Chokladbiskvier

Egna chokladbiskvier är lite pilligt att göra. Men långtifrån omöjligt! Och garanterat värt jobbet!

Du behöver

Receptet är för 10 personer.

Bottnar

  • 100 g mandelmassa
  • 100 g florsocker (ca 1,6 dl)
  • 1 äggvita (30g)

Fyllning

  • 2 dl mjölk
  • 1 msk potatismjöl
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 4 msk florsocker
  • 1 msk kakao
  • (1 tsk snabbkaffepulver)
  • 1 äggula
  • 100 g rumsvarmt smör

Glasyr

  • 100 g mörk choklad
  • 1 msk olja med neutral smak

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Riv mandelmassan grovt på rivjärn. Blanda samman med florsocker och äggvita till en jämn smet.

Rita 10 stycken runda ringar med diameter cirka 5,5 cm med blyertspenna på baksidan av ett bakplåtspappar. Lägg pappret på plåten, häll smeten i en sprits och spritsa ut bottnarna i ringarna så alla blir lika stora.

(Det går också att lägga på smeten med en sked och forma den med mjölad hand.)

Grädda bottnarna 8-10 minuter. Ta loss bottnarna med stekspade och lägg dem att svalna på galler.

Undertiden, gör fyllningen: Vispa ner potatismjöl i mjölken och koka upp tills den tjocknat. Ställ krämen att svalna helt.

Vispa samman rumsvarmt smör och socker med elvisp, tillsätt äggulan, vanilj, kakao och eventuellt kaffepulver. Vispa sedan försiktigt ner den kalla mjölkkrämen, lite i taget. (Skulle den skära sig kan du värma bunken i vattenbad och vispa i en äggula.)

Fördela fyllningen jämnt på de tio bottnarna, forma så att biskvierna får en topp på mitten.

Frys nu in biskvierna i minst 30 minuter, gärna längre. (Om du ska förvara biskvierna länge går det bra att packa in dem tätt och låta dem ligga i frysen upp till tre veckor.)

Smält chokladen i vattenbad och blanda ner oljan. Pensla de kalla biskvierna med chokladen och låt den stelna.

Förvara i kyl om de inte ska serveras direkt.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Söndagsstek

Egen rostbiff

Skippa färdigköpt och laga från grunden. Egen rostbiff är lätt att lyckas med.

helgmenyn.se

Bakapizza

Snabbare pizza

Pizza till fredagsmyset? Det finns knep som gör pizzan klar på nolltid!

bakapizza.se


Krutonger

Tillbehören som lyfter maten

Rätt tillbehör förvandlar vardagsmat till fest. Läckra krutonger lyfter soppan, salladen eller grytan!

Detaljerna gör jobbet, som så ofta när det gäller mat. Krutonger, rostade brödtärningar är ett lätt sätt sätta både smak och stil på en enkel måltid. Perfekta till sallader eller soppor! Och goda som tilltugg till ostar och kallskuret på buffén.
Prova krutonger med ost till en krämig svampsoppa, krutonger med örter och citron till krämig kycklingsoppa eller kryddiga krutonger med salami till en matig och rustik sallad med tomater. Krutonger med soltorkade tomater passar perfekt till grönsallad och tillsammans med ostar. Gärna i sällskap med en skål salamichips!

 buffemat.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...