MazarinhjärtanCitronsmakande mazariner i hjärtansform är både snygga och goda. Perfekta att bjuda någon alldeles speciell på... Du behöverDeg
Fyllning
Gör så här:20 stycken Smöra 20 hjärtansformade metallformar. Hacka samman smör, vetemjöl, potatismjöl och socker. Tillsätt citronsaften och arbeta tills du får en smidig deg. Det går bra att använda en matberedare eller att skära smöret i mindre bitar och arbeta ihop degen för hand. Låt degen stå kallt medan du blandar fyllningen. Riv citronskalet fint. Riv eller mixa mandelmassan, tillsätt smöret, ägget, citronrasp och mjöl och mixa eller rör tills du får en slät smet. Kavla ut degen till en tunn botten och klä formarna med degen. Det går också bra att tumma ut degen i formarna. Se bara till att smöra formarna noga, annars fastnar degen och du får inte loss kakorna när de är bakade. Fördela fyllningen jämnt i alla formarna. Grädda i 200 grader i cirka 12 minuter. Låt mazarinerna svalna på galler innan de stjälps upp. Servera nygräddade och ljumma eller kylda till kaffe eller te. Vill du garnera med glasyr kan du blanda florsocker med citronsaft tills du får en glasyr som är slät och mjuk nog att bre på mazarinerna. Låt stå svalt tills glasyren stelnat helt.
Redaktionens kommentar
Ja, det är svårt att ersätta mandelmassan i den här fyllningen.
Kommentar av
Leneh@mknet.dk
9 mars 2011
Jeg bor i Danmark og vil gerne vide hvor man kan købe hjerteformene?? MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! FrukostbullarVakna mjukt!Att vakna på rätt sida är en bragd. Med mjuka frukostbröd är du en bra bit på väg. BakakakaKafferepFörr var ett välfyllt kakfat en förutsättning för ett lyckat kalas. Och många klassiska småkakor tål att provas! De är lättbakade, går fort att göra och smakar fantastiskt till kaffet! Baka finska pinnar, chokladbröd, drömmar, syltkakor eller prova ett nytt recept på russinkakor och du kommer snart att stå där med sju sorters småkakor på fatet. De flesta småkakor tål dessutom att frysas eller förvars i rumstemperatur lång tid. Om det nu blir några kvar att spara efter provsmakningen vill säga... Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|
Måste man ha mandemassa i ??