ChokladbiskvierEgna chokladbiskvier är lite pilligt att göra. Men långtifrån omöjligt! Och garanterat värt jobbet! Du behöverReceptet är för 10 personer. Bottnar
Fyllning
Glasyr
Gör så här:Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan grovt på rivjärn. Blanda samman med florsocker och äggvita till en jämn smet. Rita 10 stycken runda ringar med diameter cirka 5,5 cm med blyertspenna på baksidan av ett bakplåtspappar. Lägg pappret på plåten, häll smeten i en sprits och spritsa ut bottnarna i ringarna så alla blir lika stora. (Det går också att lägga på smeten med en sked och forma den med mjölad hand.) Grädda bottnarna 8-10 minuter. Ta loss bottnarna med stekspade och lägg dem att svalna på galler. Undertiden, gör fyllningen: Vispa ner potatismjöl i mjölken och koka upp tills den tjocknat. Ställ krämen att svalna helt. Vispa samman rumsvarmt smör och socker med elvisp, tillsätt äggulan, vanilj, kakao och eventuellt kaffepulver. Vispa sedan försiktigt ner den kalla mjölkkrämen, lite i taget. (Skulle den skära sig kan du värma bunken i vattenbad och vispa i en äggula.) Fördela fyllningen jämnt på de tio bottnarna, forma så att biskvierna får en topp på mitten. Frys nu in biskvierna i minst 30 minuter, gärna längre. (Om du ska förvara biskvierna länge går det bra att packa in dem tätt och låta dem ligga i frysen upp till tre veckor.) Smält chokladen i vattenbad och blanda ner oljan. Pensla de kalla biskvierna med chokladen och låt den stelna. Förvara i kyl om de inte ska serveras direkt. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! LasagneLäcker vegomatLasagne är mångas helgfavorit. Men den behöver inte lagas med köttfärs och ostsås. Prova en vegetarisk lasagne till helgen! BakelserEgna mazarinerMazariner i plast smakar förpackning. Baka mazariner själv och njut av skillnaden! PannkakorPannkakor är svaret!Pannkakor hamnar i den absoluta toppen bland våra husmansfavoriter. Smeten går snabbt att vispa ihop och pannkakorna görs enkelt glutenfria eller veganska. Förpassa inte pannkakorna till efterrättshörnet! Gör dem istället grövre med rågmjöl och duka upp en buffé med pålägg: frukt, grönsaker, ost, matyoghurt... När alla får välja själva ropar ingen efter sylt. Eller koka ärtsoppa och servera pannkakor eller plättar till efterrätt, som traditionen bjuder. Fram med stekpannan bara! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|