Kringlor med ägg

Enkla, klassiska kringlor med pärlsocker passar alltid bra! Sommar som vinter - lättbakade och lättätna!

Du behöver

  • 100 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 dl pärlsocker

Gör så här:

Rör smöret mjukt.

Vispa socker och ägg till en slät smet.

Blanda samman mjöl och bakpulver.

Rör samman smör, ägg- och sockerblandningen och mjöl- och bakpulverblandningen. Knåda ihop till en slät deg.

Rulla ut degen till tunna strängar och forma till kringlor. Vänd de färdiga kringlorna i pärlsocker och grädda i 175 grader i cirka 10 minuter.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av Anna
13 augusti 2012

Jag bakade dem och de var väldigt goda men de fick ingen färg? Vet inte vad det beror på eftersom jag gjorde precis som de stig i receptet.

Kommentar av Anastasia
16 maj 2012

Hej!

Jag bakade denna kakorna och när jag bakade hade jag allt i receptet så jag glömde ej något . Men dem gick ej att göra dem till kringlor . Degen var som smul deg. En fråga har ni missat någonting i receptet ???

Tack för svar : Anastasia

Mejla : azhel5@hotmail.com

Redaktionens kommentar
Hej! Degar med mycket smör, som den här, kan behöva vila i kylskåpet en stund innan de formas till exempel till kringlor. En halvtimme till en timme bör räcka. Lycka till!
Kommentar av Emma
13 mars 2011

Väldigt lätt och roligt att baka, går ganska snabbt också! Kakorna står snart i ungnen!

Kommentar av Rasha
6 mars 2011

snart är dem i ungnen.. undrar hur det kommer smaka:D.. hih men lätt att baka ialfal =).

Kommentar av paulina
13 november 2009

Jag har inte provat! men ska det ska bli kul!

Svar av Namn/signatur
13 mars 2011

det är gott och kul!

Kommentar av aneliei
4 juni 2010

Jag ska prova och baka dom nu (::: hoppas att de smakar gott ")

Kommentar av roro
16 augusti 2010

Har aldrig bakat sånadär ska prova nu, hoppas det går bra och att det smakar gott .

Kommentar av osignerat
24 augusti 2010

wow god det vet jag :) <3

Kommentar av Eliin
6 september 2010

Ja gjorde dom, o dom blev jättegoda!! Jag lyckades inte göra formen såå bra, Men dom var goda iallafall :)

Kommentar av My och Majjja!
27 oktober 2010

Vi har äntligen hittat ngt lätt att baka !

Tack för inlägget!


Rabarberpaj

Fika med årets första rabarberpaj!

Våren är här och vi firar med en riktigt klassisk rabarberpaj!

Värmen är här och grönskan exploderar. I södra Sverige finns späd rabarber, lagom till årets första rabarberpaj!
Rabarber blev populär i trädgårdarna först när socker blev billigt nog för att allmänheten skulle ha råd att köpa. För rabarber kräver socker, och gärna vaniljsås eller grädde för att balansera den syrliga smaken.
Gör en klassisk rabarberpaj med smultäcke. Eller prova någon av alla varianter där rabarbern får extra smak – rabarberpaj med mandelmassa, rabarberpaj med kolasmak, kardemumma eller kanske en rabarberpaj med knaprigt havretäcke?
Oavsett vilken som är din favorit smakar den allra bäst ljummen, serverad i vårsolen!

 smulpaj.se

Vegetarisk mat

Alla nyanser av grönt

Det är lätt att laga grönare mat. Börja med en mustig vintergryta med bönor och rotfrukter, toppad med fetaost!

vegetariskarecept.se

Kryddig paj

Kryddstarka pajer

Spiskummin, cayennepeppar, kanel och paprika - din egen kryddblandning sätter bättre smak på tacopajen än vilken färdig tacokrydda som helst!

pajrecept.se


Bakabullar

Andra bullar

Vem kan motstå nybakade bullar? Nu öppnar bakabullar.se, sajten med våra favoritrecept på bullar!

Kall mjölk och varma kanelbullar... Eller kanske ett helt fat nybakade vaniljbullar till kaffet?

Vi älskar dessa mjuka, söta vetebullar och alla har sin favoritsort. Från de populäraste kanelbullarna till de spännande chokladbullarna.

Att baka sina egna bullar är lätt och roligt och du får garanterat nybakat till fikat. Här hittar du recept, tips och inspiration som får dig att lyckas med bullbaket!

 bakabullar.se


Cheesecake

Fryst kärlek! En kylig kaka som värmer inombords… Cheesecake regerar!

Lasagne

Pasta+ugn=matkärlek! Klassisk lasagne är så nära himmelriket vi kommer på denna jord…
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...