Chocolate chip cookiesEtt recept, inskickat av en hemlig läsare (som inte uppgett något namn). Trevliga chokladkakor, tack för att du delar med dig av receptet! Du behöver
Gör så här:24 stycken Sätt ugnen på 200°C. Arbeta margarin, farin eller socker och vaniljsocker med elvisp i en skål. Tillsätt ägget och blanda väl. Blanda mjöl, bakpulver och salt och tillsätt det. Grovhacka blockchokladen och hasselnötterna. Rör ner dem i smeten. Klicka 1-2 msk smet med ett par centimeters mellanrum på plåtar med bakduk/bakpapper. Grädda ca 10 minuter. Låt svalna på ugnsgaller. Svar av Small daddy
9 september 2013
Det brukar jag också göra Kommentar av
Mummi Carro:-))
14 april 2013
Hej! Mycket lätta, goda och populära kakor. Får ofta beställningar av min tonårsdotter!!! Kommentar av
Amanda
19 augusti 2011
Goda kakor! Väldigt uppskattad av min 9-åriga lillebror.Blev dock långt i från 20 stycken^^ Kommentar av
CG
20 maj 2011
Bra resultat fick dock inte 24 st haha! :) Kommentar av
undrar
9 maj 2011
Går det inte att göra med endast vanligt strösocker? Svar av Emma :)
27 juni 2011
jo det står att man kan he ½ dl vanloigt socker ist! :) (det står innom paranteserna) ;) Kommentar av
elin
11 november 2010
Hej! Tänkte prova receptet, men jag kan säga att det kommer från icas recept på ica.se ;)
Redaktionens kommentar
Okej - då vet vi var det kommer ifrån. Tack för hjälpen och lycka till med bakandet.
Kommentar av
Tony
15 september 2009
Hmm undrar om jag gjorde för små bitar av chokladen? Märktes inte direkt när de var klara ;) Kommentar av
Ninni
5 september 2009
Vassego! :o) Kommentar av
Sebastian
18 augusti 2009
Jag bara måste testa göra dessa. Låter bara för jävla gott! Kommentar av
cam
4 augusti 2009
är min gasugn knäpp eller är ca tio minuter alldelles för kort?
Redaktionens kommentar
Tiden kan variera från ugn till ugn. Använder du gas får du prova ut en tid som passar just din ugn.
Äldre kommentarerMorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! FestgrytaBurgundisk köttgrytaVin passar inte bara till maten. Gör en mustig burgundisk köttgryta till helgen! Tranbär, rönnbär, äpplen och päronAlla höstens bärIngen har väl missat att rönnen har otroligt mycket bär i år? Det tyder på en kall vinter, sägs det, men är också perfekt för att koka rönnbärsmarmelad! HallonHallonår hela åretHallon är det kanske mest användbara bäret i bakning. Med choklad till hallonkladdkaka eller med lakrits i en marängtårta bidrar de med härlig arom. I skafferiet kan man titta belåtet på rader av flaskor och burkar med hallonsylt och hallonsaft. Halloncurd är väldigt användbar - den passar i rulltårta, tårtor, på glass, till pannkakor eller våfflor. Tyvärr är hållbarheten begränsad men å andra sidan brukar den gå snabbt att äta upp. Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|
denna kaka va otroligt god att stoppa i munnen, jag brukar stoppa kakor i min sons mun också