![]() ![]() Rabarberkaka i långpanna![]() Överflödet av rabarber inspirerar till stordåd i köket. Ta fram långpannan så får många en bit av kakan! Du behöver
Gör så här:Cirka 20 bitar. Sätt ugnen på 175 grader. Ansa rabarbern och skär den i små bitar. Smörj en långpanna, cirka 30x40 cm. Rör smöret luftigt med rårörsocker och vanilj eller kardemumma. Tillsätt äggen, ett och ett och rör mellan varje. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål och tillsätt hälften, blanda samman. Tillsätt mjölken, rör om och rör sedan ner resten av mjölet. När smeten är jämn breds den ut i långpannan. Strö rabarberbitarna över ytan och strö 2 msk rårörsocker över. Grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter tills kakan fått fin färg. Låt svalna och skär sedan i bitar. ![]() ![]() ![]()
|
|