Russin och solrosfrökakor

Lättbakade och trevliga småkakor med solrosfrön som ger en nötig smak!

Du behöver

  • 100 g smör
  • 80 g (1 dl) socker
  • 1 ägg
  • 3/4 dl hackade russin eller annan torkad frukt
  • 25 g hackad blockchoklad, gärna mörk
  • 2 msk solrosfrön, skalade
  • 60 g (1 dl) grahamsmjöl
  • 120 g (2 dl) vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver

Gör så här:

Ta fram smöret så det blir rumsvarmt och mjukt, eller skär det i träningar.

Rör smör och socker luftigt.

Tillsätt ägget.

Rör ner den hackade frukten, chokladen och solrosfröna.

Blanda mjöl och bakpulver i en bunke och rör ner i smörblandningen.

Ta två teskedar och klicka ut smeten på plåt med bakplåtspapper.

Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i cirka 10 minuter.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av Elli
24 augusti 2011

Smarriga :)

Kommentar av osignerat
22 juni 2011

GOOOOOOODA!!


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Pizza

Ny sajt!

Ännu en god nyhet i början på året: Pepparochsalt presenterar en ny sajt med bara pizzarecept !

bakapizza.se

Pingst

Pingsttid med dignande kakfat

Vad behövs för en skön pingsthelg? Baka kolakakor och sätt på kaffet!

smakakor.se


Kantareller

Snabblagad svamplycka

Ingen svamp är lika fylld med sommarsmak som kantarellen. Laga kantarellpasta för att fånga smaken.

Att svampen smakar bäst fräst i lite smör är ingen hemlighet. Tillagar du den rätt räcker det med en mindre mängd svamp för att smaksätta en måltid. Fräs lite kantarell och blanda i västerbottenostpajen och du har en smakrik kantarellpaj. Till risotton är svampen sjävklar och i frasiga kantarellknyten lyfter mördegen fram smaken på snabbaste och lyxigaste sätt. Blandar du smörstekta kantareller med mango och honung fixar du en härlig kantarellpasta där mangons söta smak lockar fram svampsmaken. Perfekt sommarmat helt enkelt!

 pastarecept.nu


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...