Knäckflarn med kakaonibs

Festflarn som passr till en finare dessert! Goda till glass, grädde och frukt.

Du behöver

  • 75 g smör eller margarin
  • 1 dl havregryn
  • 1/2 dl kakonibs (krossade kakaobönor)
  • 2 msk mandelmjöl
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk ljus sirap

Gör så här:

Låt smöret bli rumsvarmt och så mjukt att det nästan smälter. (Ställ det till exepel i en väremtålig skål i närheten av spisen.)

Blanda samman alla torrvaror i en skål. Mixa gärna havregrynen så de blir lite slätare.

Tillsätt smör och sirap och rör ihop till en lös deg. Degen är klibbig - det är helt rätt!

Klicka eller forma degen till små bollar med hjälp av två teskedar. Lägg bollarna mycket glest på en plåt med bakplåtspapper.

Provgrädda en eller två flarn i 200 grader i cirka 5 minuter för att se hur lång tid som krävs och om flarnen ligger lagom tätt (de flyter ut väldigt mycket!).

Låt flarnen svalna på plåten och lyft över dem på ett galler med en stekspade. Det går också att forma flarnen över en flaska eller kopp medan de ännu är varma.

Servera knäckflarnen med glass, grädde, frukt eller chokladrätter!


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Kyckling till helgen

Smakfylld kyckling

Fira helgen med kyckling i ugn! Prova filéer fyllda med kryddig salsiccia.

kycklingrecept.nu

Helgmenyn

Moussaka till helgen

En ångande moussaka är riktig helgmat, perfekt att laga åt många och lätt att göra!

helgmenyn.se


Varma soppor

Snabb ärtsoppa

Mixat är inte slätstruket! Gör grön ärtsoppa och locka fram smaker på några minuter.

Med en enkel mixer lagar du snabbt några riktigt goda soppor. På några minuter kan du sno ihop en krämig och smakrik morotssoppa till lunchen. Lika enkelt lagar du potatissoppan eller den släta svampsoppan som ska bli förrätt till söndagssteken. En god variant på grön ärtsoppa, med äppelcider och dragon passar utmärkt både till lunch och förrätt. Gott kan faktiskt vara snabbt!

 sopprecept.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...