Stora chokladmuffinsSnabbt, småknepigt och perfekt när du vill fjäska in dej hos nästan vem som helst! Lyxar du till det riktigt så vispar du upp lite grädde, droppar lite arrak eller punsch över. Mmm... Du behöverReceptet är för 4-6 personer.
Gör så här:Sätt ugnen på cirka 200 grader. Blanda noga alla torrvaror i en skål. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt oljan lite i taget. Vispa ner mjölblandningen omväxlande med mjölken. Rör till en slät smet men inte onödigt länge. Dela upp smeten i stora muffinsformar, gärna i en muffinsplåt. Cirka en deciliter smet i var form är lagom. Provbaka en muffin i cirka 20 minuter för att hitta rätt tid och temperatur för din ugn. Grovhacka chokladen och strö den över de nybakade muffinsarna medan de ännu är varma så den smälter ut lite. Låt svalna lite och kalla in alla frivilliga som vill smaka!
Redaktionens kommentar
Det är ett vetemjöl med hög proteinhalt som ger luftigare bröd. Det finns i de flesta matbutiker.
Kommentar av
sara
14 december 2010
det var jätte lätt och alla tyckte att det var jätte gott. Kommentar av
kakmonstret nr 1
13 mars 2010
åååh så gott, det ska jag baka! :3 Kommentar av
Issa och Frida
3 september 2009
Vi sitter just nu och väntar på att de ska svalna, det luktar himmelskt! Lätta att göra också, fast vi blev lite förvånade över att man skulle använda olja. Är det någon speciell anledning eller går det lika bra med flytande margarin eller smör?
Redaktionens kommentar
Det går fint med smält smör också, prova gärna!
Kommentar av
sofia
28 oktober 2009
du har bra recept och gott! :) Svar av kakmonstret
26 januari 2010
den var jätte god! =) Kommentar av
Det duu!
9 augusti 2009
Jag gjorde den, blev toppen! Glömde bara att .. lägga sak för sak, jag la ihop allting, la till lite mera kakao, använde in vetemjöl special, använde .. någonting man gör bröd med. Funkade allafall jätte bra! Tack. Kommentar av
ka
3 augusti 2009
låter gott Kommentar av
hemm
22 juli 2009
det låter gått men jag har inte bakat en Kommentar av
----
1 juli 2009
gott :D !!! Kommentar av
chokladmonstret
5 januari 2010
jag tänkte baka de nu, jag tror det är jätte gott, så det ska bli spännande att smaka, muuums! :D Äldre kommentarerMorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Svalkande dryckSvalkande receptSommarvärmen är här och vi längtar efter något svalkande i solen. Prova en välkyld drink på vattenmelon och mynta! BakelserEgna mazarinerSmåkakor i butikshyllan är ett sorgligt kapitel. Speciellt om det handla om fyllda bitar. Tillsatserna haglar och smaken lyser med sin frånvaro. Men det är lätt att göra egna mazariner. Smörjer du bara formarna noga kan du baka klassiska mazariner eller goda äppelmazariner utan större besvär. Oavsett om du river egen mandel eller utgår från mandelmassa får du bakverk långt godare än de plastiga butikskakorna. Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Vad menas med vetemjöl special?