Blåbärs- och hallonmuffins med graham

Muffins är mums! Detta recept kombinerar hallonsylt med blåbär till lagom saftiga muffins.

Du behöver

  • 150 g smör
  • 2 dl socker
  • 4 ägg
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk hallonsylt
  • 1 dl blåbär
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl mjölk
  • sylt till serveringen

Gör så här:

10 stora muffins

Smält smöret eller låt det bli mycket mjukt. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda mjölerna och bakpulver noga.

Blanda ner smöret i ägg- och sockersmeten. Rör ner mjölet, omväxlande med mjölken och blanda till en slät smet. Tillsätt sylten och bären och blanda försiktigt.

Dela upp i stora muffinsformar och grädda i 225 grader i cirka 15 minuter.

Servera med vaniljsås eller grädde och lite sylt som dekoration.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av ingerfinger
6 augusti 2011

ABSOLUT UNDERBARA! SUPER GODA! GJORDE MED FÄRSKA HALLON ISTÄLLET FÖR BLÅBÄR!

Kommentar av Dragana
4 december 2010

Perfekta

Kommentar av osignerat
4 december 2010

Perfekta!

Kommentar av Lillemor
26 november 2010

Skulle gärna vilja trycka ut ett recept àt gàngen, men hur?

Kommentar av Matilda
15 september 2009

mumms de låter gott ska göra den på en gång!

Kommentar av emelie kladdkaka
26 juli 2010

Hej, jag skulle uppskatta om du lade ut bilder på dina bakverk, eftersom en medelmåttig hjärna som jag har inte förstår konceptet annars!

Med redigt vänliga hälsningar emelie älskar kladkaka . :D


Blåbärspaj

Honung lyfter blåbärspajen!

Sommarens första blåbärspaj smakar alltid fantastiskt. Prova ett nytt recept på blåbärspaj med honung!

Blåbären är mogna och vi plockar massor. De blåa bären passar till mycket gott, allt från att strö på gröten till smulpaj. Får du mycket bär i korgen kan du koka blåbärssylt. Prova gärna en variant på blåbärssylt med vanilj eller blåbärssylt med kanel som passar till desserter och glass.
I paj gör sig blåbär perfekt. De är lagom söta och innehåller ofta inte så mycket vatten att pajdegen blir blöt och mjuk. Prova klassisk blåbärspaj eller gör en paj med vaniljsmak.
Nu när säsongens honung brukar finnas att köpa kan du prova ett nytt recept på blåbärspaj med honung. Honungen lyfter blåbärssmaken fint och du får en riktigt god sommarpaj!
Lycka till i bärskogen!

 bärrecept.se

Frukostbullar

Frukostbullarna som får dagen att lyfta!

Nybakat på morgonen är en skön start på dagen. Prova lättbakade rågbullar till morgonkaffet.

frukostbullar.se

Pepparkakor

Förklädet på, pepparkaksdags!

Nionde december firas pepparkakans dag med buller och bång. Det är tid att baka pepparkakor!

pepparkaksrecept.se


Lingon till mat och bakning

Syrligt och sött med lingon

Lingonet är ett mångsidigt bär som finns i överflöd så här års. Väljer du lingonsylt eller en härlig dessert med lingon? Eller både och?

Vackert röda lingon tittar fram lite här och var och passar med sin syrliga smak både till matlagning och som ett uppfriskande tillskott i bakningen. Variera husmansrätten köttbullar med lingonsylt och laga köttbullarna på viltfärs, för att uppleva lingonens förmåga att ta fram den vilda smaken, precis som till vildsvinsskav. Till efterrätt passar en lingondessert med kanel- och kardemummagrädde - kryddor som är smakkompisar till lingon. För all del, lingonpaj passar fint det också, välj själv!

 bärrecept.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Helgkyckling

Lättlagad kyckling. Filéer i ugn, fyllda med smakrik korv…Lätt nog för vardagen – gott nog för helgen!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...