Russin och solrosfrökakorLättbakade och trevliga småkakor med solrosfrön som ger en nötig smak! Du behöver
Gör så här:Ta fram smöret så det blir rumsvarmt och mjukt, eller skär det i träningar. Rör smör och socker luftigt. Tillsätt ägget. Rör ner den hackade frukten, chokladen och solrosfröna. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke och rör ner i smörblandningen. Ta två teskedar och klicka ut smeten på plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i cirka 10 minuter. Kommentar av
osignerat
22 juni 2011
GOOOOOOODA!! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Rostade tillbehörEgna rotfruktschips till helgenDet är ofta tillbehören som sätter gör måltiden till något extra. Hemgjorda rotfruktschips är lätt att göra och det perfekta tilltugget till soppa eller som fredagsmys. PåskfikaFika med påsktårtaÄn får vi vänta på såväl rabarber som jordgubbar, men en titt i frysen kan löna sig. Frysta hallon och vaniljkräm gör påsktårta till en söt dröm som försvinner lika fort som den kom. Choklad kan vi njuta av året om, så varför inte maffig chokladkaka med vispad grädde till? Alldeles gul citronmarängpaj står vackert på bordet till påsk. Ta tid till god fika i gott sällskap! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Smarriga :)