Blåbärs- och hallonmuffins med graham

Muffins är mums! Detta recept kombinerar hallonsylt med blåbär till lagom saftiga muffins.

Du behöver

  • 150 g smör
  • 2 dl socker
  • 4 ägg
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk hallonsylt
  • 1 dl blåbär
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl mjölk
  • sylt till serveringen

Gör så här:

10 stora muffins

Smält smöret eller låt det bli mycket mjukt. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda mjölerna och bakpulver noga.

Blanda ner smöret i ägg- och sockersmeten. Rör ner mjölet, omväxlande med mjölken och blanda till en slät smet. Tillsätt sylten och bären och blanda försiktigt.

Dela upp i stora muffinsformar och grädda i 225 grader i cirka 15 minuter.

Servera med vaniljsås eller grädde och lite sylt som dekoration.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av ingerfinger
6 augusti 2011

ABSOLUT UNDERBARA! SUPER GODA! GJORDE MED FÄRSKA HALLON ISTÄLLET FÖR BLÅBÄR!

Kommentar av Dragana
4 december 2010

Perfekta

Kommentar av osignerat
4 december 2010

Perfekta!

Kommentar av Lillemor
26 november 2010

Skulle gärna vilja trycka ut ett recept àt gàngen, men hur?

Kommentar av Matilda
15 september 2009

mumms de låter gott ska göra den på en gång!

Kommentar av emelie kladdkaka
26 juli 2010

Hej, jag skulle uppskatta om du lade ut bilder på dina bakverk, eftersom en medelmåttig hjärna som jag har inte förstår konceptet annars!

Med redigt vänliga hälsningar emelie älskar kladkaka . :D


Påskrecept

Alla påskhelgens recept!

Årets stora mathelg är här. Påsken rymmer allt från ägg och lamm till påskgodis!

Lax, lamm och ägg eller ljummen rödbetssallad och paj? På påskbordet ryms massor av goda rätter. Och det måste inte vara samma år till år. Variera laxen och lammsteken med lättare rätter som fräsch räksallad med äpple eller potatissallad med citron och dill.
Bor du i södra Sverige kan en tallrik rykande nässelsoppa vara en perfekt förrätt. Passar utmärkt med ägg i alla former.
16 kilo godis om året äter vi i snitt per person i Sverige. Och påsken är utan tvekan lösgodisets högtid. Men hemgjort godis är både godare, roligare att bjuda på och ofta lite nyttigare. Hemgjorda chokladägg, choklad-och nötbollar eller vit tryffel med lime … kanske chokladkrisp eller brända mandlar med apelsinsmak. Kanske enkla marispanägg som alla kan vara med och pyssla?

Glad Påsk önskar pepparochsalt.se!

 påskgodisrecept.se

Kladdkakor

Kladdigare kakor!

Någon som gillar kladdkakor? Baka en chokladstinn kaka, hitta nya favoriter och njut...

kladdkakor.se

Småkakor

Kringlor

Att bjuda på småkakor är allt annat än småaktigt! Att baka kringlor är motsatsen till krångligt!

bakakaka.se


Bakelser

Egna mazariner

Mazariner i plast smakar förpackning. Baka mazariner själv och njut av skillnaden!

Småkakor i butikshyllan är ett sorgligt kapitel. Speciellt om det handla om fyllda bitar. Tillsatserna haglar och smaken lyser med sin frånvaro. Men det är lätt att göra egna mazariner. Smörjer du bara formarna noga kan du baka klassiska mazariner eller goda äppelmazariner utan större besvär. Oavsett om du river egen mandel eller utgår från mandelmassa får du bakverk långt godare än de plastiga butikskakorna.

 bakakaka.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...