![]() ![]() Plommonkaka![]() Mjuk, saftigt och lättbakad plommonkaka. En riktig höstkaka - som efterrätt eller fika. Servera ljummen med vaniljsås eller glass! Du behöverReceptet är för 6-8 personer.
Gör så här:Smöra en kakform, ca 24 cm i diameter. Mät eller väg upp smöret och låt det bli rumsvarmt. Sköj och kärna ur plommonen. Skär 6 stycken i halvor och dela resten i mindre bitar. Lägg bitarna i botten av formen. Rör nu det mjuka smöret med socker och sirap. Tillsätt äggen och rör slätt. Blanda bakpulvret i mjölet och rör ner det växelvis med mjölken i smörblandningen. Bred ur smeten jämnt över plommonen i formen. Tryck ner plommonhalvorna i ett jämnt mönster i smeten och strö lite socker på varje plommonhalva. Grädda kakan mitt i ugnen i 175 grader i cirka 45 minuter. Låt kakan svalna och servera den ljummen med vaniljglass eller vaniljsås. Dekorera gärna kakan med pudrat florsocker. Kakan är också god kall och passar minst lika bra att servera dagen efter att den bakats. ![]() ![]() ![]()
|
|