ChokladbiskvierEgna chokladbiskvier är lite pilligt att göra. Men långtifrån omöjligt! Och garanterat värt jobbet! Du behöverReceptet är för 10 personer. Bottnar
Fyllning
Glasyr
Gör så här:Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan grovt på rivjärn. Blanda samman med florsocker och äggvita till en jämn smet. Rita 10 stycken runda ringar med diameter cirka 5,5 cm med blyertspenna på baksidan av ett bakplåtspappar. Lägg pappret på plåten, häll smeten i en sprits och spritsa ut bottnarna i ringarna så alla blir lika stora. (Det går också att lägga på smeten med en sked och forma den med mjölad hand.) Grädda bottnarna 8-10 minuter. Ta loss bottnarna med stekspade och lägg dem att svalna på galler. Undertiden, gör fyllningen: Vispa ner potatismjöl i mjölken och koka upp tills den tjocknat. Ställ krämen att svalna helt. Vispa samman rumsvarmt smör och socker med elvisp, tillsätt äggulan, vanilj, kakao och eventuellt kaffepulver. Vispa sedan försiktigt ner den kalla mjölkkrämen, lite i taget. (Skulle den skära sig kan du värma bunken i vattenbad och vispa i en äggula.) Fördela fyllningen jämnt på de tio bottnarna, forma så att biskvierna får en topp på mitten. Frys nu in biskvierna i minst 30 minuter, gärna längre. (Om du ska förvara biskvierna länge går det bra att packa in dem tätt och låta dem ligga i frysen upp till tre veckor.) Smält chokladen i vattenbad och blanda ner oljan. Pensla de kalla biskvierna med chokladen och låt den stelna. Förvara i kyl om de inte ska serveras direkt. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! MjölkfrittSmakfullt mjölkfrittHuvudrätt, dessert eller bakverk? Det finns många mjölkfria alternativ. Prova en uppfriskande citronsorbet till efterrätt! Enkel helglyxFestpotatis till helgenHelgmiddag med klass ordnar du lätt med pepparrotspotatis i ugn! PannkakorTortillasPannkakor är långt mer än en efterrätt med grädde och sylt! Med grövre mjöl i smeten och rätt tillbehör blir pannkakor en bra och nyttig middag. De flesta har väl provat crepês? Otroligt gott, lättgjort och enkelt att variera. Vanliga pannkakor blir nyttigare med till exempel grahamsmjöl och den som vill ha matiga pannkakor ska prova smakrika dinkelpannkakor. Gör du egna tortillas av majsmjöl kan du fylla dem med vad du för tillfället har hemma och är sugen på. Och vill du vara säker på att bli mätt finns förstås ugnspannkakan! God och mättande pannkaksmiddag! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|