Förvara maräng?

Hej!

Jag funderar på att baka pavlova tårta till vårt bröllop. Nu undrar jag om det går bra att baka några dagar i förväg. hur förvarar jag bottnarna av maräng. Har för mej att mormor hade en kärlhandduk över botten när hon förvarade den över dagen. Hur ska jag göra? Går det över huvudtaget att baka iförväg?

- Anna

Jo, visst går det att baka i förväg, även om det kan vara lite svårt att hålla bottnarna frasiga någon längre tid. Hur bra det lyckas brukar bero på hur fuktigt och varmt det är. I en luftig plåtburk i ett torrt och varmt skafferi brukar det gå bra några dagar. Men är det sensommar och fuktigt överallt blir de lätt lite sega. Prova plåtburk eller vik in dem i smörpapper och lägg dem luftigt och torrt.



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Filip, civilingenjör energiteknik
20 november 2021

Om det är kallt ute, ta ur bottnarna och burken, lägg ner bottnarna i burken utomhus, stäng locket och ta in dem och ställ dem i ett skafferi. Kall luft innehåller nästan ingen fukt. När luften i burken värms inne i skafferiet blir luften extremt torr och marängerna står sig i en vecka.

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Bittan
18 november 2021

Gör bottnar med rici crispi hur bevara dom i bil 70 mil ?

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av §
10 januari 2020
Kommentar av Evelina
4 januari 2015

Blir maräng mjuk och fuktig när man lägger in den i en tårta dagen innan man äter tårtan

Ogranskad kommentar. Vid granskning kan den redigeras eller avpubliseras.
Svar av Tanten
28 mars 2018

Ja

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Lillemor.wallen@hotmail.se
11 juni 2014

Ska baka pavalova kan mam lägga den i plastburk 11/2 dag innan man ska äta den och fylla den

Kommentar av Eva
9 januari 2013

Hej kan man frysa bottnarna-

Redaktionens kommentar
Maräng blir mjuk om man fryser den.
Kommentar av osignerat
22 maj 2012

hej jag har bakat brittakaka med maräng ska jag stoppa inden i kjällskåpet när man är klar eller




Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Kladdkakor

Kladdkakorna som alla älskar!

Vår nya, glutenfria kladdkaka är en kaka de flesta tål. Och som alla gillar!

kladdkakor.se


Småkakor

Knapriga småkakor

Småkakor är stor bakkonst, och det ska vara bitar i! Chocolate chip cookies med med rostade kakaobönor blir perfekt!

Stora kakfat fyllda med små kakor får oss alltid fikasugna. Och allra godast blir det om kakan bjuder på knapriga chokladbitar, frön eller nötter som överraskning!
Vi tröttnar aldrig på chokladskorpor eller mandelskorpor till kaffet. Eller russinkakor, perfekta med sin mjuka smak, gärna ett recept med solrosfrön och russin i samma kaka.
Chokladbröd i all ära men chocolate chip cookies med rostade, krossade kakaobönor, cacao nibs, är minst lika gott! Och har man svårt att hålla sig till småkakorna kan brownies fyllda med mandel och romrussin aldrig vara fel. Massor med smak och mycket knaprigt i fyllningen!

 smakakor.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...