Halloweenbakelse, marsipanmonster

Sött eller ruskigt? Goda små bakelser till Halloween! Lättbakade och otäckt snygga...

Du behöver

Receptet är för 14 personer.

Muffins

  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 75 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Fyllning

  • 200 g marsipan
  • karamellfärg, orange eller röd och gul
  • 1 1/2 dl grädde
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1/2 dl hallonsylt
  • minimarshmallows och tårtpynt till dekoration

Gör så här:

(Du kan använda vilken sorts muffins du vill till receptet.)

Börja med muffinsen. Värm ugnen till 225 grader.

Blanda samman alla torrvarorna i en bunke.

Smält smöret.

Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner i mjölblandningen tillsammans med det smälta smöret och mjölken.

Fördela smeten i 14 stycken muffinsformar. Baka dem i cirka 12 minuter och låt muffinsen svalna på ett galler.

Under tiden gör du marsipanlocken.

Färga marsipanen med karamellfärg, använd handskar så slipper du oranga händer... När färgen är jämn och du är nöjd delar du marsipanen i 14 bitar.
 Rulla bitarna till runda kulor och kavla ut dem på en köksbänk. Marsipanen har lätt att fastna, antingen kan du kavla ut den mellan oljat plastfolie eller på en oljad, rostfri diskbänk. Använd en naturell matolja som inte ger lukt och smak.

När marsipanlocken är stora nog att täcka bakelserna lägger du dem åt sidan.

VIspa grädden fast tillsammans med vaniljsockret.

Ta ut muffinen ur formen och skär dem på mitten. Lägg lite sylt och lite grädde på första lagret och samma sak ovanpå översta lagret. Forma grädden till en liten kulle.

Täck vare muffins med ett marsipanlock. Skär nu en liten mun med en vass kniv. Dekorera med mashmallows och tårtpynt och ställ bakelserna svalt till de ska serveras.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av osignerat
5 maj 2013

CHOKLAD


Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Mjölkfritt

Smakfullt mjölkfritt

Huvudrätt, dessert eller bakverk? Det finns många mjölkfria alternativ. Prova en uppfriskande citronsorbet till efterrätt!

mjölkfriarecept.se

Pepparkakor

Förklädet på, pepparkaksdags!

Nionde december firas pepparkakans dag med buller och bång. Det är tid att baka pepparkakor!

pepparkaksrecept.se


Kakor

Äppelfest!

Äpplen kan användas till de mest skilda rätter. Från äppelmos till kryddig äppelkaka.

Har man tillgång till egna äpplen brukar sensommaren och hösten vara en tid för äppelexperiment. Och även i stan finns ofta svenska äpplen till bra pris och god kvalité.
De första äpplena brukar försvinna ner i äppelpajen. Med eller utan kanel? Några burkar äppelmos är ett bra sätt att lagra sommaren inför vintern. På efterrrättsfronten är både en god äppelkaka och ugnsbakad äpplen riktiga läckerheter! Behöver jag säga vaniljsås?

 bakakaka.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...