Chokladskorpor

Knapriga små skorpor med hela chokladbitar i. Riktigt lyxigt till kaffet...

Du behöver

  • 75 g smör
  • 75 g mörk choklad
  • 1 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krdm salt

Gör så här:

Cirka 60 stycken.

Använd gärna en mixer/ matberedare för att göra degen.

Hacka chokladen grovt.

Blanda mjöl, bakpulver, vanilj och salt i en bunke.

Rör smör och socker luftigt och blanda ner äggen ett och ett.

Tillsätt torrvarorna och knåda ihop till en lös deg. Blanda ner den hackade chokladen.

Låt degen vila svalt cirka 15 minuter.

Tag upp på ett mjölat bakbord och dela i fyra bitar. Rulla ut till längder, lika långa som bakplåten. Platta till längderna så de blir cirka en centimeter tjocka och 5-6 centimeter breda.

Grädda längderna i cirka 12 minuter i 200 grader.

Tag ut plåten, låt svalna något men inte helt och skär sedan längderna i centimetertjocka skivor, gärna på snedden så skorporna blir längre och får en vacker form.

Sätt in plåten i den varma ugnen och sänk värmen till 100 grader. Efter 30 minuter stänger du av ugnen.

Torka skorporna på plåt eller galler i eftervärmen i ugnen under natten. Låt ugnsluckan vara lite öppen.

Skorporna håller sig fint i en plåtburk, glasburk eller papperspåse.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av Pokonie
27 april 2012

Mina blev inte alls lika höga och fina som dina :( Snarare som kolasnittar. Kan jag ha vispat smöret och sockret för dåligt?


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Helgtipset

Lasagne till helgen!

Finns det någonting som går upp mot en ångande, nygräddad lasagne?

lasagne.nu

Baka med äpplen

Äppellängd med honung!

Äpplen passar till mer än paj eller mos. Prova vetelängd med honung och mandel!

bakakaka.se


Pajrecept

Polentapaj

Paj smakar alltid fint! Prova polentapaj med majsgryn, oliver och lagrad ost i fyllningen.

Paj är lättlagad mat. Och god! En stor fördel är att de flesta matpajer går utmärkt att göra i förväg och värma just när det är tid.

Ett nytt recept som gör sig kall eller ljummen är polentapaj - en god, vegetarisk paj där pajen ska svalna helt innan fyllningen stelnat. En perfekt paj att göra i förväg alltså och en fin smakkombination, med majsgryn, oliver, rosmarin, vitlök och lagrad ost.

Servera kall eller värm strax innan serveringen. Soltorkade tomater, rostade solrosfrön och en god sallad passar fint till!

Smakfull helg önskar pepparochsalt.se!

 pajrecept.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...