ChokladbrödEtt riktigt klassiskt recept på en klassisk småkaka. Väg ingredienserna, det är säkrast. Du behöver
Gör så här:Hacka samman alla ingredienserna och blanda till en jämn deg. Låt degen vila i kyl en stund. Dela degen och kavla eller tyck ut den i 2-3 centimeter breda längder, direkt på plåten (längderna brukar flyta ut lite så gör dem inte bredare). Längderna ska var högst en halv centimeter höga. 3-4 längder per plåt är lagom. Pensla längderna med ägg och strö på pärlsocker. Baka längderna i 200 grader, cirka 10 minuter. Innan kakorna svalnat skär du snett över längderna med en vass kniv. Gör kakorna 2-3 centimeter breda. Låt svalna lite, gärna på galler. Kan frysas men klarar sig bra i en burk i skafferiet också. Kommentar av
maha
2 augusti 2011
bra Kommentar av
Malin
17 december 2010
haha vadå hacka samman? :) Svar av Degen
12 juli 2011
Dom måste mena packa...eller knacka...eller snacka samman alla ingredienser...? "kom igen nu äggen! Heja sockret! Prata med varandra vetemjölet och bakpulvret!" Eller så kanske som menar hacka samman... Kul att hacka vetemjöl... Knas Kommentar av
malin
5 juli 2009
låter gott!!!! Kommentar av
jullan
12 maj 2010
Se goda ut!;) Ska gå ut till köket och börja baka nu!;) Kommentar av
Anonym
2 juli 2010
dom vart jätte bra!!! tack Kommentar av
Hannah och cicci
2 juli 2010
MUMS!!!! Kommentar av
Daniel
7 juli 2010
gott :) Kommentar av
Hanna
28 oktober 2010
Ska överraska mamma med dom här :D MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! VegetarisktNyttigt utan nötterHoppa över köttbullarna och laga nyttiga solrosbollar. Lätt och gott även utan nötter. MjölkfrittSmakfullt mjölkfrittHuvudrätt, dessert eller bakverk? Det finns många mjölkfria alternativ. Prova en uppfriskande citronsorbet till efterrätt! FrukostbullarBaka själv de bästa frukostbullarna
Vem vill inte äta nybakade frukostbröd en grå vardagsmorgon? De flesta. Men vem hinner stå och knåda en deg, låta den jäsa länge för att till sist få njuta sin frukost? Inte så många. Men lösningen är att baka frukostbröden på kvällen och låta dem jäsa direkt på plåten under natten. Det är lättare än du tror! Knepet är att använda lite jäst och gärna vetemjöl special som får degen att hålla samman bra. Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Det står 1 ägg... Ska det i smeten eller är det bara till penslingen?