Rulltårta med romrussinEn rulltårta av det lyxigare slaget. Pudra med florsocker och servera som den är eller spritsa på lite grädde och du har en bakelse och en god efterrätt! Du behöverRulltårtebotten
Fyllning
Gör så här:Cirka 10 stycken. Värm ugnen till 250 grader (varmluft 220). Klä en plåt eller långpanna med baklåtspapper. Om plåten är stor - vik upp kanterna så du får en form på cirka 30X40 centimeter. Vispa ägg och socker luftigt i en bunke. Blanda samman mjöl, bakpulver och kakao - sikta gärna mjölet och kakon. Vänd försiktigt ner mjölet i äggblandningen. Bred ut smeten jämnt över hela ytan. Grädda i cirka fem minuter mitt i ugnen. Känn med en sticka att kakan är bakad i mitten. Ta ut kakan och vänd försiktigt upp den på ett baklåtspapper med ett tunt lager socker på. Pensla baksidan av baklåtspappret du gräddat kakan på och dra försiktigt bort det. Låt nu kakan svalna medan du gör fyllningen. Hacka russinen grovt och blanda med rom. Riv mandelmassan och hacka chokladen grovt. Blanda den med russinen. Rör ner rumsvarmt (mjukt) smör, florsocker och vaniljsocker. Bred ut fyllningen jämnt över den svalnade kakan. Rulla ihop den till en jämn rulle och skär sedan i 10 bitar. (Ska kakan inte serveras genast är det bättre att slå in kakan i en plastpåse och skära den när den ska serveras.) Lägg upp bitarna på ett serveringsfat och pudra över lite florsocker eller spritsa med grädde och servera som bakelser. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! TorsdagÄrtsoppanTraditionell ärtsoppa på torsdag eller omväxling mitt i veckan? Ja tack till soppa! KladdkakorKladdigare kakor!Någon som gillar kladdkakor? Baka en chokladstinn kaka, hitta nya favoriter och njut... Varma sopporSnabb ärtsoppaMed en enkel mixer lagar du snabbt några riktigt goda soppor. På några minuter kan du sno ihop en krämig och smakrik morotssoppa till lunchen. Lika enkelt lagar du potatissoppan eller den släta svampsoppan som ska bli förrätt till söndagssteken. En god variant på grön ärtsoppa, med äppelcider och dragon passar utmärkt både till lunch och förrätt. Gott kan faktiskt vara snabbt! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|