![]() ![]() Knäckflarn med kakaonibs![]() Festflarn som passr till en finare dessert! Goda till glass, grädde och frukt. Du behöver
Gör så här:Låt smöret bli rumsvarmt och så mjukt att det nästan smälter. (Ställ det till exepel i en väremtålig skål i närheten av spisen.) Blanda samman alla torrvaror i en skål. Mixa gärna havregrynen så de blir lite slätare. Tillsätt smör och sirap och rör ihop till en lös deg. Degen är klibbig - det är helt rätt! Klicka eller forma degen till små bollar med hjälp av två teskedar. Lägg bollarna mycket glest på en plåt med bakplåtspapper. Provgrädda en eller två flarn i 200 grader i cirka 5 minuter för att se hur lång tid som krävs och om flarnen ligger lagom tätt (de flyter ut väldigt mycket!). Låt flarnen svalna på plåten och lyft över dem på ett galler med en stekspade. Det går också att forma flarnen över en flaska eller kopp medan de ännu är varma. Servera knäckflarnen med glass, grädde, frukt eller chokladrätter! ![]() ![]() ![]()
|
|