Rabarberkaka i långpanna

Överflödet av rabarber inspirerar till stordåd i köket. Ta fram långpannan så får många en bit av kakan!

Du behöver

  • 225 g rumsvarmt smör
  • 2 1/2 dl rårörsocker + 2 msk att strö över
  • 1/2 tsk vaniljpulver eller kardemumma, stött
  • 4 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3/4 dl mjölk eller grädde
  • 250 g rabarber (2 stora eller 4 små stjälkar)

Gör så här:

Cirka 20 bitar.

Sätt ugnen på 175 grader.

Ansa rabarbern och skär den i små bitar. Smörj en långpanna, cirka 30x40 cm.

Rör smöret luftigt med rårörsocker och vanilj eller kardemumma. Tillsätt äggen, ett och ett och rör mellan varje. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål och tillsätt hälften, blanda samman. Tillsätt mjölken, rör om och rör sedan ner resten av mjölet. När smeten är jämn breds den ut i långpannan. Strö rabarberbitarna över ytan och strö 2 msk rårörsocker över. Grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter tills kakan fått fin färg. Låt svalna och skär sedan i bitar.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Buffé

Planera sommarens buffé

Buffé är en avslappnad bjudform som ger mycket valfrihet. Säsong för sparris - vi bjuder på buffévarianter som sparris med parmesan eller parmaskinka!

buffemat.se

Lasagne

Varm vego!

Håll värmen uppe med en varm, vegetarisk lasagne i kylan!

lasagne.nu


Morotskaka

Klassiker

En god morotskaka är ett måste på caféet. Baka den klassiska morotskakan själv!

Morötter i kakan är en fin idé som använts långt tillbaka i tiden. Den vitaminrika roten har en sötaktig smak som passar utmärkt till mjuka kakor. En morotskaka blir dessutom saftig och håller sig fint några dagar i kylen.

Prova en god morotskaka med choklad.

Eller gör en smakrik kaka med mandel och honung. En klassisk morotskaka med glasyr av färskost är aldrig fel! Vill du ha ett lättare alternativ som trots det smakar riktigt bra ska du prova en mager morotskaka.

Garanterat god fika!

 morotskaka.com


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...