Mellanmålsmuffins med rabarberAnvänd rabarbern i mindre söta muffins som är enkla att ta med sig och blir ett riktigt gott mellanmål. Du behöver
Gör så här:Cirka 15-20 stycken små.
Sätt ugnen på 200 grader. Skär rabarbern i små bitar och värm den tillsammans med muscovadosockret i en kastrull. Låt smälta samman i cirka 5 minuter. Smält smöret. Vispa äggen med honung och rapsolja. Blanda mjölet med bakpulvret och vänd ner i smeten tillsammans med mjölk och slutligen smält smör och rabarber. Fördela smeten i muffinsformar som fylls till 2/3. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! EfterrätterMarängPåsken är här! Spara några ägg till efterrätten och gör helgens godaste fruktmaräng! SnabbakatLångpannanBaka måste inte vara krångligt. Ibland vill man göra det buslätt och till många gäster, men trots det slippa butiksbakade kakor. Då är långpannan din vän! Gör godaste kladdkakan som räcker till många och går lätt att slänga ihop. Gör kokosrutor, klassiskt, enkelt och oemotståndligt! Har du många gäster på gång passar en dubbel sats smulpaj utmärkt och varför inte laga en dubbel matpaj också? Eller kanske en omgång frukostbullar eller en rejäl pizza, allt i långpannan! Gör det enkelt ibland, men gott! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|