Russinkakor

En god småkaka av klassiskt slag. Tunna, små och väldigt goda... Damma av kaffeservisen och börja baka!

Du behöver

  • 200 g margarin eller smör
  • 1,5 dl socker
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl russin
  • 2 tsk bakpulver

Gör så här:

Rör det rumsvarma smöret med sockret så det blir slätt och pösigt. Blanda torrvarorna och blanda ner dem i smeten.

Rulla små bollar av smeten - använd två teskedar för att ta lagom med deg till en boll.

Lägg ut bollarna glest på en smord plåt eller bakplåtspapper. Platta till bollarna något. Kakorna kommer att flyta ut en del i ugnen - de ska bli tunna.

Grädda i 175 grader i 8-10 minuter. Låt kakorna svalna på plåten.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Emma
9 april 2014

Skippade russinen och blandade ner hackad choklad (55% kakao)istället. Lade till 1,5 tsk vaniljsocker också. Sjukt gott! Fick ut 22 kakor.

Kommentar av Jenny
1 september 2012

Jätte bra recept! Skulle man kunna byta ut russinen mot choklad bitar?

Redaktionens kommentar
Det borde gå bra, kanske blir det lite kladdigt, men gott!
Kommentar av Jessica
15 november 2011

Hade i lite kanel och lite kardemumma! Supergott! Blir inte jättetunna! Men goda ändå!

Kommentar av Skruttet
10 juli 2011

Åh-så-gott med lite rivet citronskal i! Det har jag fått lära mig av min svägerska.

Kommentar av i
5 november 2009

Har precis ställt inom dem i ugnen nu :) Spännande. Gjort dock mina stora, så det blev endast 18st.

Kommentar av osignerat
7 november 2009

Jättegoda kakor! Tack för receptet!

Kommentar av sara
9 juli 2009

tack de är jätte goda

Kommentar av Ina
4 maj 2009

De är väldig goda!!! Min pojkar är helt diggar i den.

Kommentar av daniela
23 maj 2010

dom var jätte goda och det blev enkelt när man får så bra recept

Kommentar av Liina
28 november 2008

Hej! hur många russinkakor blir det?

Redaktionens kommentar
Det beror på hur stora du gör dem:) Runt 40 stycken räknar jag.

Äldre kommentarer

|  1  | 2 |

Svamprecept

Höstens godaste svamprecept.

Svamp lyfter en mängd härliga hösträtter. Till exempel en långsam potatisgratäng med skogssvamp och gräslök.

Omeletter, pytt och stuvning – svamp platsar i mängder av snabba rätter. Men framförallt i mustiga, smakrika rätter som grytor, gratänger eller pajer. Mat som gärna får ta lite tid för att bli bra. Speciellt på hösten då det finns rikligt med nyskördat att njuta av.
Klassiska höstgrytor med nötkött, eller älg, rotfrukter och svamp. Eller svampsoppor som gärna ska småputtra en god stund. Självklart risotton på skogssvamp och svamppiroger.
Vårt senaste svamprecept är lite slowfood och lyfter fram svampsmaken lite extra: En potatisgratäng med skogssvamp som gräddas länge på låg värme så att smakerna riktigt kommer fram. Perfekt med skogssvamp!

 svamprecept.se

Grilla

Hälsa våren vid grillen

Till Valborg vill vi grilla! Gör en riktigt god potatissallad med bacon som stillar hungern i väntan på den perfekta glöden.

helgmenyn.se

Fruktrecept

Fem om dagen

Paj, sallad, soppa, smoothie. Vi äter gärna fem frukter om dagen, särskilt när de samsas i en fruktsallad!

fruktrecept.se


Vinterpicknick

Gott i skidbacken

Sportlovsdags? Fixa matsäck till skidbacken med hemmagjorda bars!

Just nu vimlar skid– och pulkabackarna av sportlovsfirare i alla åldrar. Och bra mellanmål att ta med upp på backen eller i spåret är ett måste för orken och trivseln. Gör en omgång egna bars att ha i fickan eller väskan. Vill du någonting matigt passar piroger, mjuk picknickpizza eller pestosnurror fint. Fyllda pitabröd eller hembakade korvbröd förhöjer grillningen. Väl inne i stugvärmen passar rykande nybakta scones som allra bäst. Och framåt kvällen en värmande Irish coffee framför brasan!

 utflyktsmat.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...