BanankakemuffinsBanankaka börjar bli en klassiker för många baksugna. Den är lättbakad, snabbakad och saftigt god. Håller sig dessutom fint och smakar ännu bättre efter någon dag i kylen. Detta är en ett lita annorlunda recept där banankakan bakas som stora, saftiga muffins! 7-8 stycken Du behöver
Gör så här:Smält chokladen i vattenbad och rör ner smöret i den varma chokladen. Blanda alla torrvarorna utom sockret i en bunke. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Mosa eller mixa bananerna. Rör ner chokladen i ägg- och sockerblandningen. Blanda ner bananen och mjölken. Rör till sist ner mjölblandningen och rör slätt. Slå upp smeten i stora muffinsformar, gärna ställda i en muffinsplåt. Cirka en deciliter smet per form brukar vara lagom och satsen räcker till cirka 8 muffins. Grädda i 200 grader i 20-25 minuter. Servera med glass och banan.
Redaktionens kommentar
"150 g choklad"
Kommentar av
Edvard
11 mars 2012
Det här banankakemuffins ser god ut Kommentar av
Isabelle
5 februari 2011
Bakade igår :D det blev grymt gott , däremot saknade jag där de stod i receptet vart man skulle hälla i smöret och chokladen så de fick åka i efter allt annat, men de blev bra :D Kommentar av
frida
4 februari 2010
Jag undrar varför recepten inte går att skriva ut på skrivare, det kan vara jag som är du, ingen datanörd precis, men det vore bra med en kommentar. Kommentar av
a.alsen
9 mars 2009
bra resept Kommentar av
Marie Hj.
29 april 2010
Bakade dom här idag, och dom blev underbart goda =) Tack för rceptet! Kommentar av
osignerat
8 juli 2010
gräddas i mitten av ugnen eller nedre delen ? Mvh pernilla
Redaktionens kommentar
Nedre delen brukar bli bra.
Kommentar av
RH
26 september 2010
Socker är en torrvara och man ska blanda alla torrvarorna i en bunke Kommentar av
Stina
24 juni 2008
Hej! Började göra dessa idag, men insåg snart att mjöl inte stod med bland ingredienserna. Tog lite på en höft utifrån andra muffinsrecept. Det blev väl ok. Vore bra om mängden mjöl fanns specificerad så blir de nog ännu godare nästa gång jag försöker baka dem.
Redaktionens kommentar
Ursäkta! Mjölet har fallit bort - nu är det åtgärdat!
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! CheesecakeFruktig fikaCheesecake är en populär fikakaka där varianterna är många. Baka en god variant med bär! FrukostbullarFruktbullarHärligt nygräddade bullar med frukt och frön smakar fantastiskt till fikat. Baka en plåt goda fruktbullar redan i dag! FisksoppaFisk + tomat och halloumiIbland räcker tiden och orken inte för några långkok. Men en god soppa behöver varken vara krångligt eller ta lång tid. Prova ett nytt recept där tomat och halloumi lyfter fram fisksmaken och ger en mustigt värmande soppa. Perfekt både som för- och varmrätt, vardag som fest! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|
Hej! Hur mycket choklad ska man ha? Ser inte det någonstans..