Chokladbröd

Ett riktigt klassiskt recept på en klassisk småkaka. Väg ingredienserna, det är säkrast.

Du behöver

  • 100 g smör
  • 100 g socker
  • 1 ägg
  • 1/2 msk vaniljsocker
  • 15 g kakao
  • 150 g vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ägg och pärlsocker till pensling

Gör så här:

Hacka samman alla ingredienserna och blanda till en jämn deg. Låt degen vila i kyl en stund.

Dela degen och kavla eller tyck ut den i 2-3 centimeter breda längder, direkt på plåten (längderna brukar flyta ut lite så gör dem inte bredare). Längderna ska var högst en halv centimeter höga. 3-4 längder per plåt är lagom.

Pensla längderna med ägg och strö på pärlsocker.

Baka längderna i 200 grader, cirka 10 minuter. Innan kakorna svalnat skär du snett över längderna med en vass kniv. Gör kakorna 2-3 centimeter breda.

Låt svalna lite, gärna på galler. Kan frysas men klarar sig bra i en burk i skafferiet också.


Recept och foto: Peppar och salt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
3 maj 2014

Det står 1 ägg... Ska det i smeten eller är det bara till penslingen?

Kommentar av maha
2 augusti 2011

bra

Kommentar av Malin
17 december 2010

haha vadå hacka samman? :)

Svar av Degen
12 juli 2011

Dom måste mena packa...eller knacka...eller snacka samman alla ingredienser...? "kom igen nu äggen! Heja sockret! Prata med varandra vetemjölet och bakpulvret!" Eller så kanske som menar hacka samman... Kul att hacka vetemjöl... Knas

Kommentar av malin
5 juli 2009

låter gott!!!!

Kommentar av jullan
12 maj 2010

Se goda ut!;)

Ska gå ut till köket och börja baka nu!;)

Kommentar av Anonym
2 juli 2010

dom vart jätte bra!!! tack

Kommentar av Hannah och cicci
2 juli 2010

MUMS!!!!

Kommentar av Daniel
7 juli 2010

gott :)

Kommentar av Hanna
28 oktober 2010

Ska överraska mamma med dom här :D


Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Vegetarisk mat

Alla nyanser av grönt

Det är lätt att laga grönare mat. Börja med en mustig vintergryta med bönor och rotfrukter, toppad med fetaost!

vegetariskarecept.se

Helgmenyn

Svamp gillar ost

Svamp och ost är en underskattad kombination. Prova champinjonhattar under parmesanost!

helgmenyn.se


Morotskaka

Morotskaka + lime

Det pratas om att vi ska äta mera grönt. Vi slår ett slag för morotskakan!

Morötter i kakan är ingen märkligt påhitt. Den orange roten är inte bara nyttig vardagsgrönsak utan passar även i kakor. Saftiga, smakfulla och vackert färgade blir kakorna. Klassisk morotskaka med sitt färskosttäcke är ett måste för de flesta caféer. Kanske en god men smal morotskaka utan fett? Pepparochsalt föreslår ett nytt recept på morotskaka med lime. Frisk och annorlunda till fika och efterrätt!

 morotskaka.com


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...