Drömmar

Drömmar är en lättbakad kaka som passar på alla kakfat!

Cirka 40 stycken

Du behöver

  • 200 g smör
  • 2 dl florsocker
  • 1/2 tsk vaniljpulver eller 3 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver eller ½ tsk hjorthornssalt
  • 1 dl potatismjöl
  • 4 dl vetemjöl
  • 2-3 msk kallt vatten

Gör så här:

Rör rumsvarmt smör och socker pösigt. Blanda torrvarorna i en bunke. Blanda ner torrvarorna växelvis med vattnet, i smörblandningen.

Klicka ut smeten till små bollar, med två teskedar på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda drömmarna i 160-175 grader i cirka 25 minuter*.

Låt drömmarna svalna på galler. Förvara dem luftigt och torrt så de bevarar sin sprödhet.

*Drömmarna ska inte få färg utan bli spröda och luftiga. Därför ska temperaturen vara låg och gräddningstiden ganska lång.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av Jenny
24 augusti 2011

Ser inte alls ut som drömmar, smakar inte riktigt heller som drömmar. MEN riktigt goda kakor! MUMS!

Kommentar av dezi
11 augusti 2011

hej dezi nbdd n ddndn

connny

Kommentar av M&M
26 mars 2011

FABULOUS!

Kommentar av Nettan
11 december 2010

Ja så ser ju inte alls mitt recept på drömmar ut...jag har inget florsocker däremot olja som gör dem oerhört spröda. Dem smälter i mnnen =) Lägre värme i ugnen har jag också + en aning korta tid däri.

Kommentar av Angelina
17 mars 2010

jätte goda drömmar!

Kommentar av osignerat
14 september 2009

gott

Kommentar av osignerat
13 september 2009

nu är jag färdig jag har inte smakat än men jag tror dom blir läskigt goda<3

Kommentar av osignerat
13 september 2009

jag har aldrig bakat drömmar förut men jag älskar dom ska prova nu<3

Kommentar av osignerat
11 september 2009

bra recept

Kommentar av osignerat
2 november 2009

Min smet blev som smuldeg... Om man måste använda elvisp så kan ni väl skriva ut det??

Redaktionens kommentar
Nejdå, du ska inte behöva elvisp. Konstigt att det misslyckades. Mätte du mjölet noga?
Svar av Kattis
4 november 2009

Ja det tyckte jag att jag gjorde. Hade i lite lite vatten för att få ihop degen. I ugnen såg kakorna ut att smälta lite och de blev inte alls så där härligt frasiga och fluffiga som drömmar ska vara. Tyckte att jag fick smöret fluffigt trots att jag inte hade ngn visp, trodde det var problemet....

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | Nästa »

Frukostbullar

Börja dagen med nybakat!

Att vakna till doften av nybakat bröd höjer humöret hos de flesta. Gör lättbakade frukostbullar som jäser över natten!

Få tackar nej till nybakade frukostbullar, men få vill ställa sig och baka direkt på morgonen. Men det finns knep för att enkelt få nybakade bullar utan mycket jobb: Kalljäs bullarna över natten och baka riktigt gott bröd på morgonen.
Prova något av våra tre bra recept på grahamsbullar som blir extra goda om de jäser över natten! Klassiska grahamsbullar som du låter jäsa färdiga på plåten, eller en variant på grahamsbullar med havregryn i degen som ger mer fibrer. Eller så provar du ett nytt recept på riktigt smarta frukostbullar, där du inte knådar degen på morgonen utan bara delar den i bitar och gräddar. Garanterat luftiga och smakrika frukostbullar utlovas…

 frukostbullar.se

Lingon till mat och bakning

Syrligt och sött med lingon

Lingonet är ett mångsidigt bär som finns i överflöd så här års. Väljer du lingonsylt eller en härlig dessert med lingon? Eller både och?

bärrecept.se

Hembakat

Baka bättre bröd!

Hembakat bröd lyfter middagen till en ny nivå. Prova grahamsbröd som får gästerna att jubla!

hembakatbrod.se


Småkakor

Knapriga småkakor till finfikan!

Störst är inte alltid bäst. Klassiska småkakor är svårslagna på kakfatet, prova spröda mandelkakor med russin!

Chocolate chip cookies i all ära, men ibland är det bra att gå tillbaka till klassikerna för att njuta rena, goda smaker till fikat. Ett välfyllt kakfat med enkla småkakor är en garanterad njutning för alla livsnjutare. Välkända kakor som schackrutor, chokladbröd, kolakakor eller syltkakor fyllda med din favoritsylt. Kanske några spröda kringlor, doppade i pärlsocker? Eller finska pinnar? Själva gillar vi klassiska smaker med russin och mandel i spröda mandelkakor!
De flesta småkakor är lika lättbakade som de är lätta att äta. Som tur är passar de att baka många och frysa in – de tinar på några minuter och är perfekt att ta fram när det plötsligt är läge för finfika! Kanske är det läge att baka en plåt just idag?

 smakakor.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Helgkyckling

Lättlagad kyckling. Filéer i ugn, fyllda med smakrik korv…Lätt nog för vardagen – gott nog för helgen!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...