Ingefärs- och kardemummakakaEn god och kryddig kaka som fungerar utmärkt till både fika och efterrätt! Du behöver
Gör så här:Skala och riv ingefäran fint. Rör samman socker, ingefära och smör, slätt och luftigt. Tillsätt äggen, ett och ett under kraftig omrörning. Blanda mjöl, kardemumma och bakpulver noga. Rör ner det i smeten och blanda försiktigt tills den är helt slät. Stryk ut smeten jämnt i en smord och bröad form, idealisk är 1,75 liter. Grädda kakan i 175 grader i nedre delen av ugnen, cirka 45 minuter. Dekorera med florsocker och servera ljummen, som den är eller med vispad grädde. Kommentar av
osignerat
4 september 2009
väkar gott och smeten är jätte god Kommentar av
thaitrippen
30 oktober 2009
Ja äntligen en kaka man kan baka i Thailand.Lite svårt med råvaror här för bakning,så har ni fler recept så tar jag gärna emot. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! GrötNya bättre frukostvanorSkrädmjölsgröt görs på rostat havremjöl som blir välkommen omväxling till havregrynsgröten. Hemlagade tacosTacokväll, någon?
Tacos är fredagsmysets nummer ett. Självklart är hemlagad enchiladas godare! PizzaNy sajt!Pizza är maträtten som kan vara allt från billig skräpmat till en riktigt utsökt måltid. Bakar du din pizza själv kan du vara säker på att få bra råvaror och högsta klass på pizzan! Nu slår vi upp portarna för en sajt med recept för dig som älskar pizza! Prova något av recepten på pizzadeg, dra nytta av tipsen och använd recepten för att baka de klassiska pizzorna. Från Vesuvio till Quattro stagioni eller Calzone. Eller kanske en Gorgonzola? Lycka till med pizzafesten önskar pepparochsalt.se! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
This cake was a hit at a morning tea I attended yesterday.. Everyone loved the unusual flavour. (Cardamom is not a spice commonly used in cakes in Australia). I will be making this cake often.
Thanks for sharing the recipe with your readers.
Sharon (Melbourne, Australia)