Kringlor med ägg

Enkla, klassiska kringlor med pärlsocker passar alltid bra! Sommar som vinter - lättbakade och lättätna!

Du behöver

  • 100 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 dl pärlsocker

Gör så här:

Rör smöret mjukt.

Vispa socker och ägg till en slät smet.

Blanda samman mjöl och bakpulver.

Rör samman smör, ägg- och sockerblandningen och mjöl- och bakpulverblandningen. Knåda ihop till en slät deg.

Rulla ut degen till tunna strängar och forma till kringlor. Vänd de färdiga kringlorna i pärlsocker och grädda i 175 grader i cirka 10 minuter.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av Anna
13 augusti 2012

Jag bakade dem och de var väldigt goda men de fick ingen färg? Vet inte vad det beror på eftersom jag gjorde precis som de stig i receptet.

Kommentar av Anastasia
16 maj 2012

Hej!

Jag bakade denna kakorna och när jag bakade hade jag allt i receptet så jag glömde ej något . Men dem gick ej att göra dem till kringlor . Degen var som smul deg. En fråga har ni missat någonting i receptet ???

Tack för svar : Anastasia

Mejla : azhel5@hotmail.com

Redaktionens kommentar
Hej! Degar med mycket smör, som den här, kan behöva vila i kylskåpet en stund innan de formas till exempel till kringlor. En halvtimme till en timme bör räcka. Lycka till!
Kommentar av Emma
13 mars 2011

Väldigt lätt och roligt att baka, går ganska snabbt också! Kakorna står snart i ungnen!

Kommentar av Rasha
6 mars 2011

snart är dem i ungnen.. undrar hur det kommer smaka:D.. hih men lätt att baka ialfal =).

Kommentar av paulina
13 november 2009

Jag har inte provat! men ska det ska bli kul!

Svar av Namn/signatur
13 mars 2011

det är gott och kul!

Kommentar av aneliei
4 juni 2010

Jag ska prova och baka dom nu (::: hoppas att de smakar gott ")

Kommentar av roro
16 augusti 2010

Har aldrig bakat sånadär ska prova nu, hoppas det går bra och att det smakar gott .

Kommentar av osignerat
24 augusti 2010

wow god det vet jag :) <3

Kommentar av Eliin
6 september 2010

Ja gjorde dom, o dom blev jättegoda!! Jag lyckades inte göra formen såå bra, Men dom var goda iallafall :)

Kommentar av My och Majjja!
27 oktober 2010

Vi har äntligen hittat ngt lätt att baka !

Tack för inlägget!


Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Fisk i ugn

Äppelfylld lax

Helstekt fisk i ugn är ett gott alternativ till filé. Äppelfylld lax är enkel lyxmat!

helgmenyn.se

Pastarecept

Bästa helgpastan

Älskade pasta! Byt vardagsmakaroner mot läcker cannelloni i helgen.

pastarecept.nu


Efterrätter

Klassiskt!

En god efterrätt kan lyfta vilken måltid som helst! Varför inte en klassisk pudding?

Efterrätter kan vara stora konstverk, perfekt komponerade och fint dekorerade. Men en klassisk, rejäl efterrätt kan många gånger passa minst lika bra. Många äldre rätter är både lättlagade och fungerar bra till vardagsmaten.

Laga en god Ris a la malta som avslutning på middagen, eller prova den gammaldags efterrätten Änglamat till helgen.

Kanske en god Frukmaräng, en smakrik Saffranspannkaka eller en lättlagad Mannagrynspudding.

Klassisk och enkelt brukar sällan vara fel!

 efteratter.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...