Kringlor med ägg

Enkla, klassiska kringlor med pärlsocker passar alltid bra! Sommar som vinter - lättbakade och lättätna!

Du behöver

  • 100 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 dl pärlsocker

Gör så här:

Rör smöret mjukt.

Vispa socker och ägg till en slät smet.

Blanda samman mjöl och bakpulver.

Rör samman smör, ägg- och sockerblandningen och mjöl- och bakpulverblandningen. Knåda ihop till en slät deg.

Rulla ut degen till tunna strängar och forma till kringlor. Vänd de färdiga kringlorna i pärlsocker och grädda i 175 grader i cirka 10 minuter.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av Anna
13 augusti 2012

Jag bakade dem och de var väldigt goda men de fick ingen färg? Vet inte vad det beror på eftersom jag gjorde precis som de stig i receptet.

Kommentar av Anastasia
16 maj 2012

Hej!

Jag bakade denna kakorna och när jag bakade hade jag allt i receptet så jag glömde ej något . Men dem gick ej att göra dem till kringlor . Degen var som smul deg. En fråga har ni missat någonting i receptet ???

Tack för svar : Anastasia

Mejla : azhel5@hotmail.com

Redaktionens kommentar
Hej! Degar med mycket smör, som den här, kan behöva vila i kylskåpet en stund innan de formas till exempel till kringlor. En halvtimme till en timme bör räcka. Lycka till!
Kommentar av Emma
13 mars 2011

Väldigt lätt och roligt att baka, går ganska snabbt också! Kakorna står snart i ungnen!

Kommentar av Rasha
6 mars 2011

snart är dem i ungnen.. undrar hur det kommer smaka:D.. hih men lätt att baka ialfal =).

Kommentar av paulina
13 november 2009

Jag har inte provat! men ska det ska bli kul!

Svar av Namn/signatur
13 mars 2011

det är gott och kul!

Kommentar av aneliei
4 juni 2010

Jag ska prova och baka dom nu (::: hoppas att de smakar gott ")

Kommentar av roro
16 augusti 2010

Har aldrig bakat sånadär ska prova nu, hoppas det går bra och att det smakar gott .

Kommentar av osignerat
24 augusti 2010

wow god det vet jag :) <3

Kommentar av Eliin
6 september 2010

Ja gjorde dom, o dom blev jättegoda!! Jag lyckades inte göra formen såå bra, Men dom var goda iallafall :)

Kommentar av My och Majjja!
27 oktober 2010

Vi har äntligen hittat ngt lätt att baka !

Tack för inlägget!


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Frukostbullar

Baka själv de bästa frukostbullarna

Vill du ha nybakat till frukost på bara 10 minuter? Prova snabba frukostbullarna som du jäser över natten!

frukostbullar.se

Bakakaka

Mandel, banan och choklad

Passa på att baka någonting riktigt gott till helgen. Prova ett nytt recept på chokladkaka med banan och god mandelsmak!

bakakaka.se


Fisksoppa

Värmande fisksoppa!

Fisk är nyttigt. Men det hindrar inte att en värmande fisksoppa smakar gott!

Fisk är en god början till många rätter och i soppa gör den sig utmärkt. Förutom att fisk innehåller nyttiga fetter så ger den protein till låg fetthalt. Och mycket smak!

Prova ett nytt vardagsrecept med festsmak! En enkel och rejäl fisksoppa med kokosmjölk, som fungerar både en vardagskväll och som helgmat.

Servera med hembakat bröd förstås, kanske en baguette? Eller ett gott grahamsbröd?

Vi lovar en värmande höstmiddag!

 fisksoppa.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...