Russinkakor

En god småkaka av klassiskt slag. Tunna, små och väldigt goda... Damma av kaffeservisen och börja baka!

Du behöver

  • 200 g margarin eller smör
  • 1,5 dl socker
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl russin
  • 2 tsk bakpulver

Gör så här:

Rör det rumsvarma smöret med sockret så det blir slätt och pösigt. Blanda torrvarorna och blanda ner dem i smeten.

Rulla små bollar av smeten - använd två teskedar för att ta lagom med deg till en boll.

Lägg ut bollarna glest på en smord plåt eller bakplåtspapper. Platta till bollarna något. Kakorna kommer att flyta ut en del i ugnen - de ska bli tunna.

Grädda i 175 grader i 8-10 minuter. Låt kakorna svalna på plåten.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Emma
9 april 2014

Skippade russinen och blandade ner hackad choklad (55% kakao)istället. Lade till 1,5 tsk vaniljsocker också. Sjukt gott! Fick ut 22 kakor.

Kommentar av Jenny
1 september 2012

Jätte bra recept! Skulle man kunna byta ut russinen mot choklad bitar?

Redaktionens kommentar
Det borde gå bra, kanske blir det lite kladdigt, men gott!
Kommentar av Jessica
15 november 2011

Hade i lite kanel och lite kardemumma! Supergott! Blir inte jättetunna! Men goda ändå!

Kommentar av Skruttet
10 juli 2011

Åh-så-gott med lite rivet citronskal i! Det har jag fått lära mig av min svägerska.

Kommentar av i
5 november 2009

Har precis ställt inom dem i ugnen nu :) Spännande. Gjort dock mina stora, så det blev endast 18st.

Kommentar av osignerat
7 november 2009

Jättegoda kakor! Tack för receptet!

Kommentar av sara
9 juli 2009

tack de är jätte goda

Kommentar av Ina
4 maj 2009

De är väldig goda!!! Min pojkar är helt diggar i den.

Kommentar av daniela
23 maj 2010

dom var jätte goda och det blev enkelt när man får så bra recept

Kommentar av Liina
28 november 2008

Hej! hur många russinkakor blir det?

Redaktionens kommentar
Det beror på hur stora du gör dem:) Runt 40 stycken räknar jag.

Äldre kommentarer

|  1  | 2 |

Blåbärspaj

Honung lyfter blåbärspajen!

Sommarens första blåbärspaj smakar alltid fantastiskt. Prova ett nytt recept på blåbärspaj med honung!

Blåbären är mogna och vi plockar massor. De blåa bären passar till mycket gott, allt från att strö på gröten till smulpaj. Får du mycket bär i korgen kan du koka blåbärssylt. Prova gärna en variant på blåbärssylt med vanilj eller blåbärssylt med kanel som passar till desserter och glass.
I paj gör sig blåbär perfekt. De är lagom söta och innehåller ofta inte så mycket vatten att pajdegen blir blöt och mjuk. Prova klassisk blåbärspaj eller gör en paj med vaniljsmak.
Nu när säsongens honung brukar finnas att köpa kan du prova ett nytt recept på blåbärspaj med honung. Honungen lyfter blåbärssmaken fint och du får en riktigt god sommarpaj!
Lycka till i bärskogen!

 bärrecept.se

Köttbullar

Ny sajt

Pepparochsalt lanserar ännu en receptsajt, köttbullsrecept.se!

köttbullsrecept.se

Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

morotskaka.com


Viltskav

Vildare matlagning

I frysdisken finns flera sorters viltskav att välja på. Låt viltsmaken komma fram eller tämj den - prova renskav med äpple!

Vilt är ett klimatsmart alternativ som dessutom ger mycket smak. Låt viltmatlagningen bli en del av vardagen i en härlig pasta carbonara med renskav, som spetsas med enbär!

En klassisk viltskavsgryta blir en rustik festmåltid tillsammans med pressad potatis och grönsaker. Välkommen till ett lite vildare kök!

 viltskav.se


Cheesecake

Fryst kärlek! En kylig kaka som värmer inombords… Cheesecake regerar!

Bagels

Läckert segt. Favoritbrödet som både kokas och gräddas i ugn. Fyll med favoritpålägg för en lyxig macka.
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...