Halloweenbakelse, marsipanmonster

Sött eller ruskigt? Goda små bakelser till Halloween! Lättbakade och otäckt snygga...

Du behöver

Receptet är för 14 personer.

Muffins

  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 75 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Fyllning

  • 200 g marsipan
  • karamellfärg, orange eller röd och gul
  • 1 1/2 dl grädde
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1/2 dl hallonsylt
  • minimarshmallows och tårtpynt till dekoration

Gör så här:

(Du kan använda vilken sorts muffins du vill till receptet.)

Börja med muffinsen. Värm ugnen till 225 grader.

Blanda samman alla torrvarorna i en bunke.

Smält smöret.

Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner i mjölblandningen tillsammans med det smälta smöret och mjölken.

Fördela smeten i 14 stycken muffinsformar. Baka dem i cirka 12 minuter och låt muffinsen svalna på ett galler.

Under tiden gör du marsipanlocken.

Färga marsipanen med karamellfärg, använd handskar så slipper du oranga händer... När färgen är jämn och du är nöjd delar du marsipanen i 14 bitar.
 Rulla bitarna till runda kulor och kavla ut dem på en köksbänk. Marsipanen har lätt att fastna, antingen kan du kavla ut den mellan oljat plastfolie eller på en oljad, rostfri diskbänk. Använd en naturell matolja som inte ger lukt och smak.

När marsipanlocken är stora nog att täcka bakelserna lägger du dem åt sidan.

VIspa grädden fast tillsammans med vaniljsockret.

Ta ut muffinen ur formen och skär dem på mitten. Lägg lite sylt och lite grädde på första lagret och samma sak ovanpå översta lagret. Forma grädden till en liten kulle.

Täck vare muffins med ett marsipanlock. Skär nu en liten mun med en vass kniv. Dekorera med mashmallows och tårtpynt och ställ bakelserna svalt till de ska serveras.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av osignerat
5 maj 2013

CHOKLAD


Julkakor

Julens godaste fruktkaka med punsch och vanilj!

Vi älskar fruktkakor! Till jul är de söta kakorna sprängfyllda med syltad frukt och russin ett måste. Årets nyhet blir fruktkaka smaksatt med punsch och vanilj.

Någonting mer klassiskt till jul än fruktkakor är svårt att tänka sig. Och nästan alltid blir dessa välmatade kakor bättre i smaken om de bakas i god tid före jul och får vila svalt tills de ska serveras. Många bakar den tyska varianten, stollen som är fylld med mandel. Andra vill ha en gammaldags korintkaka där de lite syrliga korinterna sätter smaken. Vår klassiska fruktkaka med citronskal och syltad apelsinskal är perfekt till julkaffet, te eller het glögg. Nytt för den här julen är ett recept på fruktkaka med vanilj och punsch. Passar perfekt att servera i tunna skivor till glöggen en kylig vintereftermiddag. Baka den redan nu och lagra den till jul så hinner smakerna bli ännu bättre.

 julkakor.se

Torsdag

Ärtsoppan

Traditionell ärtsoppa på torsdag eller omväxling mitt i veckan? Ja tack till soppa!

sopprecept.se

Bakabullar

Nybakat

Vad sägs om en nybakad kanelbulle till helgfikat? I stället för en mikrad från frysen...

bakabullar.se


Vegetarisk mat

Alla nyanser av grönt

Det är lätt att laga grönare mat. Börja med en mustig vintergryta med bönor och rotfrukter, toppad med fetaost!

Vare sig du väljer köttfri måndag eller helvegetariskt finns massor av goda vegetariska rätter att laga. Från österländska kök kommer falafel, harira och baba ganoush som vi kommit att älska. Ugnsrätter som gratinerad squash med quornfärs eller tomatgratinerade jordärtskockor värmer och mättar.

Välj vegetariskt oftare och gör en insats för miljön samtidigt som du får nya matupplevelser!

 vegetariskarecept.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...