Hur mycket essens?
Hej! Jag undrar hur man tillsätter smakessenser till bakverk tex konjaksringar, hur mycket som går åt, tex 1st tsk?
- Åsa
Essenser är ofta väldigt kraftigt smaker. Det brukar handla om droppar snarare än skedar. Då jag inte vet mängd på kaksmet (eller vilken sorts kaka) eller vilken essens är det svårt att gissa, men det brukar alltid finnas någon måttangivelse på flaskan att utgå ifrån. I annat fall får man börja med en liten mängd och sedan smaka sig fram till rätt blandning. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Godis till påskPåskgodis för små och storaSnyggt och gott ska påskgodiset vara. Lättlagat dessutom - som tryffel med mandel och vanilj! Tranbär, rönnbär, äpplen och päronAlla höstens bärDet finns trots allt något mer än lingon och äpplen att koka sylt och mos av nu på hösten. Päronen har inte äpplenas hållbarhet men kokta till marmelad tillsammans med tranbär kan de stå på hyllan mycket längre. Tranbärens syrliga smak gör sig förresten bra till mycket, exempelvis för att sätta piff på små tranbärskakor tillsammans med lime. Fast rönnbären är mycket enklare att hitta och blir också vackra som marmelad eller gelé i burkar i långa rader ända fram till jul! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
fattar inte