Russin och solrosfrökakorLättbakade och trevliga småkakor med solrosfrön som ger en nötig smak! Du behöver
Gör så här:Ta fram smöret så det blir rumsvarmt och mjukt, eller skär det i träningar. Rör smör och socker luftigt. Tillsätt ägget. Rör ner den hackade frukten, chokladen och solrosfröna. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke och rör ner i smörblandningen. Ta två teskedar och klicka ut smeten på plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i cirka 10 minuter. Kommentar av
osignerat
22 juni 2011
GOOOOOOODA!! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! PizzaNy sajt!Ännu en god nyhet i början på året: Pepparochsalt presenterar en ny sajt med bara pizzarecept ! PingstPingsttid med dignande kakfatVad behövs för en skön pingsthelg? Baka kolakakor och sätt på kaffet! KantarellerSnabblagad svamplyckaAtt svampen smakar bäst fräst i lite smör är ingen hemlighet. Tillagar du den rätt räcker det med en mindre mängd svamp för att smaksätta en måltid. Fräs lite kantarell och blanda i västerbottenostpajen och du har en smakrik kantarellpaj. Till risotton är svampen sjävklar och i frasiga kantarellknyten lyfter mördegen fram smaken på snabbaste och lyxigaste sätt. Blandar du smörstekta kantareller med mango och honung fixar du en härlig kantarellpasta där mangons söta smak lockar fram svampsmaken. Perfekt sommarmat helt enkelt! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Smarriga :)