KolakakorEn given favorit bland småkakorna! Passar fint på kakfatet men funkar minst lika bra i eget majestät. Du behöver
Gör så här:30-40 stycken.
Rör socker och rumsvarmt smör luftigt. Blanda samman de övriga torrvarorna och rör ner i smöret, tillsammans med sirapen. Rör och knåda till en jämn deg. Dela i tre delar och rulla ut till drygt fingertjocka längder, lika långa som bakplåten. Lägg längderna på en smord plåt eller bakplåtspapper. Platta eller kavla ut längderna på bredden så de blir 3-4 centimeter breda. Grädda i 175 grader i 12 minuter, mitt i ugnen. Skär längderna i två centimeter breda kakor så fort de kommit ur ugnen. Skär i sneda bitar så blir kakorna både längre och finare. Låt kakorna svalna helt och förvara torrt och luftigt så förblir de knapriga. Kommentar av
Johan
10 juli 2013
hur gör man vill ha sex st Kommentar av
Sarkku
17 juni 2013
Hur gör man en plättsmet :)? det står ingenstans.
Redaktionens kommentar
Det finns ett recept på pannkakor.se under "plättar". Annars går det ju att steka plättar på valfri pannkakssmet. Lycka till med plättandet!
Kommentar av
Sarkku
17 juni 2013
Hur ser de ut?
Redaktionens kommentar
Nu finns det en bild!
Kommentar av
Selle
5 april 2013
Mina kakor blev väldigt torra, svårt att rulla ut, gick bara sönder, gjorde det bästa av situationen och la dom som plätta cirklar tre stycken, ligger i ungen nu Kommentar av
Diana
30 maj 2012
Kan man ta nånting anannt istället för sirap? Kommentar av
Sofie
25 mars 2012
Hur ska dom se ut då? skulle också vilja se bild på det man ska baka! :) Kommentar av
love
16 januari 2012
Finns det ingen bild till den så man vet hur den ska se ut när man ska ta ut den!!! Kommentar av
Tippsaren
9 januari 2012
Ett litet tips är att sätta in bilder så att man ser vad man ska baka :) Kommentar av
Anna
11 februari 2011
den va enkel att röra i hop, gick fort.. la till lite havre... Goda!! Äldre kommentarerMorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Koka syltBär kvar i frysen?Hemkokt sylt är ett fint sätt att ta tillvara säsongens frukt och bär. Dessutom smakar din egen sylt så mycket bättre än den du köper i butiken! GrötDagens viktigaste målTill mellanmål passar mättande hirsgröt, som brukar uppskattas av barn. Prova råggröt som går snabbt att koka och blir en stadig start på dagen. Tillbehören varierar du efter egen smak. Prova sylt, bär eller frukt - och varför inte hemlagat äppelmos? Med din egen favorit kommer du längta till frukost! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Omnomnom, blev hur gott som helst! Hade dock i lite extra sirap :)