Korgar av havreflarn?
Jag ska ansvara för efterrätten på¨midsommar och tänkte då göra små "korgar" av kanske havreflansingridienser och ha smält choklad, jordgubbar och grädde i. Lite roligare än bara jordgubbar och grädde. Hur får jag till själva "korgformen"?
- Lina
Havreflarn, choklad, grädde och... jordgubbar! En mycket trevlig kombination... Jag skulle göra vanliga havreflarn (inte för stora) och låta dem stelna till små formar i runda små skålar. Antingen smorda med lite olja eller smält smör eller klädda med bakplåtspapper för att förhindra att de fastnar. Förvara luftigt fram till servering. Lycka till med korgarna! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Alla hjärtans dagKärlek från köketDet finns många sätt att visa kärlek på. Ett alldeles utmärkt är att baka söta, rosa dammsugare till dem man tycker om! PizzaNy sajt!Ännu en god nyhet i början på året: Pepparochsalt presenterar en ny sajt med bara pizzarecept ! Första adventStillsam adventsfikaNu är det dags för adventsljusstakarnas ljus över bordet, stjärnor i fönstren, och kanske en trevande tomte i någon vrå. Än är vi inte varma i kläderna, så stora lussekattsbaket får vänta till en annan dag. Njut av en liten sats klassiska pepparkakor med goda ostar som vuxna tillbehör. Kombinationen pepparkakor med ädelost är en modern klassiker. En snabbakad mjuk pepparkaka sätter smak på adventsfikan utan krångel. Så skramla lite med pepparkaksformarna, tänd första ljuset och låt första advent bli en bra ursäkt för en riktigt god fika. I all enkelhet! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Lägg de nygräddade flarnen över ett uppochnervänt glas och tryck till så det formas runt glaset. Låt svalna! Det blir perfekt!