Stora chokladmuffins

Snabbt, småknepigt och perfekt när du vill fjäska in dej hos nästan vem som helst! Lyxar du till det riktigt så vispar du upp lite grädde, droppar lite arrak eller punsch över. Mmm...

Du behöver

Receptet är för 4-6 personer.

  • 1 dl olja (majs eller raps)
  • knappt 3 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 dl socker (helst rårörssocker)
  • 1,5 dl kakao
  • 75 g mörk choklad
  • 1 krm salt
  • 4 dl vetemjöl special
  • 4 tsk bakpulver

Gör så här:

Sätt ugnen på cirka 200 grader.

Blanda noga alla torrvaror i en skål.

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt oljan lite i taget.

Vispa ner mjölblandningen omväxlande med mjölken. Rör till en slät smet men inte onödigt länge.

Dela upp smeten i stora muffinsformar, gärna i en muffinsplåt. Cirka en deciliter smet i var form är lagom. Provbaka en muffin i cirka 20 minuter för att hitta rätt tid och temperatur för din ugn.

Grovhacka chokladen och strö den över de nybakade muffinsarna medan de ännu är varma så den smälter ut lite. Låt svalna lite och kalla in alla frivilliga som vill smaka!


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av Bella :)
9 oktober 2012

Vad menas med vetemjöl special?

Redaktionens kommentar
Det är ett vetemjöl med hög proteinhalt som ger luftigare bröd. Det finns i de flesta matbutiker.
Kommentar av sara
14 december 2010

det var jätte lätt och alla tyckte att det var jätte gott.

Kommentar av kakmonstret nr 1
13 mars 2010

åååh så gott, det ska jag baka! :3

Kommentar av Issa och Frida
3 september 2009

Vi sitter just nu och väntar på att de ska svalna, det luktar himmelskt! Lätta att göra också, fast vi blev lite förvånade över att man skulle använda olja. Är det någon speciell anledning eller går det lika bra med flytande margarin eller smör?

Redaktionens kommentar
Det går fint med smält smör också, prova gärna!
Kommentar av sofia
28 oktober 2009

du har bra recept och gott! :)

Svar av kakmonstret
26 januari 2010

den var jätte god! =)

Kommentar av Det duu!
9 augusti 2009

Jag gjorde den, blev toppen! Glömde bara att .. lägga sak för sak, jag la ihop allting, la till lite mera kakao, använde in vetemjöl special, använde .. någonting man gör bröd med.

Funkade allafall jätte bra!

Tack.

Kommentar av ka
3 augusti 2009

låter gott

Kommentar av hemm
22 juli 2009

det låter gått men jag har inte bakat en

Kommentar av ----
1 juli 2009

gott :D !!!

Kommentar av chokladmonstret
5 januari 2010

jag tänkte baka de nu, jag tror det är jätte gott, så det ska bli spännande att smaka, muuums! :D

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | Nästa »

Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Påskfika

Fika med påsktårta

Långhelgen till påsk ger gott om tid för såväl fika som trerätters, så baka en stilig påsktårta och bjud vänner och familj!

bakatårta.se

Lättlagat

Snabbmat

Snabblagat måste inte vara halvfabrikat. Gör en snabb omelett och du har middag på nolltid.

omelettrecept.se


Enkel festmat

Viltskav till mer än bara grytor!

Färdigt renskav är den lätta vägen till lyxiga vilträtter på några minuter. Allt från renskavspytt till klassisk viltgryta passar både helgkväll som vardag!

Viltkött har ofta mycket smak och lagar du renskav behöver du sällan krydda med örtkryddor. Låt istället råvarorna hjälpa varandra och locka fram de enkla smakerna.
En klassisk viltskavsgryta med enbär, svamp och lingon värmer och är enkel festmat som passar när man vill ha rejäl, varm mat. Men viltskav från frysen passar lika bra i en pasta carbonara eller i en risotto som får fint mustig smak.
Tillsammans med rotfrukter blir viltskav en god viltskavspytt, eller en renskavspytt som en vildare variant av pyttipanna.
Serverad du renskav med rödbetor och timjan har du en lyxig helgrätt som passar fint med grönsallad och hembakat bröd!
Äter inte alla i sällskapet kött? Det går faktiskt att göra en vegetarisk variant – vegetarisk renskavsgryta på Quorn, som smakar vilt och riktigt bra!

 viltskav.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...