Arraksbollar

Aldrig mera Delicato! Gör denna vuxna variant på chokladbollar och du klarar vilken parmiddag som helst.

Du behöver

  • 10-12 digestivekex
  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 msk kakao
  • (1 krm vaniljsocker)
  • 2-4 msk arrak eller punsch
  • chokladströssel

Gör så här:

Smula ner kexen, gärna i en matberedare. Rör i det rumsvarma smöret, sockret, kakaon och eventuellt vaniljen.

Smaka av med punsch eller arrak. Rulla till matskedsstora kulor som du vänder i strössel. Låt bollarna ligga svalt innan de serveras.

De går även bra att frysa.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
5 september 2016

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
3 september 2016

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
2 september 2016

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
31 augusti 2016

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
30 augusti 2016

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
29 augusti 2016

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
27 augusti 2016

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Really informative article post.Thanks Again. Awesome. afdgddddkcbefkda
26 augusti 2016

Really informative article post.Thanks Again. Awesome. afdgddddkcbefkda

Kommentar av kullan
19 oktober 2014

Kn man smaksatta med annat? Så det blir barnvänligt:)

Kommentar av Cookielove
7 juli 2013

Hur många blir det?

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | Nästa »

Fettisdagen 28 februari

Baka dina egna semlor hemma med nya recept!

Det är semmeltider och vi äter semlor som aldrig förr. Prova något nytt och baka egna semmelmuffins!

Nuförtiden kan vi köpa semlor i butiker och på café mellan jul och påsk. Varje år mumsar vi i oss över 40 miljoner semlor i Sverige. Och varianterna blir fler även om de flesta vill ha klassiska semlor kring fettisdagen.
Alla konditorier påstår att just deras semlor är de allra godaste. Men godast är väl ändå dina egna, hembakade semlor! Baka klassiska semlor, wienersemlor, semlor med hallon, lemoncurd-semlor eller kanske chokladsemlor. Prova karlsbadersemlor, vaniljsemlor eller petit-choux semlor … Kanske en semmelkrans som räcker till många?
Eller tänk på gränserna lite till och testa något nytt. Kanske ett recept på chokladsemlor, saffranssemlor eller ett fat läckra semmelmuffins fyllda med mandelmassa.
Inte konstigt att vi gillar semlor!

 semlor.nu

Brödrecept

Utflykt!

Dags för utflykt i solskenet! Baka ett gott utflyktsbröd som passar ostmackan!

hembakatbrod.se

Bakakaka

Mera muffins!

Muffins är mums! Baka ett nytt recept på blåbärsmuffins med graham.

bakakaka.se


Formbröd

Baka lätt med form

Att jäsa bröd i form gör det lätt att lyckas. Enkelt rågbröd är en snabb väg till nybakat bröd!

Långjäst bröd i alla ära, men det är inte alltid man har tid att vänta. Använd form av något slag så blir det enklare att lyckas med bröden, även om du låter dem jäsa kort tid. Bröden får stöd under jäsningen och faller inte samman. Dessutom får du jämna bröd utan att forma dem…
Gott grahamsbröd eller nyttigt rågbröd passar i form, precis som det klassiska rostbrödet. Vill du snabbt ha ett lyxigt bröd till maten gör du lätt olivbröd eller ostbröd direkt i långpannan. Gott till många på snabbaste sätt!

 hembakatbrod.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...