Förvara maräng?
Hej! Jag funderar på att baka pavlova tårta till vårt bröllop. Nu undrar jag om det går bra att baka några dagar i förväg. hur förvarar jag bottnarna av maräng. Har för mej att mormor hade en kärlhandduk över botten när hon förvarade den över dagen. Hur ska jag göra? Går det över huvudtaget att baka iförväg?
- Anna
Jo, visst går det att baka i förväg, även om det kan vara lite svårt att hålla bottnarna frasiga någon längre tid. Hur bra det lyckas brukar bero på hur fuktigt och varmt det är. I en luftig plåtburk i ett torrt och varmt skafferi brukar det gå bra några dagar. Men är det sensommar och fuktigt överallt blir de lätt lite sega. Prova plåtburk eller vik in dem i smörpapper och lägg dem luftigt och torrt. Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Bittan
18 november 2021
Gör bottnar med rici crispi hur bevara dom i bil 70 mil ? Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
§
10 januari 2020
Kommentar av
Evelina
4 januari 2015
Blir maräng mjuk och fuktig när man lägger in den i en tårta dagen innan man äter tårtan Svar av Tanten
28 mars 2018
Ja Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Lillemor.wallen@hotmail.se
11 juni 2014
Ska baka pavalova kan mam lägga den i plastburk 11/2 dag innan man ska äta den och fylla den Kommentar av
Eva
9 januari 2013
Hej kan man frysa bottnarna-
Redaktionens kommentar
Maräng blir mjuk om man fryser den.
Kommentar av
osignerat
22 maj 2012
hej jag har bakat brittakaka med maräng ska jag stoppa inden i kjällskåpet när man är klar eller MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! KladdkakorKladdkaka med hallonVariera favoritfikat och sätt smak på kladdisen! Kladdkaka med hallon är enkel lyxfika. SconesPizzasconesSugen på hemlagad pizza? Här är en snabbvariant som passar fint både till enklare huvudrätt eller i stället för en varm macka. Kryddig pajKryddstarka pajerTexmex-inspirerade smaker har tagit svenskarna med storm och gör tacopaj till en favorit hos många. Den klassiska köttfärspajen kan bli riktigt kryddig på fler sätt - med smakrik fetaost och kryddstark korv mer än motsvarar den förväntningarna. Blir momenten i tillagningen för många? För att laga kryddig korvpaj behöver du bara fräsa svamp och lök och vispa samman en äggstanning. Låt pajen sköta sig själv i ugnen och njut av riktigt god mat mitt i veckan! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Om det är kallt ute, ta ur bottnarna och burken, lägg ner bottnarna i burken utomhus, stäng locket och ta in dem och ställ dem i ett skafferi. Kall luft innehåller nästan ingen fukt. När luften i burken värms inne i skafferiet blir luften extremt torr och marängerna står sig i en vecka.