![]() ![]() Ingefärs- och kardemummakakaEn god och kryddig kaka som fungerar utmärkt till både fika och efterrätt! Du behöver
Gör så här:Skala och riv ingefäran fint. Rör samman socker, ingefära och smör, slätt och luftigt. Tillsätt äggen, ett och ett under kraftig omrörning. Blanda mjöl, kardemumma och bakpulver noga. Rör ner det i smeten och blanda försiktigt tills den är helt slät. Stryk ut smeten jämnt i en smord och bröad form, idealisk är 1,75 liter. Grädda kakan i 175 grader i nedre delen av ugnen, cirka 45 minuter. Dekorera med florsocker och servera ljummen, som den är eller med vispad grädde. ![]() ![]() 4 september 2009
väkar gott och smeten är jätte god ![]() ![]() ![]() 30 oktober 2009
Ja äntligen en kaka man kan baka i Thailand.Lite svårt med råvaror här för bakning,så har ni fler recept så tar jag gärna emot. ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
This cake was a hit at a morning tea I attended yesterday.. Everyone loved the unusual flavour. (Cardamom is not a spice commonly used in cakes in Australia). I will be making this cake often.
Thanks for sharing the recipe with your readers.
Sharon (Melbourne, Australia)