![]() ![]() Mandel- och romrussinbrownies![]() Amerikanska chokladrutor, smakrika och sega! Här en riktig lyxvariant med hackad mandel och romrussin. Du behöverBrownies
Glasyr
Gör så här:Cirka 20 stora eller 40 små. Ta fram ägg och smör för att de ska bli rumsvarma. Häll hett vatten över russinen och häll genast av. Lägg russinen i rom och ställ åt sidan. (Detta kan gärna göras en dag i förväg för att russinen ska ta åt sig av rommen.) Grovhacka mandeln. Blanda alla torrvarorna i en bunke, mjöl, kakao, farinsocker, vanilj, bakpulver och salt. Grovhacka chokladen och smält den i vattenbad. Rör i det rumsvarma smöret och blanda slätt. Blanda ner mandeln och russinen. Rör slätt och rör ner ett ägg i taget tills du har en jämn smet. Rör ner sirap och honung i smeten. Blanda nu ner torrvarorna och rör tills smeten är jämn. Bred ut smeten på bakplåtspapper på en plåt eller i en form. Lagret ska vara drygt en centimeter tjockt. (Smeten flyter inte ut så mycket, så det går bra att grädda på en plåt utan hög kant.) Grädda kakorna i 200 grader i 16-18 minuter. Låt dem svalna helt innan de skärs i bitar med en vass kniv. Vill du glasera kakan gör du så här: Hacka chokladen grovt med kniv och häll i en skål. Koka upp grädde och tillsätt smöret. Häll den varma grädden över chokladen. Låt stå en kort stund tills chokladen smält och rör sedan slätt men sluta när smeten är jämn. Bred ut glasyren jämt över kakan och ställ kallt tills den stelnat, gärna över natten. Skär med vass kniv. Kakan gör sig både som efterrätt, med glass till eller skuren i små bitar som godis eller småkaka. Håller länge i kyl, men smakar mest rumsvarm! ![]() ![]() 2 november 2010
Supergoda! Något av det bästa i den här vägen. Perfekt mix av rom och choklad... ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
Den värkar god men jag gillar inte russin undrar om den skulle smacka gott utan russin