Arraksbollar - Baka kaka

Arraksbollar

Aldrig mera Delicato! Gör denna vuxna variant på chokladbollar och du klarar vilken parmiddag som helst.

Du behöver

  • 10-12 digestivekex
  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 msk kakao
  • (1 krm vaniljsocker)
  • 2-4 msk arrak eller punsch
  • chokladströssel

Gör så här:

Smula ner kexen, gärna i en matberedare. Rör i det rumsvarma smöret, sockret, kakaon och eventuellt vaniljen.

Smaka av med punsch eller arrak. Rulla till matskedsstora kulor som du vänder i strössel. Låt bollarna ligga svalt innan de serveras.

De går även bra att frysa.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av kullan
19 oktober 2014

Kn man smaksatta med annat? Så det blir barnvänligt:)

Kommentar av Cookielove
7 juli 2013

Hur många blir det?

Kommentar av Annica Johansson
9 augusti 2012

Låter jätte gott. Har själv ett recept på vanlig negerbollssmet men har i arrak istället för kaffe blir kanon det oxså :)

Kommentar av malin
25 maj 2011

hoppas det smakar gott<3

Kommentar av osignerat
23 september 2009

Gottans :)

Kommentar av Katta
17 april 2009

Jag var lite skeptisk mot digestivekexen men var såklart tvungen prova och det ångrar jag inte, dom var verkligen underbart goda, och så lätta att göra dessutom! =)

Kommentar av Karin
25 mars 2009

Tack för alla underbara recept! Dock saknar jag bilder som illustrerar bakverken, det är inspirerande att se hur de er ut innan mn gör dem. Skulle vara roligt med lite fler bilder alltså!

Redaktionens kommentar
Tack för din kommentar, vi jobbar på det!
Kommentar av Fredrik Bäck
10 februari 2010

Jag pimpade dina tryfflar lite genom att istället för chokladströssel rulla de nedkylda tryfflarna i varm vit choklad och sedan direkt i hackade hasselnötter. Det blev perfekt!

Kommentar av eva
25 april 2010

usch ..köpte arraksAROM och tog 2msk av det , skulle typ vara 0,5tsk läste jag sen ...FY ATTANS !!

Redaktionens kommentar
Otur! Bättre lycka nästa gång...
Kommentar av farmor
19 februari 2009

de ska ju inte alls vara digestive kex i arraksbollar. av gammalt familje recpet har ja tagit lärdom av recpetet.Men jag ska tacka för alla andra goda recept, bland dom bästa i hela sverige :)

Redaktionens kommentar
Jag gör arraksbollar av både sockerkaka och av kex - gott båda delar på olika sätt! Tack för din kommentar!
Svar av Bagarn
7 september 2010

På bageri gör man det på "restprodukter". Jag kunde ha i ändsnuttar från skurna kakor, sånt som blev över när man stansade bakelsebottnar och smulet som blev när man skar napoleonbakelser i samma sats.

Äldre kommentarer

|  1  | 2 |

Kolakaka

Kolakaka till klassisk och trendig fika!

Lättbakad favoritkaka? Prova mjuk kolakaka - en modern variant av den klassiska sockerkakan!

Mjuka kakor hör för många ihop med farmors kakfat och finservisen. Visst är det gott med en nybakad sockerkaka till fikat och smaksatt med citron i en citronkaka blir kakan en älskad favorit för många av oss! Men sockerkakan kan vara så mycket mer än klassikern som trängs med småkakorna på kalaset.
Gör en chokladsockerkaka som efterrätt eller fika. Servera med grädde eller glass! En tigerkaka passar den som inte kan bestämma om det ska vara chokladkaka eller inte… Eller smaksätt med kardemumma eller apelsin för att få en kaka som sticker ut.
Visste du att det går bra att göra en glutenfri sockerkaka?
Eller så provar du ett nytt, gott recept på kolakaka med mjuk kolaglasyr. Garanterat en höjdare oavsett på vilket kakfat den hamnar!

 sockerkakor.se

Chokladbollar

Baka de godaste chokladbollarna!

Chokladbollar måste inte smaka barnkalas. Har du tröttnat på klassikern med kokos kan du prova våra chokladbollar med kakao nibs!

smakakor.se

Glutenfri paj

Baka bäst glutenfritt

Att baka glutenfritt måste inte vara svårt eller tråkigt. Tvärtom! Prova en glutenfri hallonpaj och du förstår varför!

glutenfriarecept.se


Risotto

Snabbt med stil!

En krämig risotto är snabblagad festmat. En variant med salami värmer med stil!

Smakrikt och med en härlig krämighet – en riktig risotto är långt från torrt ris med djupfrysta ärtor. Med rätt sorts ris och några väl valda smaksättare lagar du lätt risotto med kantareller och bacon, eller med champinjoner. Kryddig risotto på salami eller en härligt gul saffransrisotto passar fint till helgen. Den som vill variera provar en otto på mathavre och plommontomater.

 risotto.nu


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Vegoparty

Vegetarisk som mättar. En riktigt matig vegosallad med massor av smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...