Kringlor med äggEnkla, klassiska kringlor med pärlsocker passar alltid bra! Sommar som vinter - lättbakade och lättätna! Du behöver
Gör så här:Rör smöret mjukt. Vispa socker och ägg till en slät smet. Blanda samman mjöl och bakpulver. Rör samman smör, ägg- och sockerblandningen och mjöl- och bakpulverblandningen. Knåda ihop till en slät deg. Rulla ut degen till tunna strängar och forma till kringlor. Vänd de färdiga kringlorna i pärlsocker och grädda i 175 grader i cirka 10 minuter. Kommentar av
Anastasia
16 maj 2012
Hej! Jag bakade denna kakorna och när jag bakade hade jag allt i receptet så jag glömde ej något . Men dem gick ej att göra dem till kringlor . Degen var som smul deg. En fråga har ni missat någonting i receptet ??? Tack för svar : Anastasia Mejla : azhel5@hotmail.com
Redaktionens kommentar
Hej! Degar med mycket smör, som den här, kan behöva vila i kylskåpet en stund innan de formas till exempel till kringlor. En halvtimme till en timme bör räcka. Lycka till!
Kommentar av
Emma
13 mars 2011
Väldigt lätt och roligt att baka, går ganska snabbt också! Kakorna står snart i ungnen! Kommentar av
Rasha
6 mars 2011
snart är dem i ungnen.. undrar hur det kommer smaka:D.. hih men lätt att baka ialfal =). Kommentar av
paulina
13 november 2009
Jag har inte provat! men ska det ska bli kul! Svar av Namn/signatur
13 mars 2011
det är gott och kul! Kommentar av
aneliei
4 juni 2010
Jag ska prova och baka dom nu (::: hoppas att de smakar gott ") Kommentar av
roro
16 augusti 2010
Har aldrig bakat sånadär ska prova nu, hoppas det går bra och att det smakar gott . Kommentar av
osignerat
24 augusti 2010
wow god det vet jag :) <3 Kommentar av
Eliin
6 september 2010
Ja gjorde dom, o dom blev jättegoda!! Jag lyckades inte göra formen såå bra, Men dom var goda iallafall :) Kommentar av
My och Majjja!
27 oktober 2010
Vi har äntligen hittat ngt lätt att baka ! Tack för inlägget! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! FrukostbullarFrallor för allaDe flesta blir alldeles knäsvaga av doften av nybakat. Även om man är oerfaren i köket lyckas man lätt med frukostbullar. Vissa tar mer tid, andra går snabbare att baka. Frallor är mycket enkla att baka, men det är faktiskt frukostbullar gjorda på surdeg också! Kanske är receptet på enkelt surdegsbröd något för den som inte är så varm i förklädet? En riktig klassiker är morotsbullar som blir saftiga av rivna morötter och smakar lika bra till den värmande soppa vi så väl behöver, som till frukost. Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Jag bakade dem och de var väldigt goda men de fick ingen färg? Vet inte vad det beror på eftersom jag gjorde precis som de stig i receptet.