Drömmar

Drömmar är en lättbakad kaka som passar på alla kakfat!

Cirka 40 stycken

Du behöver

  • 200 g smör
  • 2 dl florsocker
  • 1/2 tsk vaniljpulver eller 3 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver eller ½ tsk hjorthornssalt
  • 1 dl potatismjöl
  • 4 dl vetemjöl
  • 2-3 msk kallt vatten

Gör så här:

Rör rumsvarmt smör och socker pösigt. Blanda torrvarorna i en bunke. Blanda ner torrvarorna växelvis med vattnet, i smörblandningen.

Klicka ut smeten till små bollar, med två teskedar på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda drömmarna i 160-175 grader i cirka 25 minuter*.

Låt drömmarna svalna på galler. Förvara dem luftigt och torrt så de bevarar sin sprödhet.

*Drömmarna ska inte få färg utan bli spröda och luftiga. Därför ska temperaturen vara låg och gräddningstiden ganska lång.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av Jenny
24 augusti 2011

Ser inte alls ut som drömmar, smakar inte riktigt heller som drömmar. MEN riktigt goda kakor! MUMS!

Kommentar av dezi
11 augusti 2011

hej dezi nbdd n ddndn

connny

Kommentar av M&M
26 mars 2011

FABULOUS!

Kommentar av Nettan
11 december 2010

Ja så ser ju inte alls mitt recept på drömmar ut...jag har inget florsocker däremot olja som gör dem oerhört spröda. Dem smälter i mnnen =) Lägre värme i ugnen har jag också + en aning korta tid däri.

Kommentar av Angelina
17 mars 2010

jätte goda drömmar!

Kommentar av osignerat
14 september 2009

gott

Kommentar av osignerat
13 september 2009

nu är jag färdig jag har inte smakat än men jag tror dom blir läskigt goda<3

Kommentar av osignerat
13 september 2009

jag har aldrig bakat drömmar förut men jag älskar dom ska prova nu<3

Kommentar av osignerat
11 september 2009

bra recept

Kommentar av osignerat
2 november 2009

Min smet blev som smuldeg... Om man måste använda elvisp så kan ni väl skriva ut det??

Redaktionens kommentar
Nejdå, du ska inte behöva elvisp. Konstigt att det misslyckades. Mätte du mjölet noga?
Svar av Kattis
4 november 2009

Ja det tyckte jag att jag gjorde. Hade i lite lite vatten för att få ihop degen. I ugnen såg kakorna ut att smälta lite och de blev inte alls så där härligt frasiga och fluffiga som drömmar ska vara. Tyckte att jag fick smöret fluffigt trots att jag inte hade ngn visp, trodde det var problemet....

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | Nästa »

Plommontider

Plommon till godaste kakorna och sylt!

Mjuk plommonkaka är ett fint sätt att ta vara på höstens plommon. Prova ett nytt recept och gör en riktig höstfika!

Plommonen är mogna och vi vill såklart ta vara på all den goda frukten. Några burkar god plommonsylt är perfekt att ta fram till vinterns desserter eller kakbak. Vill du variera så smaksätt sylten och koka plommonsylt med kardemumma. Riktigt gott till vaniljglass!
Eller baka en mjuk plommonkaka av lite av all frukten. Ett nytt, gott och lättbakat recept som passar både till efterrätt och som lyxig fika. God höstkaka som passar med glass eller vaniljsås!

 kokasylt.se

Lasagne

Varm vego!

Håll värmen uppe med en varm, vegetarisk lasagne i kylan!

lasagne.nu

Bakabullar

Heja kanelbullen!

Fira en brungräddad fikafavorit! Den 4 oktober är det kanelbullens dag!

bakabullar.se


Pajrecept

Nya goda pajer

Paj är lätt att lyckas med. Laga en god ostpaj på chevre!

Det är lätt att förstå varför paj är en vanlig rätt när vi får gäster. Lätt att laga i förväg, enkel att lyckas med, möjlig att variera i det oändliga och god nog som festmat!
Prova några nya recept nästa gång: Kanske en god lammfärspaj eller en smakrik köttfärspaj med fetaost? Laga smakrik paj på chevre, getost. Eller gör en enkel fetaostpaj och servera med sallad. En klassisk ost– och skinkpaj passar lika bra till lunch som huvudrätt!

 pajrecept.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Smått och gott

Mandelkakor. Småkakor är stor bakning! Det enkla är ibland det allra godaste.
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...