Ingefärs- och kardemummakakaEn god och kryddig kaka som fungerar utmärkt till både fika och efterrätt! Du behöver
Gör så här:Skala och riv ingefäran fint. Rör samman socker, ingefära och smör, slätt och luftigt. Tillsätt äggen, ett och ett under kraftig omrörning. Blanda mjöl, kardemumma och bakpulver noga. Rör ner det i smeten och blanda försiktigt tills den är helt slät. Stryk ut smeten jämnt i en smord och bröad form, idealisk är 1,75 liter. Grädda kakan i 175 grader i nedre delen av ugnen, cirka 45 minuter. Dekorera med florsocker och servera ljummen, som den är eller med vispad grädde. Kommentar av
osignerat
4 september 2009
väkar gott och smeten är jätte god Kommentar av
thaitrippen
30 oktober 2009
Ja äntligen en kaka man kan baka i Thailand.Lite svårt med råvaror här för bakning,så har ni fler recept så tar jag gärna emot. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! LaxlasagneLaxen gillar pastaLax och pasta är som gjorda för varandra. Laxlasagne är självklar helgmat! MorotskakaLätt och godMorötter är naturligt söta i smaken och passar fint i kakor - inte konstigt att morotskaka har blivit en klassiker som älskas av många. Kakorna blir saftiga och smakrika. Oftast smakar de ännu bättre om de får vila någon dag innan de äts. En god variant av morotskaka kan också vara mager - prova och upptäck en ny, saftig kaka som passar bra vardag som fest! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
This cake was a hit at a morning tea I attended yesterday.. Everyone loved the unusual flavour. (Cardamom is not a spice commonly used in cakes in Australia). I will be making this cake often.
Thanks for sharing the recipe with your readers.
Sharon (Melbourne, Australia)