Banankakemuffins

Banankaka börjar bli en klassiker för många baksugna. Den är lättbakad, snabbakad och saftigt god. Håller sig dessutom fint och smakar ännu bättre efter någon dag i kylen.

Detta är en ett lita annorlunda recept där banankakan bakas som stora, saftiga muffins!

7-8 stycken

Du behöver

  • 3 bananer
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 50 g smör
  • 150 g choklad
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljpulver eller 3 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl mjölk

Gör så här:

Smält chokladen i vattenbad och rör ner smöret i den varma chokladen.

Blanda alla torrvarorna utom sockret i en bunke.

Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp.

Mosa eller mixa bananerna.

Rör ner chokladen i ägg- och sockerblandningen.

Blanda ner bananen och mjölken.

Rör till sist ner mjölblandningen och rör slätt.

Slå upp smeten i stora muffinsformar, gärna ställda i en muffinsplåt.

Cirka en deciliter smet per form brukar vara lagom och satsen räcker till cirka 8 muffins.

Grädda i 200 grader i 20-25 minuter.

Servera med glass och banan.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av Johanna
28 september 2012

Hej! Hur mycket choklad ska man ha? Ser inte det någonstans..

Redaktionens kommentar
"150 g choklad"
Kommentar av Edvard
11 mars 2012

Det här banankakemuffins ser god ut

Kommentar av Isabelle
5 februari 2011

Bakade igår :D det blev grymt gott , däremot saknade jag där de stod i receptet vart man skulle hälla i smöret och chokladen så de fick åka i efter allt annat, men de blev bra :D

Kommentar av frida
4 februari 2010

Jag undrar varför recepten inte går att skriva ut på skrivare, det kan vara jag som är du, ingen datanörd precis, men det vore bra med en kommentar.

Kommentar av a.alsen
9 mars 2009

bra resept

Kommentar av Marie Hj.
29 april 2010

Bakade dom här idag, och dom blev underbart goda =) Tack för rceptet!

Kommentar av osignerat
8 juli 2010

gräddas i mitten av ugnen eller nedre delen ? Mvh pernilla

Redaktionens kommentar
Nedre delen brukar bli bra.
Kommentar av RH
26 september 2010

Socker är en torrvara och man ska blanda alla torrvarorna i en bunke

Kommentar av Stina
24 juni 2008

Hej! Började göra dessa idag, men insåg snart att mjöl inte stod med bland ingredienserna. Tog lite på en höft utifrån andra muffinsrecept. Det blev väl ok. Vore bra om mängden mjöl fanns specificerad så blir de nog ännu godare nästa gång jag försöker baka dem.

Redaktionens kommentar
Ursäkta! Mjölet har fallit bort - nu är det åtgärdat!

Blåbärspaj

Honung lyfter blåbärspajen!

Sommarens första blåbärspaj smakar alltid fantastiskt. Prova ett nytt recept på blåbärspaj med honung!

Blåbären är mogna och vi plockar massor. De blåa bären passar till mycket gott, allt från att strö på gröten till smulpaj. Får du mycket bär i korgen kan du koka blåbärssylt. Prova gärna en variant på blåbärssylt med vanilj eller blåbärssylt med kanel som passar till desserter och glass.
I paj gör sig blåbär perfekt. De är lagom söta och innehåller ofta inte så mycket vatten att pajdegen blir blöt och mjuk. Prova klassisk blåbärspaj eller gör en paj med vaniljsmak.
Nu när säsongens honung brukar finnas att köpa kan du prova ett nytt recept på blåbärspaj med honung. Honungen lyfter blåbärssmaken fint och du får en riktigt god sommarpaj!
Lycka till i bärskogen!

 bärrecept.se

Kyckling i curry

Långkok blir mustigt värmande grytor!

Glöm grytan på spisen och bjud på riktigt mustig currygryta!

grytrecept.se

Lyxig risotto

Krämig räkrisotto

En krämig risotto är tveklöst helgmat. Koka egen fond och gör god räkrisotto!

risotto.nu


Kycklingrecept

Crêpes

Crêpes är en god och enkel rätt som går fint att variera. Här är ett smakrikt recept på crêpes med kyckling!

Lättlagat och gott - crêpes borde vi laga oftare! De läckra, fyllda pannkakorna är inte bara lätta att variera, de går dessutom fint att förbereda och ha färdiga i kylen. Perfekt att bara ta fram och gratinera , så slipper du stå i köket när gästerna kommer.

Prova ett gott recept på kycklingcrêpes i helgen! Vi lovar en godare helg!

 kycklingrecept.nu


Cheesecake

Fryst kärlek! En kylig kaka som värmer inombords… Cheesecake regerar!

Bagels

Läckert segt. Favoritbrödet som både kokas och gräddas i ugn. Fyll med favoritpålägg för en lyxig macka.
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...