Kringlor med ägg

Enkla, klassiska kringlor med pärlsocker passar alltid bra! Sommar som vinter - lättbakade och lättätna!

Du behöver

  • 100 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 dl pärlsocker

Gör så här:

Rör smöret mjukt.

Vispa socker och ägg till en slät smet.

Blanda samman mjöl och bakpulver.

Rör samman smör, ägg- och sockerblandningen och mjöl- och bakpulverblandningen. Knåda ihop till en slät deg.

Rulla ut degen till tunna strängar och forma till kringlor. Vänd de färdiga kringlorna i pärlsocker och grädda i 175 grader i cirka 10 minuter.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av Anna
13 augusti 2012

Jag bakade dem och de var väldigt goda men de fick ingen färg? Vet inte vad det beror på eftersom jag gjorde precis som de stig i receptet.

Kommentar av Anastasia
16 maj 2012

Hej!

Jag bakade denna kakorna och när jag bakade hade jag allt i receptet så jag glömde ej något . Men dem gick ej att göra dem till kringlor . Degen var som smul deg. En fråga har ni missat någonting i receptet ???

Tack för svar : Anastasia

Mejla : azhel5@hotmail.com

Redaktionens kommentar
Hej! Degar med mycket smör, som den här, kan behöva vila i kylskåpet en stund innan de formas till exempel till kringlor. En halvtimme till en timme bör räcka. Lycka till!
Kommentar av Emma
13 mars 2011

Väldigt lätt och roligt att baka, går ganska snabbt också! Kakorna står snart i ungnen!

Kommentar av Rasha
6 mars 2011

snart är dem i ungnen.. undrar hur det kommer smaka:D.. hih men lätt att baka ialfal =).

Kommentar av paulina
13 november 2009

Jag har inte provat! men ska det ska bli kul!

Svar av Namn/signatur
13 mars 2011

det är gott och kul!

Kommentar av aneliei
4 juni 2010

Jag ska prova och baka dom nu (::: hoppas att de smakar gott ")

Kommentar av roro
16 augusti 2010

Har aldrig bakat sånadär ska prova nu, hoppas det går bra och att det smakar gott .

Kommentar av osignerat
24 augusti 2010

wow god det vet jag :) <3

Kommentar av Eliin
6 september 2010

Ja gjorde dom, o dom blev jättegoda!! Jag lyckades inte göra formen såå bra, Men dom var goda iallafall :)

Kommentar av My och Majjja!
27 oktober 2010

Vi har äntligen hittat ngt lätt att baka !

Tack för inlägget!


Äppelkakor

Läckraste äppelkakorna du enkelt bakar själv!

På många håll börjar de första äpplena så smått mogna och vi laddar upp med några klassiska recept på äppelkaka. Smulpaj med äpplen och paj med äppelmos passar många gånger men ibland vill man ha en typisk kaka till kaffet eller efterrätten. Prova vårt recept på saftiga äppelkaka eller gör en riktigt god äppelkaka i långpanna som räcker till många gäster. Själva äter vi oss proppmätta på en nykomponerad äppelkaka med muscovadosocker. Det smakrika rårörsockret ger kakan en extra skjuts och lyfter klassikern till ny höjd!

 efterratter.se

Fläskpannkaka

Matiga pannkakor

Varför steka pannkakor i stekpanna när det finns ugn? Ugnspannkaka är bekväm mat på nolltid.

pannkakor.se

Tårtor

Tårtor för alla tillfällen

Sommaren är högsäsong för tårtor. Prinsesstårta med hallon och vaniljkräm sätter guldkant på skolavslutningen eller födelsedagen!

bakatårta.se


Surdegsbröd

Hembakat med klass

Känslan av att ha bakat eget, riktigt gott bröd är fantastisk. Med bara mjöl, vatten, salt och lite jäst lyckas du med ljust surdegsbröd!

Surdegsbakandet stannade inte vid att bli en våg. Det är en alldeles för bra metod för att glömmas bort! Vi hjälper dig komma igång med din egen surdeg så du kan baka allt från grovt rågbröd med russin till ljust formbröd.

Experimentera gärna med dinkel eller havre för att hitta din favorit till frukosten. För dig som inte har degblandare eller starka armar rekommenderar vi knådfritt dinkelbröd helt utan jäst. Välkommen till en värld av gott bröd!

 surdegsbrod.se


Cheesecake

Fryst kärlek! En kylig kaka som värmer inombords… Cheesecake regerar!

Helgkyckling

Lättlagad kyckling. Filéer i ugn, fyllda med smakrik korv…Lätt nog för vardagen – gott nog för helgen!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...