Kringlor med äggEnkla, klassiska kringlor med pärlsocker passar alltid bra! Sommar som vinter - lättbakade och lättätna! Du behöver
Gör så här:Rör smöret mjukt. Vispa socker och ägg till en slät smet. Blanda samman mjöl och bakpulver. Rör samman smör, ägg- och sockerblandningen och mjöl- och bakpulverblandningen. Knåda ihop till en slät deg. Rulla ut degen till tunna strängar och forma till kringlor. Vänd de färdiga kringlorna i pärlsocker och grädda i 175 grader i cirka 10 minuter. Kommentar av
Anastasia
16 maj 2012
Hej! Jag bakade denna kakorna och när jag bakade hade jag allt i receptet så jag glömde ej något . Men dem gick ej att göra dem till kringlor . Degen var som smul deg. En fråga har ni missat någonting i receptet ??? Tack för svar : Anastasia Mejla : azhel5@hotmail.com
Redaktionens kommentar
Hej! Degar med mycket smör, som den här, kan behöva vila i kylskåpet en stund innan de formas till exempel till kringlor. En halvtimme till en timme bör räcka. Lycka till!
Kommentar av
Emma
13 mars 2011
Väldigt lätt och roligt att baka, går ganska snabbt också! Kakorna står snart i ungnen! Kommentar av
Rasha
6 mars 2011
snart är dem i ungnen.. undrar hur det kommer smaka:D.. hih men lätt att baka ialfal =). Kommentar av
paulina
13 november 2009
Jag har inte provat! men ska det ska bli kul! Svar av Namn/signatur
13 mars 2011
det är gott och kul! Kommentar av
aneliei
4 juni 2010
Jag ska prova och baka dom nu (::: hoppas att de smakar gott ") Kommentar av
roro
16 augusti 2010
Har aldrig bakat sånadär ska prova nu, hoppas det går bra och att det smakar gott . Kommentar av
osignerat
24 augusti 2010
wow god det vet jag :) <3 Kommentar av
Eliin
6 september 2010
Ja gjorde dom, o dom blev jättegoda!! Jag lyckades inte göra formen såå bra, Men dom var goda iallafall :) Kommentar av
My och Majjja!
27 oktober 2010
Vi har äntligen hittat ngt lätt att baka ! Tack för inlägget! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! PajreceptPolentapajPaj smakar alltid fint! Prova polentapaj med majsgryn, oliver och lagrad ost i fyllningen. GrönkålGrönkål + pasta = santEn snabbare variant på kombinationen pasta och grönkål är krämig pastasås smaksatt med kryddnejlika och överströdd med hasselnötter som en tjuvstart på julens smaker. Grönkålen passar bra såväl färsk som tillagad. Finns det inte färsk grönkål att få tag på går fryst också bra, även om den inte ger samma färska känsla och tuggmotstånd. Framåt jul brukar grönkålen, som är viktig till julbordets halländska långkål, säljas på fler ställen. Jul, förresten - kanske får en färsk grönkålssallad göra entré redan nu och följa med som en grön favorit på julbordet? Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|
Jag bakade dem och de var väldigt goda men de fick ingen färg? Vet inte vad det beror på eftersom jag gjorde precis som de stig i receptet.