Potatismjöl i sockerkaka?

jag undrar om man kan använda potatismjöl istället för vetemjöl i sockerkaka (tänker på om man ska bjuda någon glutenintolerans person )

- Marianne

Enbart potatismjöl brukar inte bli så lyckat. I många bottnar blandar man en del potatismjöl och en del vetemjöl och får en luftig och hög botten. Mitt förslag är att du blandar lika delar glutenfri mix med potatismjöl få får du ofta en fin kaka.



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Kommentar av Jopp
16 januari 2014

Potatismjöl går jättebra att använda i tårtbottnar, det finns recept på paketet. ( lyckeby/kockens potatismjöl). Det blir dock inte så gott som bara sockerkaka men till tårtbottnar perfekt. Gärna med maräng och rabarberkräm på :-). Är man allergisk mot vete kan man inte använda glutenfritt vete........

Kommentar av yvonne pira
13 januari 2013

svärmor hade potatismjöl ibland när hon bakade det går i sockerkakor det tror jag

Kommentar av Natalie
6 juni 2011

Hej !

Jag är allergisk mot både mjölk produkter och vete. Vad kan jag använda istället för vetemjöl när man bakar. Jag är inte glutenfritt.


Fråga kocken!

Fråga kocken!

Ställ din fråga:
Namn/signatur: 
Din epost (om du vill att vi meddelar dig när du fått svar): 
Jatack, jag vill gärna ha pepparochsalts nyhetsbrev. Ingen spam, ingen reklam - bara våra matnyheter. Du kan när du vill avbeställa prenumerationen.


Smutronsylt

Smultron ger sommarsmak!

Solmogna smultron ger en fantastisk smultronsylt. Väl värt att plocka, även om det inte blir stora mängder.

Det är sällan man kan plocka riktigt stora mängder smultron om man inte odlar bären själv i stor skala. Men det gör ingenting! För smultron har så mycket smak att det räcker med en liten mängd för att sätta sommarsmak på sylten.
Smultron blir lätt hårda och lite beska om man kokar dem till en sylt på vanligt vis. Följ istället vårt recept och koka en sockerlag som bären får dra i. Du får en fantastisk smultronsylt med hela smultron, perfekt till glass eller mjuka kakor.
Har du hittat mycket smultron? Använd en del av dem till en lyxig smultronpaj. Somrigare smak på en smulpaj är svårt att få!
Vill du sedan bjuda på smultronpaj när hösten kommer går det bra att använda smultronsylten även till smulpaj. Om du kunnat hålla dej så länge från att äta upp den vill säga!

 kokasylt.se

Bakelser

Egna mazariner

Mazariner i plast smakar förpackning. Baka mazariner själv och njut av skillnaden!

bakakaka.se

Grilltips

Marinera mera!

Är grillen varm? En enkel marinad skiljer godkänt från grillfest!

helgmenyn.se


Sockerkakor

Lättbakad sockerkaka

Ibland är det enkla det allra godaste. En lättbakad sockerkaka förgyller fikastunden i kulna januari.

Sockerkakor kan bakas och serveras på så många olika sätt. Otroliga tårtor, bakelser eller rulltårtor...

Men ibland är det enkla gott nog, jag till och med det godaste! Baka en enkel sockerkaka som passar fint till eftermiddagsteet eller kaffet. Lite vispad grädde och en god sylt till, kanske? Visst passar sockerkan också fint på kakfatet - men den klarar sig lika bra på egen hand. Enkelt men gott! Eller kanske till och med enklast men godast?

 sockerkakor.se


Cheesecake

Fryst kärlek! En kylig kaka som värmer inombords… Cheesecake regerar!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...