![]() ![]() Mandelbanankaka med chokladEn riktigt smakrik och läcker chokladkaka, med god mandelsmak. Smakar extra bra om den får mogna någon dag innan den äts. Du behöverReceptet är för 6-8 personer.
Gör så här:För att baka den här kakan underlättar det mycket om du har en mixer eller matberedare. Hacka 100 gram av mandeln i mixern. Kör tills mandeln är helt slät och börjar svettas. Tillsätt då sockret och muscovadosockret och fortsätt att mixa på ganska hög hastighet i några minuter. När massan börjar bli mjuk och du kan forma mandel-sockret mellan fingrarna är det färdigt. Tillsätt nu moroten och bananen, skuren i bitar. Mixa slätt. Tillsätt oljan eller smöret och rör slätt, tillsätt äggen ett efter ett under omrörning eller mixning. Blanda mjöl, bakpulver, salt och kakao i en skål. Grovhacka chokladen och 25 gram av mandeln och blanda i en skål. Smörj en avlång kakform på cirka 2 liter, mjöla eller använd skorpmjöl. Blanda ner mjölet i smeten under omrörning, blanda ner choklad- och mandelhacket. Häll smeten i formen och stryk ut jämnt. Baka av kakan i 175 grader i 40-45 minuter. Låt svalna under formen och servera ljummen eller helt sval, som den är eller tillsammans med bär och vispad grädde. ![]() ![]() 3 mars 2009
hej ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
verkligt god och saftig kaka.Gjorde den med lite mandelmassa och utan choklad och mandelhacket eftersom jag var utan, funkade bra.