Varför skjunker muffinsen ihop?

Jag är en 13årig tjej som gillar att baka. Jag skulle vilja veta hur det kommer sig att mina kladdmuffins sjunker ihop så mycker när jag tar ut dem. På bilden ser de så fluffiga ut, men inte mina...Lurar dom mig?

- En liten tjej

Tråkigt att höra att de sjunker ihop. Ett skäl till det kan vara att du har haft för kall ugn i början när du satte in dem. Ett annat skäl kan vara för kort gräddningstid. Eller att du öppnat ugnsluckan under tiden som de gräddades.

Prova lite högre värme och lite längre gräddningstid nästa gång.

Hoppas du lyckas bättre nu!



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Kommentar av pennyjenny
23 mars 2011

en annan orsak är att det är för kallt i luften när man tar ut dom. och så ska man vara försiktig när dom plockas ur och ställs på bänken.

Kommentar av osignerat
3 januari 2011

Eller vispa smeten fluffigare.. Förresten ska inte kladdmuffins vara platta och kladdiga som små kladdkakor? Så brukar jag göra mina i alla fall. Ju plattare desto bättre :)

Svar av Matilda
25 januari 2011

Fast kladdkaka ska ju i allmänhet vispas så lite som möjligt., helst bara röras så mycket som är nödvändigt med en slev. Då blir den som allra kladdigast o godast :)


Fråga kocken!

Fråga kocken!

Ställ din fråga:
Namn/signatur: 
Din epost (om du vill att vi meddelar dig när du fått svar): 
Jatack, jag vill gärna ha pepparochsalts nyhetsbrev. Ingen spam, ingen reklam - bara våra matnyheter. Du kan när du vill avbeställa prenumerationen.


Påskmeny

En påskbuffé för alla smaker!

Klassiska påsksmaker eller en modernt kryddad påskbuffé? Vi har recepten på både påskmat och påskgodis!

Till påsk är det klassiskt som gäller för många. Självklart vill vi ha ägg i mänger och gärna någon av alla varianter på ägghalvor med god fyllning. Hemmagravad lax är ett enkelt lyx och påskalamm, som stek eller kanske serverad med champinjonstuvning är fantastiskt gott.
Förutom en traditionell janssonsfrestelse och inlagd sill passar många nya, grönare rätter in på buffén: Vad sägs om tomatcrêpes, rödbetssallad med kikärtor eller en lätt räksallad med äpple?
Påskgodis hör också till måstena. Men skippa plockgodiset och gör eget istället! Citronfudge, brända mandlar med apelsin eller vaniljtryffel gör både stora och små godisgrisar lyckliga när de öppnar sina påskägg!
Riktigt God Påsk på er allihop!

 påskmat.se

Söndagsstek

Egen rostbiff

Skippa färdigköpt och laga från grunden. Egen rostbiff är lätt att lyckas med.

helgmenyn.se

Risotto

Snabbt med stil!

En krämig risotto är snabblagad festmat. En variant med salami värmer med stil!

risotto.nu


Kladdkakor

Chokladpaj

Ruggigt ute? Baka en god chokladpaj, med mjuk chokladfyllning!

Kladdkakan är en av våra mest uppskattade kakor. Inte så konstigt - lättbakad, snabblagad och alltid god!

Prova ett nytt recept där en mjuk och kladdig chokladfyllning bakas av i mör pajdeg. Chokladpajen blir en lite elegantare variant av chokladkaka, som platsar både som fika och finare efterrätt.

En kaka som trollar fram solsken den mest regnvåta höstdag! Kanske en ny favorit?

 kladdkakor.se


Kladdkakor

Kladdkaka med nötmarängbotten Förnya kladdkaksbaket med en lätt marängbotten med hasselnötter. Vispad grädde är ett måste!

Chokladkakor

Tjusiga cookies Uppgradera dina chocolate chip cookies till finfika med cacao nibs och muscovadosocker!
Prenumerera direkt! Gratis!

Sås

Rhodeislandsås Snygg färg har rhodeislandsåsen som lyfter salladen eller kanske hamburgaren till nya höjder.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...