PlommonkakaMjuk, saftigt och lättbakad plommonkaka. En riktig höstkaka - som efterrätt eller fika. Servera ljummen med vaniljsås eller glass! Du behöverReceptet är för 6-8 personer.
Gör så här:Smöra en kakform, ca 24 cm i diameter. Mät eller väg upp smöret och låt det bli rumsvarmt. Sköj och kärna ur plommonen. Skär 6 stycken i halvor och dela resten i mindre bitar. Lägg bitarna i botten av formen. Rör nu det mjuka smöret med socker och sirap. Tillsätt äggen och rör slätt. Blanda bakpulvret i mjölet och rör ner det växelvis med mjölken i smörblandningen. Bred ur smeten jämnt över plommonen i formen. Tryck ner plommonhalvorna i ett jämnt mönster i smeten och strö lite socker på varje plommonhalva. Grädda kakan mitt i ugnen i 175 grader i cirka 45 minuter. Låt kakan svalna och servera den ljummen med vaniljglass eller vaniljsås. Dekorera gärna kakan med pudrat florsocker. Kakan är också god kall och passar minst lika bra att servera dagen efter att den bakats. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Fisk i ugnÄppelfylld laxHelstekt fisk i ugn är ett gott alternativ till filé. Äppelfylld lax är enkel lyxmat! Enkel festmatViltskav till mer än bara grytor!Färdigt renskav är den lätta vägen till lyxiga vilträtter på några minuter. Allt från renskavspytt till klassisk viltgryta passar både helgkväll som vardag! Varm vegoVarm vegogryta med quorn och chili!
Bönor och linser är framtidsmat. Miljöbra, proteinrika och fulla med smak. Billiga mättande och framförallt goda! Och det är länge sedan nu vi bara åt bruna bönor till fläsk … Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|