Russin och solrosfrökakor

Lättbakade och trevliga småkakor med solrosfrön som ger en nötig smak!

Du behöver

  • 100 g smör
  • 80 g (1 dl) socker
  • 1 ägg
  • 3/4 dl hackade russin eller annan torkad frukt
  • 25 g hackad blockchoklad, gärna mörk
  • 2 msk solrosfrön, skalade
  • 60 g (1 dl) grahamsmjöl
  • 120 g (2 dl) vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver

Gör så här:

Ta fram smöret så det blir rumsvarmt och mjukt, eller skär det i träningar.

Rör smör och socker luftigt.

Tillsätt ägget.

Rör ner den hackade frukten, chokladen och solrosfröna.

Blanda mjöl och bakpulver i en bunke och rör ner i smörblandningen.

Ta två teskedar och klicka ut smeten på plåt med bakplåtspapper.

Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i cirka 10 minuter.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av Elli
24 augusti 2011

Smarriga :)

Kommentar av osignerat
22 juni 2011

GOOOOOOODA!!


Fettisdagen 28 februari

Baka dina egna semlor hemma med nya recept!

Det är semmeltider och vi äter semlor som aldrig förr. Prova något nytt och baka egna semmelmuffins!

Nuförtiden kan vi köpa semlor i butiker och på café mellan jul och påsk. Varje år mumsar vi i oss över 40 miljoner semlor i Sverige. Och varianterna blir fler även om de flesta vill ha klassiska semlor kring fettisdagen.
Alla konditorier påstår att just deras semlor är de allra godaste. Men godast är väl ändå dina egna, hembakade semlor! Baka klassiska semlor, wienersemlor, semlor med hallon, lemoncurd-semlor eller kanske chokladsemlor. Prova karlsbadersemlor, vaniljsemlor eller petit-choux semlor … Kanske en semmelkrans som räcker till många?
Eller tänk på gränserna lite till och testa något nytt. Kanske ett recept på chokladsemlor, saffranssemlor eller ett fat läckra semmelmuffins fyllda med mandelmassa.
Inte konstigt att vi gillar semlor!

 semlor.nu

Scones

Ost- och olivscones

Ost- och olivscones blir en matig fika! Eller ett gott tilltugg till salladen.

scones.se

Formbröd

Baka lätt med form

Att jäsa bröd i form gör det lätt att lyckas. Enkelt rågbröd är en snabb väg till nybakat bröd!

hembakatbrod.se


Röda, svarta och vita vinbär

Semestertid med vinbärsplockning

Svarta och röda vinbär skiljer sig distinkt åt när det gäller smak, men båda blir goda i vinbärskakor - eller till sylt förstås!

Den som har en vinbärsbuske i trädgården vet att det sällan blir någon brist på bär. Då är det förstås bra att ta vara på bären och koka rödvinbärssaft eller svartvinbärssylt! Avvara några nävar av de färska bären och baka svartvinbärsmuffins med kokos eller vinbärspaj. Riktigt smakrik mynta är väldigt god med svartvinbär i en paj, men sockra inte för mycket! Låt syrligheten framträda.

 smakakor.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...