Vad gör jag av äggvitan?
Vad kan man göra när man har massor av äggvita kvar? Har hört att man kan använda äggvita till deserträtter. Om detta stämmer vore jag väldigt tacksam om lite tips.
- Roxana
Maräng är ett bra sätt att använda äggvita på. Antingen gör du fasta maränger eller så gör du färskt marängtäcke till frukt eller bär. Marängbottnar eller frasvåfflor är också bra. Och glass. Kommentar av
osignerat
28 januari 2011
Du kan ju göra maränger. Dem kan du ju även smaksätta så du får lite olika. Brukar alltid gå hem hos barn. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! BakabullarAndra bullarVem kan motstå nybakade bullar? Nu öppnar bakabullar.se, sajten med våra favoritrecept på bullar! LångpannebrödBröd till matenIbland behövs ett riktigt snabbt och gott bröd till middagen. Kanske ett luftigt olivbröd i långpannan? KaffedrinkarHöj värmen!Vad sägs om en klassisk Irish coffe, en fåtölj och en god bok? Eller kanske en Café Orange, när kvällskylan kommer krypande. Så tänd stearinljusen och hämta favoritfilten. Sen är det bara kaffedrinken som saknas... Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
äggtoddy