Varför emulgerar mikrosmält smör?
Varför emulgerar smör man smält i mikron om man blandar det med mjölk efteråt?
- Elin
Jag skulle tro att allt smör inte blivit upphettat rakt igenom, så som det blir när det smälts i kastrull. När mjölken blandas i kyler den så pass mycket att smöret emulgerar. Dessutom har kärlet som smöret ligger i inte hettats upp, vilket gör att temperaturen fortare sjunker. Kan det vara så det ligger till? MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Fjärde oktober är kanelbullens dagFira kanelbullens dag!Kanelbullar finns det i många former. Den klassiska kanelbullen är fantastiskt god men med en rejäl dos kardemumma får vi istället minst lika goda kardemummabullar. Butterkaka är en annan favorit som stått sig i längden, ja, namnet har den förstås från engelskans butter: smör, men innehåller också russin och vaniljkräm... Det är tid att sprida lite kärlek, omtanke och kaneldoft! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|