Drömmar

Drömmar är en lättbakad kaka som passar på alla kakfat!

Cirka 40 stycken

Du behöver

  • 200 g smör
  • 2 dl florsocker
  • 1/2 tsk vaniljpulver eller 3 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver eller ½ tsk hjorthornssalt
  • 1 dl potatismjöl
  • 4 dl vetemjöl
  • 2-3 msk kallt vatten

Gör så här:

Rör rumsvarmt smör och socker pösigt. Blanda torrvarorna i en bunke. Blanda ner torrvarorna växelvis med vattnet, i smörblandningen.

Klicka ut smeten till små bollar, med två teskedar på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda drömmarna i 160-175 grader i cirka 25 minuter*.

Låt drömmarna svalna på galler. Förvara dem luftigt och torrt så de bevarar sin sprödhet.

*Drömmarna ska inte få färg utan bli spröda och luftiga. Därför ska temperaturen vara låg och gräddningstiden ganska lång.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av Jenny
24 augusti 2011

Ser inte alls ut som drömmar, smakar inte riktigt heller som drömmar. MEN riktigt goda kakor! MUMS!

Kommentar av dezi
11 augusti 2011

hej dezi nbdd n ddndn

connny

Kommentar av M&M
26 mars 2011

FABULOUS!

Kommentar av Nettan
11 december 2010

Ja så ser ju inte alls mitt recept på drömmar ut...jag har inget florsocker däremot olja som gör dem oerhört spröda. Dem smälter i mnnen =) Lägre värme i ugnen har jag också + en aning korta tid däri.

Kommentar av Angelina
17 mars 2010

jätte goda drömmar!

Kommentar av osignerat
14 september 2009

gott

Kommentar av osignerat
13 september 2009

nu är jag färdig jag har inte smakat än men jag tror dom blir läskigt goda<3

Kommentar av osignerat
13 september 2009

jag har aldrig bakat drömmar förut men jag älskar dom ska prova nu<3

Kommentar av osignerat
11 september 2009

bra recept

Kommentar av osignerat
2 november 2009

Min smet blev som smuldeg... Om man måste använda elvisp så kan ni väl skriva ut det??

Redaktionens kommentar
Nejdå, du ska inte behöva elvisp. Konstigt att det misslyckades. Mätte du mjölet noga?
Svar av Kattis
4 november 2009

Ja det tyckte jag att jag gjorde. Hade i lite lite vatten för att få ihop degen. I ugnen såg kakorna ut att smälta lite och de blev inte alls så där härligt frasiga och fluffiga som drömmar ska vara. Tyckte att jag fick smöret fluffigt trots att jag inte hade ngn visp, trodde det var problemet....

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | Nästa »

Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Gröt

Dagens viktigaste mål

Starta dagen med en rykande skål gröt! Varför inte en klassisk mannagrynsgröt med bär och mjölk?

gröt.com

Sockerkakor

Klassisk kaka står sig genom trender.

Det finns tidlös fika, som alltid passar. Tigerkakan hör dit!

sockerkakor.se


Skorpor

Knaprigt med snits

Litet är vackert. En klassisk mandelskorpa är rätt tillbehör till espresson eller ostbrickan!

Små och spröda skorpor passar många gånger när en mjuk kaka känns för mycket. Perfekta att ha färdiga i glas- eller plåtburk och bara ta fram när det kommer gäster. Den klassiska mandelskorpan gör sig också bra som tilltugg på ostbrickan eller buffén. En härligt spröd citronskorpa passar lika fint med ett mousserande vitt vin som till teet. Den som inte kan slita sig från chokladen bakar chokladskorpor och serverar till espresson eller latten. Stiligt och riktigt gott som går åt, så baka många!

 bakakaka.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...