Blåbärs- och hallonmuffins med graham

Muffins är mums! Detta recept kombinerar hallonsylt med blåbär till lagom saftiga muffins.

Du behöver

  • 150 g smör
  • 2 dl socker
  • 4 ägg
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk hallonsylt
  • 1 dl blåbär
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl mjölk
  • sylt till serveringen

Gör så här:

10 stora muffins

Smält smöret eller låt det bli mycket mjukt. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda mjölerna och bakpulver noga.

Blanda ner smöret i ägg- och sockersmeten. Rör ner mjölet, omväxlande med mjölken och blanda till en slät smet. Tillsätt sylten och bären och blanda försiktigt.

Dela upp i stora muffinsformar och grädda i 225 grader i cirka 15 minuter.

Servera med vaniljsås eller grädde och lite sylt som dekoration.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av ingerfinger
6 augusti 2011

ABSOLUT UNDERBARA! SUPER GODA! GJORDE MED FÄRSKA HALLON ISTÄLLET FÖR BLÅBÄR!

Kommentar av Dragana
4 december 2010

Perfekta

Kommentar av osignerat
4 december 2010

Perfekta!

Kommentar av Lillemor
26 november 2010

Skulle gärna vilja trycka ut ett recept àt gàngen, men hur?

Kommentar av Matilda
15 september 2009

mumms de låter gott ska göra den på en gång!

Kommentar av emelie kladdkaka
26 juli 2010

Hej, jag skulle uppskatta om du lade ut bilder på dina bakverk, eftersom en medelmåttig hjärna som jag har inte förstår konceptet annars!

Med redigt vänliga hälsningar emelie älskar kladkaka . :D


Svamprecept

Höstens godaste svamprecept.

Svamp lyfter en mängd härliga hösträtter. Till exempel en långsam potatisgratäng med skogssvamp och gräslök.

Omeletter, pytt och stuvning – svamp platsar i mängder av snabba rätter. Men framförallt i mustiga, smakrika rätter som grytor, gratänger eller pajer. Mat som gärna får ta lite tid för att bli bra. Speciellt på hösten då det finns rikligt med nyskördat att njuta av.
Klassiska höstgrytor med nötkött, eller älg, rotfrukter och svamp. Eller svampsoppor som gärna ska småputtra en god stund. Självklart risotton på skogssvamp och svamppiroger.
Vårt senaste svamprecept är lite slowfood och lyfter fram svampsmaken lite extra: En potatisgratäng med skogssvamp som gräddas länge på låg värme så att smakerna riktigt kommer fram. Perfekt med skogssvamp!

 svamprecept.se

Veganskt

Helgwok

Prova en helgrön wok till helgen! Grönt är gott!

veganrecept.se

Gröt

Dagens viktigaste mål

Starta dagen med en rykande skål gröt! Varför inte en klassisk mannagrynsgröt med bär och mjölk?

gröt.com


Kladdkakor

Krispigt

Varför ska alltid barnen ha ensamrätt till knasiga sötsaker? Baka en krispigt kladdig kaka med chokladpuffar!

Kladdkaka kan man inte baka för ofta. För att vara på den säkra sidan finns mängder av varianter att göra. Allt från den klassiska kladdkakan, lättbakad och god, via mörk chokladig kladdkaka till den goda och lyxiga kladdkakan med  tryffel... Vi puffar gärna för en ny variant som passar både barnkalas och kaffebrickan. Kladdkaka med krisp är kakan för den som gillar sött! Servera med grädde, så klart!

 kladdkakor.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...