![]() ![]()
Varför skjunker muffinsen ihop?
![]() Jag är en 13årig tjej som gillar att baka. Jag skulle vilja veta hur det kommer sig att mina kladdmuffins sjunker ihop så mycker när jag tar ut dem. På bilden ser de så fluffiga ut, men inte mina...Lurar dom mig?
- En liten tjej
![]() Tråkigt att höra att de sjunker ihop. Ett skäl till det kan vara att du har haft för kall ugn i början när du satte in dem. Ett annat skäl kan vara för kort gräddningstid. Eller att du öppnat ugnsluckan under tiden som de gräddades. Prova lite högre värme och lite längre gräddningstid nästa gång. Hoppas du lyckas bättre nu! ![]() ![]() 3 januari 2011
Eller vispa smeten fluffigare.. Förresten ska inte kladdmuffins vara platta och kladdiga som små kladdkakor? Så brukar jag göra mina i alla fall. Ju plattare desto bättre :) ![]() ![]() ![]() 25 januari 2011
Fast kladdkaka ska ju i allmänhet vispas så lite som möjligt., helst bara röras så mycket som är nödvändigt med en slev. Då blir den som allra kladdigast o godast :) ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
en annan orsak är att det är för kallt i luften när man tar ut dom. och så ska man vara försiktig när dom plockas ur och ställs på bänken.