Varför skjunker muffinsen ihop?

Jag är en 13årig tjej som gillar att baka. Jag skulle vilja veta hur det kommer sig att mina kladdmuffins sjunker ihop så mycker när jag tar ut dem. På bilden ser de så fluffiga ut, men inte mina...Lurar dom mig?

- En liten tjej

Tråkigt att höra att de sjunker ihop. Ett skäl till det kan vara att du har haft för kall ugn i början när du satte in dem. Ett annat skäl kan vara för kort gräddningstid. Eller att du öppnat ugnsluckan under tiden som de gräddades.

Prova lite högre värme och lite längre gräddningstid nästa gång.

Hoppas du lyckas bättre nu!



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Kommentar av pennyjenny
23 mars 2011

en annan orsak är att det är för kallt i luften när man tar ut dom. och så ska man vara försiktig när dom plockas ur och ställs på bänken.

Kommentar av osignerat
3 januari 2011

Eller vispa smeten fluffigare.. Förresten ska inte kladdmuffins vara platta och kladdiga som små kladdkakor? Så brukar jag göra mina i alla fall. Ju plattare desto bättre :)

Svar av Matilda
25 januari 2011

Fast kladdkaka ska ju i allmänhet vispas så lite som möjligt., helst bara röras så mycket som är nödvändigt med en slev. Då blir den som allra kladdigast o godast :)




Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Muffins

Räddningen i en veckad pappersform

När det plötsligt knackar på dörren är det skönt att ha en snabb fikalösning till hands. Kladdkakemuffins kan vara räddningen!

bakakaka.se

Sylt och saft av jordgubbar

Juni månads bästa: jordgubbarna!

Vårt paradbär nummer ett är moget! Dags att koka hinkvis med jordgubbssylt.

kokasylt.se


Hallon

Hallonår hela året

När man kämpat sig genom snåret och fintat hallonmaskarna är det bara ren njutning kvar. Tårta fylld med halloncurd, någon?

Hallon är det kanske mest användbara bäret i bakning. Med choklad till hallonkladdkaka eller med lakrits i en marängtårta bidrar de med härlig arom. I skafferiet kan man titta belåtet på rader av flaskor och burkar med hallonsylt och hallonsaft. Halloncurd är väldigt användbar - den passar i rulltårta, tårtor, på glass, till pannkakor eller våfflor. Tyvärr är hållbarheten begränsad men å andra sidan brukar den gå snabbt att äta upp.

 bakatårta.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...