![]() ![]()
Förvara maräng?
![]() Hej! Jag funderar på att baka pavlova tårta till vårt bröllop. Nu undrar jag om det går bra att baka några dagar i förväg. hur förvarar jag bottnarna av maräng. Har för mej att mormor hade en kärlhandduk över botten när hon förvarade den över dagen. Hur ska jag göra? Går det över huvudtaget att baka iförväg?
- Anna
![]() Jo, visst går det att baka i förväg, även om det kan vara lite svårt att hålla bottnarna frasiga någon längre tid. Hur bra det lyckas brukar bero på hur fuktigt och varmt det är. I en luftig plåtburk i ett torrt och varmt skafferi brukar det gå bra några dagar. Men är det sensommar och fuktigt överallt blir de lätt lite sega. Prova plåtburk eller vik in dem i smörpapper och lägg dem luftigt och torrt. ![]()
![]() 18 november 2021
Gör bottnar med rici crispi hur bevara dom i bil 70 mil ? ![]() ![]()
![]() 10 januari 2020
![]() ![]() ![]() 4 januari 2015
Blir maräng mjuk och fuktig när man lägger in den i en tårta dagen innan man äter tårtan ![]() ![]() ![]() ![]() 28 mars 2018
Ja ![]() ![]()
![]() 11 juni 2014
Ska baka pavalova kan mam lägga den i plastburk 11/2 dag innan man ska äta den och fylla den ![]() ![]() ![]() 9 januari 2013
Hej kan man frysa bottnarna- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 22 maj 2012
hej jag har bakat brittakaka med maräng ska jag stoppa inden i kjällskåpet när man är klar eller ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
Om det är kallt ute, ta ur bottnarna och burken, lägg ner bottnarna i burken utomhus, stäng locket och ta in dem och ställ dem i ett skafferi. Kall luft innehåller nästan ingen fukt. När luften i burken värms inne i skafferiet blir luften extremt torr och marängerna står sig i en vecka.