Russinkakor

En god småkaka av klassiskt slag. Tunna, små och väldigt goda... Damma av kaffeservisen och börja baka!

Du behöver

  • 200 g margarin eller smör
  • 1,5 dl socker
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl russin
  • 2 tsk bakpulver

Gör så här:

Rör det rumsvarma smöret med sockret så det blir slätt och pösigt. Blanda torrvarorna och blanda ner dem i smeten.

Rulla små bollar av smeten - använd två teskedar för att ta lagom med deg till en boll.

Lägg ut bollarna glest på en smord plåt eller bakplåtspapper. Platta till bollarna något. Kakorna kommer att flyta ut en del i ugnen - de ska bli tunna.

Grädda i 175 grader i 8-10 minuter. Låt kakorna svalna på plåten.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Emma
9 april 2014

Skippade russinen och blandade ner hackad choklad (55% kakao)istället. Lade till 1,5 tsk vaniljsocker också. Sjukt gott! Fick ut 22 kakor.

Kommentar av Jenny
1 september 2012

Jätte bra recept! Skulle man kunna byta ut russinen mot choklad bitar?

Redaktionens kommentar
Det borde gå bra, kanske blir det lite kladdigt, men gott!
Kommentar av Jessica
15 november 2011

Hade i lite kanel och lite kardemumma! Supergott! Blir inte jättetunna! Men goda ändå!

Kommentar av Skruttet
10 juli 2011

Åh-så-gott med lite rivet citronskal i! Det har jag fått lära mig av min svägerska.

Kommentar av i
5 november 2009

Har precis ställt inom dem i ugnen nu :) Spännande. Gjort dock mina stora, så det blev endast 18st.

Kommentar av osignerat
7 november 2009

Jättegoda kakor! Tack för receptet!

Kommentar av sara
9 juli 2009

tack de är jätte goda

Kommentar av Ina
4 maj 2009

De är väldig goda!!! Min pojkar är helt diggar i den.

Kommentar av daniela
23 maj 2010

dom var jätte goda och det blev enkelt när man får så bra recept

Kommentar av Liina
28 november 2008

Hej! hur många russinkakor blir det?

Redaktionens kommentar
Det beror på hur stora du gör dem:) Runt 40 stycken räknar jag.

Äldre kommentarer

|  1  | 2 |

Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Dressing

Salladens bästa vän

Det är dressingen som får salladen att lyfta! Sno ihop en rhodeislandsås som skickar den färdiga varianten till skamvrån.

dressingrecept.se

Pajrecept

Nya goda pajer

Paj är lätt att lyckas med. Laga en god ostpaj på chevre!

pajrecept.se


Mors dag

Mors dag

Fira mor med hembakat! Varför inte en lättbakad rabarbertårta med vanilj?

Till mors dag behövs inga påkostade presenter, men frukost på sängen uppskattar alla! Baka mjuka scones eller kärleksfulla vaniljbagels.


Är det fika som gäller? Fyll fatet med frestande småkakor: chokladbröd, kringlor eller kolakakor! Eller kanske mors allra högsta önskan är en bit mörk chokladkaka tillsammans med rykande hett irish coffee...

 bakatårta.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...