Russin och solrosfrökakor

Lättbakade och trevliga småkakor med solrosfrön som ger en nötig smak!

Du behöver

  • 100 g smör
  • 80 g (1 dl) socker
  • 1 ägg
  • 3/4 dl hackade russin eller annan torkad frukt
  • 25 g hackad blockchoklad, gärna mörk
  • 2 msk solrosfrön, skalade
  • 60 g (1 dl) grahamsmjöl
  • 120 g (2 dl) vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver

Gör så här:

Ta fram smöret så det blir rumsvarmt och mjukt, eller skär det i träningar.

Rör smör och socker luftigt.

Tillsätt ägget.

Rör ner den hackade frukten, chokladen och solrosfröna.

Blanda mjöl och bakpulver i en bunke och rör ner i smörblandningen.

Ta två teskedar och klicka ut smeten på plåt med bakplåtspapper.

Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i cirka 10 minuter.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av Elli
24 augusti 2011

Smarriga :)

Kommentar av osignerat
22 juni 2011

GOOOOOOODA!!


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Alla hjärtans dag

Kärlek från köket

Det finns många sätt att visa kärlek på. Ett alldeles utmärkt är att baka söta, rosa dammsugare till dem man tycker om!

bakakaka.se

Veganskt

Helgwok

Prova en helgrön wok till helgen! Grönt är gott!

veganrecept.se


Vardagsfest

Dragongryta

Ingenting går upp mot smaken av dragon och svamp... Laga en festegryta som lockar fram det bästa ur helgen!

Värmande grytor är gott och festligt. Enkelt att ordna när man är många och bekvämt då de kan vara helt klara när gästerna väl kommer.

Prova en smakrik gryta på skinkstek som får smak av svamp och dragon. Eller gör en smakrik och rustik lammgryta med rotfrukter. Perfekt när man vill få upp värmen lite. Den som vill ha en riktig stek, serverad med potatis och gelé lagar lätt en porterstek.

Trevlig middag och glöm inte brödet!

 helgmenyn.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...