Banankakemuffins

Banankaka börjar bli en klassiker för många baksugna. Den är lättbakad, snabbakad och saftigt god. Håller sig dessutom fint och smakar ännu bättre efter någon dag i kylen.

Detta är en ett lita annorlunda recept där banankakan bakas som stora, saftiga muffins!

7-8 stycken

Du behöver

  • 3 bananer
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 50 g smör
  • 150 g choklad
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljpulver eller 3 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl mjölk

Gör så här:

Smält chokladen i vattenbad och rör ner smöret i den varma chokladen.

Blanda alla torrvarorna utom sockret i en bunke.

Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp.

Mosa eller mixa bananerna.

Rör ner chokladen i ägg- och sockerblandningen.

Blanda ner bananen och mjölken.

Rör till sist ner mjölblandningen och rör slätt.

Slå upp smeten i stora muffinsformar, gärna ställda i en muffinsplåt.

Cirka en deciliter smet per form brukar vara lagom och satsen räcker till cirka 8 muffins.

Grädda i 200 grader i 20-25 minuter.

Servera med glass och banan.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av Johanna
28 september 2012

Hej! Hur mycket choklad ska man ha? Ser inte det någonstans..

Redaktionens kommentar
"150 g choklad"
Kommentar av Edvard
11 mars 2012

Det här banankakemuffins ser god ut

Kommentar av Isabelle
5 februari 2011

Bakade igår :D det blev grymt gott , däremot saknade jag där de stod i receptet vart man skulle hälla i smöret och chokladen så de fick åka i efter allt annat, men de blev bra :D

Kommentar av frida
4 februari 2010

Jag undrar varför recepten inte går att skriva ut på skrivare, det kan vara jag som är du, ingen datanörd precis, men det vore bra med en kommentar.

Kommentar av a.alsen
9 mars 2009

bra resept

Kommentar av Marie Hj.
29 april 2010

Bakade dom här idag, och dom blev underbart goda =) Tack för rceptet!

Kommentar av osignerat
8 juli 2010

gräddas i mitten av ugnen eller nedre delen ? Mvh pernilla

Redaktionens kommentar
Nedre delen brukar bli bra.
Kommentar av RH
26 september 2010

Socker är en torrvara och man ska blanda alla torrvarorna i en bunke

Kommentar av Stina
24 juni 2008

Hej! Började göra dessa idag, men insåg snart att mjöl inte stod med bland ingredienserna. Tog lite på en höft utifrån andra muffinsrecept. Det blev väl ok. Vore bra om mängden mjöl fanns specificerad så blir de nog ännu godare nästa gång jag försöker baka dem.

Redaktionens kommentar
Ursäkta! Mjölet har fallit bort - nu är det åtgärdat!

Julkakor

Julens godaste fruktkaka med punsch och vanilj!

Vi älskar fruktkakor! Till jul är de söta kakorna sprängfyllda med syltad frukt och russin ett måste. Årets nyhet blir fruktkaka smaksatt med punsch och vanilj.

Någonting mer klassiskt till jul än fruktkakor är svårt att tänka sig. Och nästan alltid blir dessa välmatade kakor bättre i smaken om de bakas i god tid före jul och får vila svalt tills de ska serveras. Många bakar den tyska varianten, stollen som är fylld med mandel. Andra vill ha en gammaldags korintkaka där de lite syrliga korinterna sätter smaken. Vår klassiska fruktkaka med citronskal och syltad apelsinskal är perfekt till julkaffet, te eller het glögg. Nytt för den här julen är ett recept på fruktkaka med vanilj och punsch. Passar perfekt att servera i tunna skivor till glöggen en kylig vintereftermiddag. Baka den redan nu och lagra den till jul så hinner smakerna bli ännu bättre.

 julkakor.se

Kladdkakor

Fika genast? Kladdkaka!

Kladdkakan har vunnit svenska folkets hjärtan! Med en lätt nötbotten blir den om möjligt ännu godare.

kladdkakor.se

Rabarber

Rabarbertider

Nu sträcker de slanka röda stjälkarna på sig i trädgården. Dags att njuta av rabarber, kanske i muffins?

smulpaj.se


Festgryta

Burgundisk köttgryta

Vin passar inte bara till maten. Gör en mustig burgundisk köttgryta till helgen!

Att låta rött vin ge smak åt grytor är ett väl beprövat sätt att skapa riktigt god festmat. Och det måste inte vara svårt att laga coq au vin, vinkokt ungtupp. Ett kraftigt rödvin, några enkla ingredienser och tid att låta grytan puttra är allt som krävs. Eller laga en riktigt god burgundisk köttgryta på nötkött. En fantastiskt mustig gryta som bara blir bättre av att lagas en dag i förväg. Du och gästerna kommer att jubla. Riktigt smaklig helg!

 helgmenyn.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...