Överblivna äggulor?
Vad kan man göra med äggulorna som blir kvar när man bakat maränger? Förutom glass.
- Bellaang
Tja, omelett, pannkakssmet, stanningar med mera. Pensla bröd med kanske? I pirogdeg är det bra med äggulor. Det finns säkert massor av användningsområden! I en gammal husmorsbok har jag läst tipset att äggulan/äggulorna läggs i ett glas och sedan slår man vatten över, som slås bort innan gulan används. Undrar om det fungerar? MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Glutenfri pajBaka bäst glutenfrittAtt baka glutenfritt måste inte vara svårt eller tråkigt. Tvärtom! Prova en glutenfri hallonpaj och du förstår varför! BakabullarÄppelbullarIngenting går upp mot varma bullar... Baka äppelbullar och lyft fikat till oanade höjder! LasagneLasagne bolognese
Pasta i ugn är perfekt festmat för många gäster. Och många gånger är den enkla det allra bästa. Gör en klassisk lasagne bolognese och lägg lite extra tid på såsen. En bra köttfärssås, kokad på låg värme med kryddor, grönsaker och lite rökt fläsk lyfter lasagnen till helt nya höjder. Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|