Finska pinnarNästan lika lättbakad som den är lättäten. Och den är mycket lättäten... Du behöver
Gör så här:Ugnsvärme 175 grader. Hacka samman smör, socker och vetemjöl. Knåda till en slät deg. Låt degen vila lite i kylen. Rulla ut till lillfingertjocka längder på ett mjölat bord. Lägg flera längder tätt intill varandra, pensla över alla längderna med ägg och strö över med pärlsocker. Skär rakt över längderna så att det blir 4-5 centimeter långa "pinnar". Använd en stekspade och lyft över kakorna till ett bakplåtspapper på en plåt. Provgrädda kakorna i cirka 12 minuter. Kakorna ska få lite, men bara lite färg. Låt svalna på plåt eller ännu hellre på galler. Kommentar av
osignerat
16 januari 2011
Det låter väldigt samrrit! Kommentar av
Stevie
29 oktober 2009
Hej! Du får inte kalla dom "Finska Pinnar" längre för då är Du rasist. numera heter de "Finska Pågar" faktiskt. Men jag ska anmäla det namnet för rasistiskt då det bara är skåne som har pågar inte Finland.
Redaktionens kommentar
Hjälp... vad krångligt det blev plötsligt ;)
Kommentar av
Lena
2 december 2009
Bra recept men det skall vara bittermandlar ca 5 st eller bittermandelolja ca 10 droppar med. Kommentar av
Anna
12 januari 2010
Testade även detta recept..blev väldigt goda och var lätta att göra, men vart tog nötterna vägen? För det är väl egentligen inte finska pinnar utan hackad mandel på tillsammans med pärlsockret? Mitt tips är att lägga till det =) Kommentar av
Den STORA!! finska pinnen.
5 maj 2009
Jag tycker att detta var ett roligt och snabbt och enkelt recept att göra om man har det tråkigt och vill baka men inte orkar att baka något som är så avancerat. Finska pinnar är också mycket gott att ha som fika om man är gotte sugen.!!:D Kommentar av
Gunilla
28 januari 2010
Oj, det verkar gott! Jag ska pröva nångång! Kommentar av
hemligt
15 juni 2010
om man rullar de till runda bollar ocksen trycker ett hål i mitten så kan man lägga sylt där då blir det syltkakor :) Kommentar av
KG
13 oktober 2010
Ja jag har nog bara samma fråga som Lena undrade om lite tidigare... Ska det inte vara bittermandel i finska pinnar??
Redaktionens kommentar
Visst finns det recept på finska pinnar med bittermandel, men i detta recept ingår det inte.
Kommentar av
Emil
9 juli 2008
Oerhört bra och snygg sida. Synd bara att det inte är några bilder vid recepten. Hur tusan ser finska pinnar ut?
Redaktionens kommentar
En finsk pinne finns med i förgrunden på bilden på första sidan på bakakaka.se. Fler bilder kommer på sikt!
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Tårta i långpannaTårta till alla!Studenterna springer ut, sommarens fester drar närmre. Baka tårta i långpanna till många! SalladstiderLätt start på åretEfter jul och nyår med all mäktig mat känns det helt rätt att börja året med en sallad! Fisk i ugnÄppelfylld laxDu behöver varken kunna filea fisk eller välja halvfabrikat från frysdisken för en enkel fiskmiddag till helgen. En hel lax i ugn är lekande lätt att lyckas med, sköter sig själv medan du förbereder förrätten och smakar fantastiskt. Fyll med äppel, rödlök och fänkål och du har mat med stil åt ett större sällskap. En god sås gör du på fonden. Bulgursallad och nybakat bröd är gott till. Riktigt god helg! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
dina recept är jätte bra