|
Potatismjöl i sockerkaka?
jag undrar om man kan använda potatismjöl istället för vetemjöl i sockerkaka (tänker på om man ska bjuda någon glutenintolerans person )
- Marianne
Enbart potatismjöl brukar inte bli så lyckat. I många bottnar blandar man en del potatismjöl och en del vetemjöl och får en luftig och hög botten. Mitt förslag är att du blandar lika delar glutenfri mix med potatismjöl få får du ofta en fin kaka. ![]() Kommentar av
yvonne pira
13 januari 2013
svärmor hade potatismjöl ibland när hon bakade det går i sockerkakor det tror jag ![]() ![]() Kommentar av
Natalie
6 juni 2011
Hej ! Jag är allergisk mot både mjölk produkter och vete. Vad kan jag använda istället för vetemjöl när man bakar. Jag är inte glutenfritt. ![]()
|
|
Potatismjöl går jättebra att använda i tårtbottnar, det finns recept på paketet. ( lyckeby/kockens potatismjöl). Det blir dock inte så gott som bara sockerkaka men till tårtbottnar perfekt. Gärna med maräng och rabarberkräm på :-). Är man allergisk mot vete kan man inte använda glutenfritt vete........