RussinkakorEn god småkaka av klassiskt slag. Tunna, små och väldigt goda... Damma av kaffeservisen och börja baka! Du behöver
Gör så här:Rör det rumsvarma smöret med sockret så det blir slätt och pösigt. Blanda torrvarorna och blanda ner dem i smeten. Rulla små bollar av smeten - använd två teskedar för att ta lagom med deg till en boll. Lägg ut bollarna glest på en smord plåt eller bakplåtspapper. Platta till bollarna något. Kakorna kommer att flyta ut en del i ugnen - de ska bli tunna. Grädda i 175 grader i 8-10 minuter. Låt kakorna svalna på plåten. Kommentar av
Jenny
1 september 2012
Jätte bra recept! Skulle man kunna byta ut russinen mot choklad bitar?
Redaktionens kommentar
Det borde gå bra, kanske blir det lite kladdigt, men gott!
Kommentar av
Jessica
15 november 2011
Hade i lite kanel och lite kardemumma! Supergott! Blir inte jättetunna! Men goda ändå! Kommentar av
Skruttet
10 juli 2011
Åh-så-gott med lite rivet citronskal i! Det har jag fått lära mig av min svägerska. Kommentar av
i
5 november 2009
Har precis ställt inom dem i ugnen nu :) Spännande. Gjort dock mina stora, så det blev endast 18st. Kommentar av
osignerat
7 november 2009
Jättegoda kakor! Tack för receptet! Kommentar av
sara
9 juli 2009
tack de är jätte goda Kommentar av
Ina
4 maj 2009
De är väldig goda!!! Min pojkar är helt diggar i den. Kommentar av
daniela
23 maj 2010
dom var jätte goda och det blev enkelt när man får så bra recept Kommentar av
Liina
28 november 2008
Hej! hur många russinkakor blir det?
Redaktionens kommentar
Det beror på hur stora du gör dem:) Runt 40 stycken räknar jag.
Äldre kommentarer
|
1 |
2 |
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! FrukostbullarNygräddat till frukostLåt frukostbullarna jäsa över natten och njut av nybakade grahamsbullar utan att behöva stiga upp tidigt. FisksoppaFisk ger smakenFisksoppa är bra mat. Lätt och snabb att laga, enkel att variera och ett bra sätt att ta tillvara rester i stället för att de slängs. Det behöver inte vara fin eller dyr fisk, även frysta filéer av sej, alaska eller torsk går bra: Prova en enkel fisksoppa eller en variant med halloumiost. Kanske en soppa med kokosmjölk? Till helgen kan man unna sig en lyxigare fisksoppa med saffran... Självklart väljer du fisk som inte hotas av överfiskning! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Skippade russinen och blandade ner hackad choklad (55% kakao)istället. Lade till 1,5 tsk vaniljsocker också. Sjukt gott! Fick ut 22 kakor.