Tuppkaka

Detta recept med det glada namnet Tuppkaka, är inskickat av en av våra läsare - Malin Wisjö. Tackar för receptet, Malin!

Du behöver

Kakan

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • knappt 1 dl hett vatten
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Glasyr

  • 75 g smör/margarin
  • 1 dl socker
  • ½ msk vaniljsocker
  • 1 äggula

Gör så här:

Sätt ugnen på ca 175 grader

Smöra och bröa en form.

Vispa ägg och socker poröst.

Blanda i vattnet och RÖR ner bakpulvret och mjölet.

Grädda i mitten av ugnen tills kakan lossnar från kanterna.

När kakan är klar stjälp upp kakan och häll glasyren över den.

Glasyren:

Häll ner alla ingredienserna i en kastrull och värm på samtidigt som du rör om. Glasyren är klar då smöret smält.

Slutligen, strö över rikligt med kokos över kakan.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av Malin Wisjö
1 maj 2013

Receptet räddade jag från en gammal receptbok. Där står det tyvärr inte hur länge den ska vara inne i ugnen. Där står det bara som jag skrivit, att den är klar när den släpper från kanterna. Men jag brukar tänka att den ska vara inne lika länge som en sockerkaka:)

Tuppkaka är ganska likt Silviakaka men det här är ett recept på Tuppkaka.

Va kul att receptet blev så populärt!:)

Kommentar av Klara Lexelius
25 februari 2013

Nu bakas den nu igen. Och jag, är nog inte den enda som förbryllas över vilken hit denna kaka är. Jag tackar bak-gudarna för denna läckerbit!

Kommentar av Ew
24 januari 2013

40 min ungefär i nedre delen av ugnen:) har kollat på andra recept å där står de 40 min till alla som undrar:)

Kommentar av Hanna
1 november 2012

jag tyckte att det borde stå hur länge den ska vara inne i ugnen för nu behövde jag sitta och vänta när jag hade massa annat att göra!!!!!

Kommentar av osignerat
10 maj 2012

Jag rivde en apelsin och hade skalet i kakan plus att jag bara hade ½ dl vatten och ½ dl apelsin saft i kakan. Mmmm....Bra tips!

Kommentar av E-Magnusson
10 augusti 2011

vad smakar detta igentligen skulle villja veta så att jag kanse vågar prova detta ;)

Kommentar av Ulf Larsson
7 augusti 2011

Tuppkakan är en kaka med ursprung från Tupparna i Söderhamns Skärgård. Därav namnet. Jag åt denna kakak redan för 55 år sedan så andra namn är inte ursprungsnamnet, på detta recept.

Kommentar av JL
22 februari 2011

silvia kaka heter denna kaka

Kommentar av emelie
6 oktober 2009

världens godaste kaka! :) uppskattad av alla!

Kommentar av Gunsan
10 oktober 2009

En jättegod och lättbakad kaka,barnbarnen älskade den.

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | Nästa »

Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Tillbehör till grillfesten

Modiga tillbehör till grillen

Det är lätt att stirra sig blind på huvudrätten, men det är tillbehör som gör grillningen till fest! Tomatsalsa är vacker och passar till det mesta.

grillrecept.nu

Morotskakor

Kakor som håller i längden

Saftiga morotskakor med glasyr finns i många smaker. Baka morotskaksmuffins med apelsinsmak!

morotskaka.com


Scones

Baka scones på höstkanten

Dags att dra täcket över huvudet och sova fram till april? Nej! Stig upp och baka grova scones istället!

Snabbare väg till fullkomlig bakglädje finns knappast. Scones är verkligen en vinnare i köket! Vi bjuder på tre rykande färska recept att variera de klassiska sconesen med. Redaktionens absoluta favorit är sconesen med äpple och kanel - de klarade sig knappt förbi fotograferingen... Fast våra grova scones på rågsikt och frön är en stadig vardagshjälte som kanske är allra godast tillsammans med lite honung och smör.

Är du glutenintolerant eller vill prova att baka med skrädmjöl vill vi slå ett slag för glutenfria scones. Vi bakar dem på havre och gör dem saftiga med finrivna morötter.
Mycket bakglädje önskar redaktionen!

 scones.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...