Fransk chokladkakaDen här är riktigt farlig... Mer behöver man egentligen inte säga. Jo, att den ska serveras med lättvispad grädde och att den är den perfekta efterrätten till nästan vilken festmåltid som helst. Lättbakad är den också. Du behöverReceptet är för 4-6 personer. Kakan
Tryffel
Gör så här:Värm ugnen till 175 grader. Smörj en rund form, 22-26 cm, och mjöla den eller använd skorpmjöl. Vispa ägg och socker luftigt. Smält smöret i vattenbad: Ställ en djup tallrik över en gryta med kokande vatten. Rör i cirka 100 gram av chokladen så att den smälter samman med smöret. Rör ner smör- och chokladblandningen i ägg- och sockerblandningen. Blanda ner vetemjöl och bakpulver. Häll i form och baka av i cirka 35-40 minuter. Nu kan du välja om du vill riva 50 gram choklad över den varma kakan och få ett chokladtäcke eller om du vill ha ett lager mjuk tryffel på kakan. Väljer du choklad gör du så här: Innan kakan svalnat river du resten av chokladen, 50 gram, och strör den över kakan. När chokladen smälter brer du ut den med en matkniv. Låt kakan svalna helt. Om du vill ha tryffeltäcke gör du så här: Låt kakan svalna helt. Hacka chokladen grovt. Koka upp grädden i en kastrull. Ta från värmen. Vispa ner chokladen, smöret, sockret och vaniljen. Vispa luftigt. Låt svalna tills smeten börjar tjockna. Bred eller pensla ut jämnt över hela kakan och ställ kallt tills tryffeln stelnat något. Kakan blir ännu godare om den får stå i kyl över natten. Kom bara ihåg att ta fram kakan en stund innan den serveras, så blir den lite lättare att skära. Servera med vispgrädde! Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Very nice site!
22 augusti 2016
Very nice site! Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Very nice site!
21 augusti 2016
Very nice site! Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Very nice site!
19 augusti 2016
Very nice site! Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Very nice site!
19 augusti 2016
Very nice site! Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Very nice site!
9 oktober 2015
Very nice site! Kommentar av
Therése
10 oktober 2013
Vad menas med vanilj? Vanilj från en vaniljstång eller vaniljsocker? Tacksam för snabbt svar då kakan är i ugnen och ska bjudas på imorgon! Tack på förhand! Mvh Therése
Redaktionens kommentar
Ja, svaret kommer för sent, men kanske är det en hjälp nästa gång? Använd vaniljpulver (små burkar, finns i kryddhyllan). Hoppas kakan blev bra, den går alldeles utmärkt att baka utan vaniljen också!
Kommentar av
Sofia
19 juli 2012
Förstörs kakan av att resa kollektivt i 1.5h tro? Bakade den idag men tänkte ta med en bit till en bekant på lördag.. trist om det blir chokladsås av den :P
Redaktionens kommentar
En kylklamp i kylväskan så ska det säkert gå bra. Det är en ganska fast och tålig kaka.
Kommentar av
adelle
5 september 2011
måste man ha ägg i alla kakor? Kommentar av
Matilda
7 mars 2011
Den här låter ju underbart god! Men undrar om det går att göra tryffelsmeten utan florsockret? bor i Spanien för närvarande och utbudet av bakprodukter är verkligen inte som i Sverige här, så har inte hittat florsocker än. Men det är ju bara 2 msk ändå, kan det funka utan? Fastän kanske inte med lika bra resultat. Svar av Sanna
11 mars 2011
Du kan finmixa strösocker tillsammans med lite maizena så har du florsocker. 1/2 tsk maizena till varje dl strösocker. Svar av Namn/signatur
21 mars 2012
Skippa då maizenan så blir det riktigt florsocker. Prova mortel. Svar av Namn/signatur
22 oktober 2012
Potatismjöl och strösocker, freebase:a lite där (jag hade kanske 1½msk potatismjöl och 1-1½ msk strösocker) :) Gott att ha lite sprit i tryffeln oxå, typ rökigare whisky, mörk rom eller smaksatt rom får lite kontrast :) Äldre kommentarerMorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Julkakor i långpannaJulkakor till allaDela julsmakerna med fler - baka julig äppelkaka i långpanna! BakabullarAndra bullarVem kan motstå nybakade bullar? Nu öppnar bakabullar.se, sajten med våra favoritrecept på bullar! BrödreceptPitabrödVem behöver inte lite extra värme när det snöblandade regnet piskar mot rutan? Baka en omgång goda, hembakade pitabröd och gör en läcker middag! Pitabröden är lätta att lyckas med och det är alltid lika kul att se hur det "blåser upp sig" i ugnen! Fyll med din favoritfyllning. Grönsaker, sallader, köttfärs, ostar, oliver, bönor och vitlöksås... Kanske auberginedipp eller kikärtor? Som alltid är det bara fantasin som är gränsen. Gränslöst god helg önskar pepparochsalt! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Bra recept