Drömmar

Drömmar är en lättbakad kaka som passar på alla kakfat!

Cirka 40 stycken

Du behöver

  • 200 g smör
  • 2 dl florsocker
  • 1/2 tsk vaniljpulver eller 3 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver eller ½ tsk hjorthornssalt
  • 1 dl potatismjöl
  • 4 dl vetemjöl
  • 2-3 msk kallt vatten

Gör så här:

Rör rumsvarmt smör och socker pösigt. Blanda torrvarorna i en bunke. Blanda ner torrvarorna växelvis med vattnet, i smörblandningen.

Klicka ut smeten till små bollar, med två teskedar på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda drömmarna i 160-175 grader i cirka 25 minuter*.

Låt drömmarna svalna på galler. Förvara dem luftigt och torrt så de bevarar sin sprödhet.

*Drömmarna ska inte få färg utan bli spröda och luftiga. Därför ska temperaturen vara låg och gräddningstiden ganska lång.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av Jenny
24 augusti 2011

Ser inte alls ut som drömmar, smakar inte riktigt heller som drömmar. MEN riktigt goda kakor! MUMS!

Kommentar av dezi
11 augusti 2011

hej dezi nbdd n ddndn

connny

Kommentar av M&M
26 mars 2011

FABULOUS!

Kommentar av Nettan
11 december 2010

Ja så ser ju inte alls mitt recept på drömmar ut...jag har inget florsocker däremot olja som gör dem oerhört spröda. Dem smälter i mnnen =) Lägre värme i ugnen har jag också + en aning korta tid däri.

Kommentar av Angelina
17 mars 2010

jätte goda drömmar!

Kommentar av osignerat
14 september 2009

gott

Kommentar av osignerat
13 september 2009

nu är jag färdig jag har inte smakat än men jag tror dom blir läskigt goda<3

Kommentar av osignerat
13 september 2009

jag har aldrig bakat drömmar förut men jag älskar dom ska prova nu<3

Kommentar av osignerat
11 september 2009

bra recept

Kommentar av osignerat
2 november 2009

Min smet blev som smuldeg... Om man måste använda elvisp så kan ni väl skriva ut det??

Redaktionens kommentar
Nejdå, du ska inte behöva elvisp. Konstigt att det misslyckades. Mätte du mjölet noga?
Svar av Kattis
4 november 2009

Ja det tyckte jag att jag gjorde. Hade i lite lite vatten för att få ihop degen. I ugnen såg kakorna ut att smälta lite och de blev inte alls så där härligt frasiga och fluffiga som drömmar ska vara. Tyckte att jag fick smöret fluffigt trots att jag inte hade ngn visp, trodde det var problemet....

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | Nästa »

Rabarberpremiär

Frisk sylt av årets först rabarber!

Säsongens första rabarber är alltid den allra godaste. Njut den i en nygräddad paj eller som varm rabarbersylt med citrus!

Rabarber hör sommaren till och brukar vara något som odlas i den minsta av täppor. Så här års har de rödaktiga stjälkarna blivit stora nog att skördas i stora delar av landet.
Klassiska bakverk som smulpajen med smak av kolasmak eller kardemumma är ett måste till någon av vårens fikastunder.
Längre fram är rabarbersylt av alla slag eller rabarberchutney att spara i skafferiet till hösten något som är väl värt besväret.
Men prova redan nu att göra ett nytt recept på rabarbersylt med citrus – ett riktigt gott och friskt sätt att ta vara på de fina stjälkarna. Perfekt som scones eller kex! Och riktigt gott att servera ljummen på vaniljglass eller våfflor!

 kokasylt.se

Lammrecept

Lyckas med lamm

Laga lamm till helgen! Prova lammkotletter med tomat och du har en rustik rätt med helgkänsla.

://www.lammrecept.se

Frukostbullar

Vakna mjukt!

Att vakna på rätt sida är en bragd. Med mjuka frukostbröd är du en bra bit på väg.

frukostbullar.se


Fiskgratäng

Bekvämt och gott med gratäng

Gratänger med grönt är komfortmat. Snabb och god fiskgratäng med zucchini är riktigt gott på kort tid!

En god gratäng är både mättande och nyttig mat. Och dessutom god nog både för vardag och till helgmat. Låt maten koka samman i ugnen medan du gör annat och njut av fantastiska smaker! Prova nya recept på torsk på couscousbädd eller gör en gratäng med pasta, zucchini, fisk och tomat som både är snabblagad och smakrikt. Gratäng är också smidigt att laga om du har rester av potatis kvar – varva ner skivor av kall potatis i en potatisgratäng med korv och färskost och njut!

 gratäng.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Lasagne

Pasta+ugn=matkärlek! Klassisk lasagne är så nära himmelriket vi kommer på denna jord…
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...