Förvara maräng?

Hej!

Jag funderar på att baka pavlova tårta till vårt bröllop. Nu undrar jag om det går bra att baka några dagar i förväg. hur förvarar jag bottnarna av maräng. Har för mej att mormor hade en kärlhandduk över botten när hon förvarade den över dagen. Hur ska jag göra? Går det över huvudtaget att baka iförväg?

- Anna

Jo, visst går det att baka i förväg, även om det kan vara lite svårt att hålla bottnarna frasiga någon längre tid. Hur bra det lyckas brukar bero på hur fuktigt och varmt det är. I en luftig plåtburk i ett torrt och varmt skafferi brukar det gå bra några dagar. Men är det sensommar och fuktigt överallt blir de lätt lite sega. Prova plåtburk eller vik in dem i smörpapper och lägg dem luftigt och torrt.



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av §
10 januari 2020
Kommentar av Evelina
4 januari 2015

Blir maräng mjuk och fuktig när man lägger in den i en tårta dagen innan man äter tårtan

Ogranskad kommentar. Vid granskning kan den redigeras eller avpubliseras.
Svar av Tanten
28 mars 2018

Ja

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Lillemor.wallen@hotmail.se
11 juni 2014

Ska baka pavalova kan mam lägga den i plastburk 11/2 dag innan man ska äta den och fylla den

Kommentar av Eva
9 januari 2013

Hej kan man frysa bottnarna-

Redaktionens kommentar
Maräng blir mjuk om man fryser den.
Kommentar av osignerat
22 maj 2012

hej jag har bakat brittakaka med maräng ska jag stoppa inden i kjällskåpet när man är klar eller




Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Kola

Lyxigaste lördagsgodiset!

Sötsuget tar inte slut med påsken, och hemlagad kola till lördagsgodis kan väl inte vara så farligt?

kolarecept.se

Grönkål

Grönkål + pasta = sant

Nu finns det inte många färska, svenska grönsaker att få i novembermörkret, men den vitaminspäckade grönkålen är ett viktigt undantag. Dessutom passar den hand i handske med pasta som i en mustig lasagne med grönkål och färskost.

lasagne.nu


Småkakor

Nya småkakorna som alla kan baka!

Glöm kexpaketet: Enkla havrekakor kan alla baka!

Hembakat är alltid godast. Men ibland vill man bara ha något lättbakat utan att stå länge i köket. Småkakor är det perfekta allternativ till köpta kex eller torra bullar.
Klassiska syltkakor eller chokladbröd är alltid gott. Men prova ett nytt, lättbakat recept: Enkla havrekakor är superlätt att lyckas med. Dessutom både snabba och billiga, men framförallt goda! Eller så bakar du en variant på havrekakor med kardemumma och russin som omväxling. Gillar du kolakakor? Prova våra nya chokladkolakakor som är en blandning av kolakaka och chokladkaka. Eller kanske ett nytt recept på glutenfria havrekakor med kokos? Riktigt gott och lättbakat till fikat!

 smakakor.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...