ChokladbrödEtt riktigt klassiskt recept på en klassisk småkaka. Väg ingredienserna, det är säkrast. Du behöver
Gör så här:Hacka samman alla ingredienserna och blanda till en jämn deg. Låt degen vila i kyl en stund. Dela degen och kavla eller tyck ut den i 2-3 centimeter breda längder, direkt på plåten (längderna brukar flyta ut lite så gör dem inte bredare). Längderna ska var högst en halv centimeter höga. 3-4 längder per plåt är lagom. Pensla längderna med ägg och strö på pärlsocker. Baka längderna i 200 grader, cirka 10 minuter. Innan kakorna svalnat skär du snett över längderna med en vass kniv. Gör kakorna 2-3 centimeter breda. Låt svalna lite, gärna på galler. Kan frysas men klarar sig bra i en burk i skafferiet också. Kommentar av
maha
2 augusti 2011
bra Kommentar av
Malin
17 december 2010
haha vadå hacka samman? :) Svar av Degen
12 juli 2011
Dom måste mena packa...eller knacka...eller snacka samman alla ingredienser...? "kom igen nu äggen! Heja sockret! Prata med varandra vetemjölet och bakpulvret!" Eller så kanske som menar hacka samman... Kul att hacka vetemjöl... Knas Kommentar av
malin
5 juli 2009
låter gott!!!! Kommentar av
jullan
12 maj 2010
Se goda ut!;) Ska gå ut till köket och börja baka nu!;) Kommentar av
Anonym
2 juli 2010
dom vart jätte bra!!! tack Kommentar av
Hannah och cicci
2 juli 2010
MUMS!!!! Kommentar av
Daniel
7 juli 2010
gott :) Kommentar av
Hanna
28 oktober 2010
Ska överraska mamma med dom här :D MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! PizzaNy sajt!Ännu en god nyhet i början på året: Pepparochsalt presenterar en ny sajt med bara pizzarecept ! SconesPizzasconesSugen på hemlagad pizza? Här är en snabbvariant som passar fint både till enklare huvudrätt eller i stället för en varm macka. MorotskakaMorotskaka + limeMorötter i kakan är ingen märkligt påhitt. Den orange roten är inte bara nyttig vardagsgrönsak utan passar även i kakor. Saftiga, smakfulla och vackert färgade blir kakorna. Klassisk morotskaka med sitt färskosttäcke är ett måste för de flesta caféer. Kanske en god men smal morotskaka utan fett? Pepparochsalt föreslår ett nytt recept på morotskaka med lime. Frisk och annorlunda till fika och efterrätt! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Det står 1 ägg... Ska det i smeten eller är det bara till penslingen?