Potatismjöl i sockerkaka?
jag undrar om man kan använda potatismjöl istället för vetemjöl i sockerkaka (tänker på om man ska bjuda någon glutenintolerans person )
- Marianne
Enbart potatismjöl brukar inte bli så lyckat. I många bottnar blandar man en del potatismjöl och en del vetemjöl och får en luftig och hög botten. Mitt förslag är att du blandar lika delar glutenfri mix med potatismjöl få får du ofta en fin kaka. Kommentar av
yvonne pira
13 januari 2013
svärmor hade potatismjöl ibland när hon bakade det går i sockerkakor det tror jag Kommentar av
Natalie
6 juni 2011
Hej ! Jag är allergisk mot både mjölk produkter och vete. Vad kan jag använda istället för vetemjöl när man bakar. Jag är inte glutenfritt. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! VardagsreceptEnklaste fiskrätten mättar mångaSmidigaste vardagsfisken är varken torr eller smaklös. Laga några allt-i-ett favoriter, som fisk i sås på risbädd. SalladsreceptMatig salladEn fräsch sallad kan vara mättande nog för en hel middag. Fetaostsallad är snabbt, lätt och gott! Tårta i långpannaTårta till alla!För att spara tid i köket nöjer vi oss med en fyllning i tårtan och satsar på garneringen istället - färska bär är ändå nästan det godaste av allt! Sätt gärna färg och smak på långpannetårtan med färska blad också, citronmeliss och mynta blir allra godast. Fyllningen kan varieras i det oändliga; prova våra förslag på citronkräm och mandelkräm! De är lätta att lyckas med och smakar fantastiskt bra. Kavla upp ärmarna och kör igång! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Potatismjöl går jättebra att använda i tårtbottnar, det finns recept på paketet. ( lyckeby/kockens potatismjöl). Det blir dock inte så gott som bara sockerkaka men till tårtbottnar perfekt. Gärna med maräng och rabarberkräm på :-). Är man allergisk mot vete kan man inte använda glutenfritt vete........