Förvara maräng?

Hej!

Jag funderar på att baka pavlova tårta till vårt bröllop. Nu undrar jag om det går bra att baka några dagar i förväg. hur förvarar jag bottnarna av maräng. Har för mej att mormor hade en kärlhandduk över botten när hon förvarade den över dagen. Hur ska jag göra? Går det över huvudtaget att baka iförväg?

- Anna

Jo, visst går det att baka i förväg, även om det kan vara lite svårt att hålla bottnarna frasiga någon längre tid. Hur bra det lyckas brukar bero på hur fuktigt och varmt det är. I en luftig plåtburk i ett torrt och varmt skafferi brukar det gå bra några dagar. Men är det sensommar och fuktigt överallt blir de lätt lite sega. Prova plåtburk eller vik in dem i smörpapper och lägg dem luftigt och torrt.



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Filip, civilingenjör energiteknik
20 november 2021

Om det är kallt ute, ta ur bottnarna och burken, lägg ner bottnarna i burken utomhus, stäng locket och ta in dem och ställ dem i ett skafferi. Kall luft innehåller nästan ingen fukt. När luften i burken värms inne i skafferiet blir luften extremt torr och marängerna står sig i en vecka.

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Bittan
18 november 2021

Gör bottnar med rici crispi hur bevara dom i bil 70 mil ?

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av §
10 januari 2020
Kommentar av Evelina
4 januari 2015

Blir maräng mjuk och fuktig när man lägger in den i en tårta dagen innan man äter tårtan

Ogranskad kommentar. Vid granskning kan den redigeras eller avpubliseras.
Svar av Tanten
28 mars 2018

Ja

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Lillemor.wallen@hotmail.se
11 juni 2014

Ska baka pavalova kan mam lägga den i plastburk 11/2 dag innan man ska äta den och fylla den

Kommentar av Eva
9 januari 2013

Hej kan man frysa bottnarna-

Redaktionens kommentar
Maräng blir mjuk om man fryser den.
Kommentar av osignerat
22 maj 2012

hej jag har bakat brittakaka med maräng ska jag stoppa inden i kjällskåpet när man är klar eller




Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Formbröd

Baka lätt med form

Att jäsa bröd i form gör det lätt att lyckas. Enkelt rågbröd är en snabb väg till nybakat bröd!

hembakatbrod.se

Småkakor

Knapriga småkakor till finfikan!

Störst är inte alltid bäst. Klassiska småkakor är svårslagna på kakfatet, prova spröda mandelkakor med russin!

smakakor.se


Vegetariska grytor och soppor

Vinterns sista långkok

Vintern vill visst stanna lite till, men vi passar på att värma oss med en rejäl, rykande böngryta med kokosmjölk!

Soppor och grytor kan förstås ätas året om men vintertid smakar de nog allra bäst. Långkokning tar fram och gifter samman smaker och ger mer tid över till annat i köket. Enkla ingredienser ger mycket tillbaka, det vet alla som ätit en bra linssoppa. Heta grytor med kryddighet som indisk blomkålsgryta värmer ännu bättre! Passa på att variera riset med klimatsmart matvete eller bulgur till en vegetarisk vintermåltid i väntan på våren.

 veganrecept.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...