Arraksbollar

Aldrig mera Delicato! Gör denna vuxna variant på chokladbollar och du klarar vilken parmiddag som helst.

Du behöver

  • 10-12 digestivekex
  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 msk kakao
  • (1 krm vaniljsocker)
  • 2-4 msk arrak eller punsch
  • chokladströssel

Gör så här:

Smula ner kexen, gärna i en matberedare. Rör i det rumsvarma smöret, sockret, kakaon och eventuellt vaniljen.

Smaka av med punsch eller arrak. Rulla till matskedsstora kulor som du vänder i strössel. Låt bollarna ligga svalt innan de serveras.

De går även bra att frysa.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av kullan
19 oktober 2014

Kn man smaksatta med annat? Så det blir barnvänligt:)

Kommentar av Cookielove
7 juli 2013

Hur många blir det?

Kommentar av Annica Johansson
9 augusti 2012

Låter jätte gott. Har själv ett recept på vanlig negerbollssmet men har i arrak istället för kaffe blir kanon det oxså :)

Kommentar av malin
25 maj 2011

hoppas det smakar gott<3

Kommentar av osignerat
23 september 2009

Gottans :)

Kommentar av Katta
17 april 2009

Jag var lite skeptisk mot digestivekexen men var såklart tvungen prova och det ångrar jag inte, dom var verkligen underbart goda, och så lätta att göra dessutom! =)

Kommentar av Karin
25 mars 2009

Tack för alla underbara recept! Dock saknar jag bilder som illustrerar bakverken, det är inspirerande att se hur de er ut innan mn gör dem. Skulle vara roligt med lite fler bilder alltså!

Redaktionens kommentar
Tack för din kommentar, vi jobbar på det!
Kommentar av Fredrik Bäck
10 februari 2010

Jag pimpade dina tryfflar lite genom att istället för chokladströssel rulla de nedkylda tryfflarna i varm vit choklad och sedan direkt i hackade hasselnötter. Det blev perfekt!

Kommentar av eva
25 april 2010

usch ..köpte arraksAROM och tog 2msk av det , skulle typ vara 0,5tsk läste jag sen ...FY ATTANS !!

Redaktionens kommentar
Otur! Bättre lycka nästa gång...
Kommentar av farmor
19 februari 2009

de ska ju inte alls vara digestive kex i arraksbollar. av gammalt familje recpet har ja tagit lärdom av recpetet.Men jag ska tacka för alla andra goda recept, bland dom bästa i hela sverige :)

Redaktionens kommentar
Jag gör arraksbollar av både sockerkaka och av kex - gott båda delar på olika sätt! Tack för din kommentar!
Svar av Bagarn
7 september 2010

På bageri gör man det på "restprodukter". Jag kunde ha i ändsnuttar från skurna kakor, sånt som blev över när man stansade bakelsebottnar och smulet som blev när man skar napoleonbakelser i samma sats.

Äldre kommentarer

|  1  | 2 |

Sparrispajer

Gröna vårpajer med sparris till Valborg!

Våren är här och vi bjuder på de bästa buffépajerna till vårfesten!

Maj är här och vi inviger vårmånaden med gröna smaker. Laga en vårgrön paj till Valborgsbordet Perfekt till buffén eller som bas i en hel middag. En matig paj på de första skira kirskålsbladen eller en värmande skål nässelsoppa är grön mat av sådant du kan skörda själv. Annars är sparris är en favorit bland vårsmakerna. Perfekt som plockmat eller i en god sparrispaj med färskost. Vill du ha mer smak provar du något av våra nya recept: Sparrispaj med fetaost och tomater, eller en sparrispaj med bacon och schalottenlök. Perfekt buffémat och riktigt vårgrönt på festbordet.

Trevlig helg önskar pepparochsalt.se!

 pajrecept.se

Tranbär, rönnbär, äpplen och päron

Alla höstens bär

Ingen har väl missat att rönnen har otroligt mycket bär i år? Det tyder på en kall vinter, sägs det, men är också perfekt för att koka rönnbärsmarmelad!

kokasylt.se

Bröd till jul

Julens bästa bröd

Kryddigt, mustigt julbröd passar inte bara på julbordet. Njut hela december av julens bästa bröd!

hembakatbrod.se


Bakapizza

Snabbare pizza

Pizza till fredagsmyset? Det finns knep som gör pizzan klar på nolltid!

När pizzasuget sätter in är det svårt att stå emot. Men det finns sätt att baka en god pizza på nästan samma tid som du går till pizzerian. Är du planerad gör du en långjäst deg som ligger i kylen, färdig att baka ut när du kommer hem. Eller så slänger du ihop en snabb pizzadeg som får jäsa medan du river osten. Riktigt bråttom? Gör sconespizza som bara tar några minuter att bland ihop. Tips: Lägg pizzan på bakplåtspapper och dra över på en förvärmd plåt innan du sätter in den i ugnen så får du godare botten. Sen är det bara att välja pålägg efter behag. Margherita, capricciosa, gorgonzola, vegetarisk

 bakapizza.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Cannelloni

Färsk pasta, fylld med gräddig lax och ost! En gjuten helgrätt som passar hela veckan…
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...