Varför emulgerar mikrosmält smör?
Varför emulgerar smör man smält i mikron om man blandar det med mjölk efteråt?
- Elin
Jag skulle tro att allt smör inte blivit upphettat rakt igenom, så som det blir när det smälts i kastrull. När mjölken blandas i kyler den så pass mycket att smöret emulgerar. Dessutom har kärlet som smöret ligger i inte hettats upp, vilket gör att temperaturen fortare sjunker. Kan det vara så det ligger till? MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatetInget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster. FisksoppaLaga godaste fisksoppan hemma!Hemlagad fisksoppa är himmelskt gott och riktig festmat. Servera med hembakat bröd och aioli! LakritskladdkakaÄlskad kladdkaka – nu med lakritssmak!
Kladdkakan har länge varit en av våra älsklingskakor. Snabb och lättbakad är den svårslagen när det är bråttom eller som första kaka att öva på i köket. Dessutom är det svårt att inte gilla en krämig chokladkaka, gärna med en klick grädde! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|