakeCitronkakanCitronkräm och färskost förvandlar kakan till riktigt läcker efterätt! Prova en kall cheesecake med hemlagad lemoncurd till helgen! Läcker puddingSmakfull squash
Nu är säsongen för squash och den som provat att odla dessa snabbväxande jättefrukter vet att de finns i mängder av varianter och kan bli enorma. Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|