![]() ![]() Drömtårta, drömrulltårta![]() Någon som provat den färdiga, inplastade varianten? Just det. Men här finns räddningen, chokladrulltårta som smakar som en dröm och dessutom är glutenfri. Du behöverBotten
Fyllning
Gör så här:Sätt ugnen på 225 grader. Klä en långpanna (30x40 centimeter) med bakplåtspapper. Förbered redan innan kakan sätts in i ugnen med ett galler med bakplåtspapper, strö ett tunt jämnt lager strösocker över bakplåtspapperet och ställ åt sidan tills kakan är färdig och ska stjälpas upp.
När bottnen är nygräddad stjälps den försiktigt, med hjälp av bakplåtspapperet, upp på bakplåtspapperet med strösocker på. Om det är svårt att få bottnen att lossna kan man pensla baksidan av bakplåtspapperet med kallt vatten. Låt svalna. Rör smöret med vaniljpulver och florsocker. Rör ner äggulan och blanda till en jämn kräm. Bred försiktigt ut över bottnen och rulla samman: från långsidan för tunnare men fler skivor, eller från kortsidan för att få lite tjockare och snyggare. Skär i centimetertjocka skivor. ![]() ![]() ![]()
|
|
Vad kan man ersätta potatismjöl med ?