Blåbärs- och hallonmuffins med graham

Muffins är mums! Detta recept kombinerar hallonsylt med blåbär till lagom saftiga muffins.

Du behöver

  • 150 g smör
  • 2 dl socker
  • 4 ägg
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk hallonsylt
  • 1 dl blåbär
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl mjölk
  • sylt till serveringen

Gör så här:

10 stora muffins

Smält smöret eller låt det bli mycket mjukt. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda mjölerna och bakpulver noga.

Blanda ner smöret i ägg- och sockersmeten. Rör ner mjölet, omväxlande med mjölken och blanda till en slät smet. Tillsätt sylten och bären och blanda försiktigt.

Dela upp i stora muffinsformar och grädda i 225 grader i cirka 15 minuter.

Servera med vaniljsås eller grädde och lite sylt som dekoration.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av ingerfinger
6 augusti 2011

ABSOLUT UNDERBARA! SUPER GODA! GJORDE MED FÄRSKA HALLON ISTÄLLET FÖR BLÅBÄR!

Kommentar av Dragana
4 december 2010

Perfekta

Kommentar av osignerat
4 december 2010

Perfekta!

Kommentar av Lillemor
26 november 2010

Skulle gärna vilja trycka ut ett recept àt gàngen, men hur?

Kommentar av Matilda
15 september 2009

mumms de låter gott ska göra den på en gång!

Kommentar av emelie kladdkaka
26 juli 2010

Hej, jag skulle uppskatta om du lade ut bilder på dina bakverk, eftersom en medelmåttig hjärna som jag har inte förstår konceptet annars!

Med redigt vänliga hälsningar emelie älskar kladkaka . :D


Våffelfest

Våffeldagen är här!

Den 25 mars är det Maria Bebådelsedagen och också våffeldagen. Njut av dina favoritvåfflor med familj eller vänner nu på lördag.

Våffeldagen är ett säkert vårtecken. Det brukar påstå att våffeldagen beror på en felsägning, att Vårfrudagen, som Maria bebådelsedagen kallades i södra Sverige förr blev till våffeldagen. Oavsett om det är sant eller inte passar våfflor bra när solen börjar lysa och hönsen åter lägger ägg.
Våfflor finns i mängder av varianter. Från klassiska våfflor, till hallonvåfflor eller vaniljvåfflor. Franska våfflor, våfflor med dinkel … listan kan göras hur lång som helst. Och även om vi gärna serverar våfflor med klassiska tillbehör som sylt och grädde passar de utmärkt med matiga tillbehör som ost eller kallskuret.
Belgiska våfflor har vi puffat för i flera år och nu är de här på bred front. Dessa höga, superfrasiga våfflor har blivit mångas favoritvåfflor. Servera gärna med chokladsås och grädde!

 vafflor.se

Pajrecept

Viltpaj som värmer

Prova ett gott recept på viltpaj och upptäck en god variant av den populära köttfärspajen!

pajrecept.se

Baka luftigt!

Frasigt nybakat bröd

Surdegsbröd på rågmjöl i all ära. Men ibland vill man njuta av ett riktigt frasigt och luftigt durumvetebröd.

hembakatbrod.se


Lussekatter

Lussekatter och andra saffransbröd

Saftiga lussekatter till Lucia vill väl alla ha? Svaret är att baka lussekatter med kesella, säger vissa...

Vare sig man bakar vanliga lussekatter med enbart smör eller varianten med kesella gäller det att knåda degen och låta dem jäsa ordentligt för ett bra resultat. Att variera genom att baka i olika former är roligt - det finns massor av idéer att hämta från gamla förebilder: kusar, prästens hår och solvagnar är bara några. Tänk bara på att lägga ungefär jämnstora bullar på samma plåt, så de blir färdiga samtidigt!
Saffran är en fantastisk smaksättare värd sin vikt i guld. En riktigt rejäl butterkaka med saffran, fylld med glöggkokta russin och torkade aprikoser blir maffig fika till julbordet eller kaffebrickan vid Luciafirandet!

 julkakor.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...