Russinkakor

En god småkaka av klassiskt slag. Tunna, små och väldigt goda... Damma av kaffeservisen och börja baka!

Du behöver

  • 200 g margarin eller smör
  • 1,5 dl socker
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl russin
  • 2 tsk bakpulver

Gör så här:

Rör det rumsvarma smöret med sockret så det blir slätt och pösigt. Blanda torrvarorna och blanda ner dem i smeten.

Rulla små bollar av smeten - använd två teskedar för att ta lagom med deg till en boll.

Lägg ut bollarna glest på en smord plåt eller bakplåtspapper. Platta till bollarna något. Kakorna kommer att flyta ut en del i ugnen - de ska bli tunna.

Grädda i 175 grader i 8-10 minuter. Låt kakorna svalna på plåten.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Emma
9 april 2014

Skippade russinen och blandade ner hackad choklad (55% kakao)istället. Lade till 1,5 tsk vaniljsocker också. Sjukt gott! Fick ut 22 kakor.

Kommentar av Jenny
1 september 2012

Jätte bra recept! Skulle man kunna byta ut russinen mot choklad bitar?

Redaktionens kommentar
Det borde gå bra, kanske blir det lite kladdigt, men gott!
Kommentar av Jessica
15 november 2011

Hade i lite kanel och lite kardemumma! Supergott! Blir inte jättetunna! Men goda ändå!

Kommentar av Skruttet
10 juli 2011

Åh-så-gott med lite rivet citronskal i! Det har jag fått lära mig av min svägerska.

Kommentar av i
5 november 2009

Har precis ställt inom dem i ugnen nu :) Spännande. Gjort dock mina stora, så det blev endast 18st.

Kommentar av osignerat
7 november 2009

Jättegoda kakor! Tack för receptet!

Kommentar av sara
9 juli 2009

tack de är jätte goda

Kommentar av Ina
4 maj 2009

De är väldig goda!!! Min pojkar är helt diggar i den.

Kommentar av daniela
23 maj 2010

dom var jätte goda och det blev enkelt när man får så bra recept

Kommentar av Liina
28 november 2008

Hej! hur många russinkakor blir det?

Redaktionens kommentar
Det beror på hur stora du gör dem:) Runt 40 stycken räknar jag.

Äldre kommentarer

|  1  | 2 |

Våffelfest

Våffeldagen är här!

Den 25 mars är det Maria Bebådelsedagen och också våffeldagen. Njut av dina favoritvåfflor med familj eller vänner nu på lördag.

Våffeldagen är ett säkert vårtecken. Det brukar påstå att våffeldagen beror på en felsägning, att Vårfrudagen, som Maria bebådelsedagen kallades i södra Sverige förr blev till våffeldagen. Oavsett om det är sant eller inte passar våfflor bra när solen börjar lysa och hönsen åter lägger ägg.
Våfflor finns i mängder av varianter. Från klassiska våfflor, till hallonvåfflor eller vaniljvåfflor. Franska våfflor, våfflor med dinkel … listan kan göras hur lång som helst. Och även om vi gärna serverar våfflor med klassiska tillbehör som sylt och grädde passar de utmärkt med matiga tillbehör som ost eller kallskuret.
Belgiska våfflor har vi puffat för i flera år och nu är de här på bred front. Dessa höga, superfrasiga våfflor har blivit mångas favoritvåfflor. Servera gärna med chokladsås och grädde!

 vafflor.se

Vinterpicknick

Gott i skidbacken

Sportlovsdags? Fixa matsäck till skidbacken med hemmagjorda bars!

utflyktsmat.se

Höstlov

Baka på höstlovet

Höstlovet blåser in över oss. Kura inne och baka! Ögongodis är en Halloween-vänlig variant av chokladbollar som passar bra att baka tillsammans.

halloweenrecept.se


Glutenfritt

Glutenfritt helt enkelt

Peppar&Salt har glutenfria recept och inspiration till alla måltider! Din egen müsliblandning med mandel och quinoapuffar kan förgylla den gråaste vintermorgon.

Färdig glutenfri mjölmix behöver inte vara lösningen! Till brunchen smakar scones bäst, rykande heta. Vissa rätter är naturligt glutenfria, som risotto med smak av saffran. En krispig pizzabotten gjord på polenta räddar fredagsmyset och till efterrätt serveras förstås en tunn skiva lyxig chokladkaka tillsammans med grädde och färska bär...

 glutenfriarecept.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...