Kringlor med ägg

Enkla, klassiska kringlor med pärlsocker passar alltid bra! Sommar som vinter - lättbakade och lättätna!

Du behöver

  • 100 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 dl pärlsocker

Gör så här:

Rör smöret mjukt.

Vispa socker och ägg till en slät smet.

Blanda samman mjöl och bakpulver.

Rör samman smör, ägg- och sockerblandningen och mjöl- och bakpulverblandningen. Knåda ihop till en slät deg.

Rulla ut degen till tunna strängar och forma till kringlor. Vänd de färdiga kringlorna i pärlsocker och grädda i 175 grader i cirka 10 minuter.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av Anna
13 augusti 2012

Jag bakade dem och de var väldigt goda men de fick ingen färg? Vet inte vad det beror på eftersom jag gjorde precis som de stig i receptet.

Kommentar av Anastasia
16 maj 2012

Hej!

Jag bakade denna kakorna och när jag bakade hade jag allt i receptet så jag glömde ej något . Men dem gick ej att göra dem till kringlor . Degen var som smul deg. En fråga har ni missat någonting i receptet ???

Tack för svar : Anastasia

Mejla : azhel5@hotmail.com

Redaktionens kommentar
Hej! Degar med mycket smör, som den här, kan behöva vila i kylskåpet en stund innan de formas till exempel till kringlor. En halvtimme till en timme bör räcka. Lycka till!
Kommentar av Emma
13 mars 2011

Väldigt lätt och roligt att baka, går ganska snabbt också! Kakorna står snart i ungnen!

Kommentar av Rasha
6 mars 2011

snart är dem i ungnen.. undrar hur det kommer smaka:D.. hih men lätt att baka ialfal =).

Kommentar av paulina
13 november 2009

Jag har inte provat! men ska det ska bli kul!

Svar av Namn/signatur
13 mars 2011

det är gott och kul!

Kommentar av aneliei
4 juni 2010

Jag ska prova och baka dom nu (::: hoppas att de smakar gott ")

Kommentar av roro
16 augusti 2010

Har aldrig bakat sånadär ska prova nu, hoppas det går bra och att det smakar gott .

Kommentar av osignerat
24 augusti 2010

wow god det vet jag :) <3

Kommentar av Eliin
6 september 2010

Ja gjorde dom, o dom blev jättegoda!! Jag lyckades inte göra formen såå bra, Men dom var goda iallafall :)

Kommentar av My och Majjja!
27 oktober 2010

Vi har äntligen hittat ngt lätt att baka !

Tack för inlägget!


Midsommar

Jordgubbar och choklad i godaste midsommarkakan!

Ingen midsommar utan gubbar! Vi förnyar kvällen med en somrig jordgubbcheesecake med daim och massor av krossad choklad!

Matjessill, färskpotatis och västerbottenostpaj … Visst är det klassiker till midsommar. Men utan jordgubbar blir det ändå ingen riktigt midsommarafton!
Ändå kan det vara gott att variera traditionerna lite och prova några nya recept på gubbar. Räknar du med många gäster eller serverar buffé kan det passa med flera jordgubbsrätter på dessertbordet.
Klassisk jordgubbstårta passar alltid, gärna i långpannan om det är många gäster. (Är det bråttom kan du sno ihop en snabb-jordgubbstårta, eller en enkel jordgubbsdessert istället!)
Annars passar en riktigt god jordgubbscheesecake perfekt efter den salta midsommarmaten. Vi som älskar choklad väljer en nykomponerad sommarcheesecake med daim, choklad och jordgubbar!
Riktigt god midsommar önskar pepparochsalt.se!

 midsommarrecept.se

Kladdkakor

Kladdkaka med hallon

Variera favoritfikat och sätt smak på kladdisen! Kladdkaka med hallon är enkel lyxfika.

kladdkakor.se

Vegetariskt

Nyttigt utan nötter

Hoppa över köttbullarna och laga nyttiga solrosbollar. Lätt och gott även utan nötter.

helgmenyn.se


Kladdkakor

Lyxig kladdkaka

Dags för en härlig långfika i helgen? Prova nya, goda recept på kladdkaka med jordnötter!

En klassisk kladdkaka brukar bli räddningen när det snabbt behövs fikabröd. Gärna bakad i långpanna om gästerna är många. Men det går lätt att variera smaken och förvandla den enklaste kakan till en lyxfika. Prova ett nytt, läckert recept på kladdkaka med jordnötter. Eller gör en variant med mandelmassa och hackade chokladbitar i kakan. Servera med glass om solen skiner eller vispa grädde till och du har en kaka som passar fint även som efterrätt.

 kladdkakor.se


Cheesecake

Fryst kärlek! En kylig kaka som värmer inombords… Cheesecake regerar!

Kanelkalas

Kanelbulle och mjölk, tack! Här en variant på vår allra mest älskade bulle, med äppelmos!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...