Chokladbröd

Ett riktigt klassiskt recept på en klassisk småkaka. Väg ingredienserna, det är säkrast.

Du behöver

  • 100 g smör
  • 100 g socker
  • 1 ägg
  • 1/2 msk vaniljsocker
  • 15 g kakao
  • 150 g vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ägg och pärlsocker till pensling

Gör så här:

Hacka samman alla ingredienserna och blanda till en jämn deg. Låt degen vila i kyl en stund.

Dela degen och kavla eller tyck ut den i 2-3 centimeter breda längder, direkt på plåten (längderna brukar flyta ut lite så gör dem inte bredare). Längderna ska var högst en halv centimeter höga. 3-4 längder per plåt är lagom.

Pensla längderna med ägg och strö på pärlsocker.

Baka längderna i 200 grader, cirka 10 minuter. Innan kakorna svalnat skär du snett över längderna med en vass kniv. Gör kakorna 2-3 centimeter breda.

Låt svalna lite, gärna på galler. Kan frysas men klarar sig bra i en burk i skafferiet också.


Recept och foto: Peppar och salt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
3 maj 2014

Det står 1 ägg... Ska det i smeten eller är det bara till penslingen?

Kommentar av maha
2 augusti 2011

bra

Kommentar av Malin
17 december 2010

haha vadå hacka samman? :)

Svar av Degen
12 juli 2011

Dom måste mena packa...eller knacka...eller snacka samman alla ingredienser...? "kom igen nu äggen! Heja sockret! Prata med varandra vetemjölet och bakpulvret!" Eller så kanske som menar hacka samman... Kul att hacka vetemjöl... Knas

Kommentar av malin
5 juli 2009

låter gott!!!!

Kommentar av jullan
12 maj 2010

Se goda ut!;)

Ska gå ut till köket och börja baka nu!;)

Kommentar av Anonym
2 juli 2010

dom vart jätte bra!!! tack

Kommentar av Hannah och cicci
2 juli 2010

MUMS!!!!

Kommentar av Daniel
7 juli 2010

gott :)

Kommentar av Hanna
28 oktober 2010

Ska överraska mamma med dom här :D


Blåbärspaj

Honung lyfter blåbärspajen!

Sommarens första blåbärspaj smakar alltid fantastiskt. Prova ett nytt recept på blåbärspaj med honung!

Blåbären är mogna och vi plockar massor. De blåa bären passar till mycket gott, allt från att strö på gröten till smulpaj. Får du mycket bär i korgen kan du koka blåbärssylt. Prova gärna en variant på blåbärssylt med vanilj eller blåbärssylt med kanel som passar till desserter och glass.
I paj gör sig blåbär perfekt. De är lagom söta och innehåller ofta inte så mycket vatten att pajdegen blir blöt och mjuk. Prova klassisk blåbärspaj eller gör en paj med vaniljsmak.
Nu när säsongens honung brukar finnas att köpa kan du prova ett nytt recept på blåbärspaj med honung. Honungen lyfter blåbärssmaken fint och du får en riktigt god sommarpaj!
Lycka till i bärskogen!

 bärrecept.se

Grilltips

Marinera mera!

Är grillen varm? En enkel marinad skiljer godkänt från grillfest!

helgmenyn.se

Kantareller

Snabblagad svamplycka

Ingen svamp är lika fylld med sommarsmak som kantarellen. Laga kantarellpasta för att fånga smaken.

pastarecept.nu


Chokladbollar

Baka de godaste chokladbollarna!

Chokladbollar måste inte smaka barnkalas. Har du tröttnat på klassikern med kokos kan du prova våra chokladbollar med kakao nibs!

Ställ fram ett stor fat hemgjorda chokladbollar och barnen kommer att flockas runt det på en gång. Det är något visst med bollarna som alltid går åt först på alla kalas. Dessutom är chokladbollar ofta något av det första många bakar, bekvämt lättgjorda som de är, utan att det behövs någon ugn.
Men chokladbollen kan lätt få lite vuxnare smak. Klassiskt är arraksbollar, där spriten sätter touch tillsammans med chokladen. En perfekt kaka till kaffe eller te! Prova ett nytt, gott recept på mockabollar – chokladbollar med kaffesmak och riven mandelmassa. Bollarna vänds i smält choklad och du har en härlig jättepralin till fikat eller efterrätten.
Chokladbollar med russin och kakao nibs, krossade kakaobönor, är också vuxengodis med tydlig chokladsmak. En chokladboll som knappast passar barnkalaset, men väl ett elegant kakfat!

 smakakor.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Smått och gott

Mandelkakor. Småkakor är stor bakning! Det enkla är ibland det allra godaste.
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...