Rabarberkaka i långpannaÖverflödet av rabarber inspirerar till stordåd i köket. Ta fram långpannan så får många en bit av kakan! Du behöver
Gör så här:Cirka 20 bitar. Sätt ugnen på 175 grader. Ansa rabarbern och skär den i små bitar. Smörj en långpanna, cirka 30x40 cm. Rör smöret luftigt med rårörsocker och vanilj eller kardemumma. Tillsätt äggen, ett och ett och rör mellan varje. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål och tillsätt hälften, blanda samman. Tillsätt mjölken, rör om och rör sedan ner resten av mjölet. När smeten är jämn breds den ut i långpannan. Strö rabarberbitarna över ytan och strö 2 msk rårörsocker över. Grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter tills kakan fått fin färg. Låt svalna och skär sedan i bitar. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! GlutenfrittGlutenfria småkakor som alla gillar!Allt fler väljer bort gluten och vi bakar såklart glutenfria kolakakor! Glutenfri pajBaka bäst glutenfrittAtt baka glutenfritt måste inte vara svårt eller tråkigt. Tvärtom! Prova en glutenfri hallonpaj och du förstår varför! Sallader med grynGrynen som gör detSallader lagade med gryn och ris av olika slag ger skönt tuggmotstånd och mättar bra. Nu finns det många sorter att välja på; matvete, bulgur och couscous är bara några alternativ. Quinoasallad är vacker och smakrik med fetaost, kidneybönor och pepprig ruccola. Annars kanske bulgursallad passar, med ingredienser som ofta finns hemma. Ha en skön stund i vårsolen! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|