![]() ![]() Rulltårta med romrussin![]() En rulltårta av det lyxigare slaget. Pudra med florsocker och servera som den är eller spritsa på lite grädde och du har en bakelse och en god efterrätt! Du behöverRulltårtebotten
Fyllning
Gör så här:Cirka 10 stycken. Värm ugnen till 250 grader (varmluft 220). Klä en plåt eller långpanna med baklåtspapper. Om plåten är stor - vik upp kanterna så du får en form på cirka 30X40 centimeter. Vispa ägg och socker luftigt i en bunke. Blanda samman mjöl, bakpulver och kakao - sikta gärna mjölet och kakon. Vänd försiktigt ner mjölet i äggblandningen. Bred ut smeten jämnt över hela ytan. Grädda i cirka fem minuter mitt i ugnen. Känn med en sticka att kakan är bakad i mitten. Ta ut kakan och vänd försiktigt upp den på ett baklåtspapper med ett tunt lager socker på. Pensla baksidan av baklåtspappret du gräddat kakan på och dra försiktigt bort det. Låt nu kakan svalna medan du gör fyllningen. Hacka russinen grovt och blanda med rom. Riv mandelmassan och hacka chokladen grovt. Blanda den med russinen. Rör ner rumsvarmt (mjukt) smör, florsocker och vaniljsocker. Bred ut fyllningen jämnt över den svalnade kakan. Rulla ihop den till en jämn rulle och skär sedan i 10 bitar. (Ska kakan inte serveras genast är det bättre att slå in kakan i en plastpåse och skära den när den ska serveras.) Lägg upp bitarna på ett serveringsfat och pudra över lite florsocker eller spritsa med grädde och servera som bakelser. ![]() ![]() ![]()
|
|