Banankakemuffins

Banankaka börjar bli en klassiker för många baksugna. Den är lättbakad, snabbakad och saftigt god. Håller sig dessutom fint och smakar ännu bättre efter någon dag i kylen.

Detta är en ett lita annorlunda recept där banankakan bakas som stora, saftiga muffins!

7-8 stycken

Du behöver

  • 3 bananer
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 50 g smör
  • 150 g choklad
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljpulver eller 3 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl mjölk

Gör så här:

Smält chokladen i vattenbad och rör ner smöret i den varma chokladen.

Blanda alla torrvarorna utom sockret i en bunke.

Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp.

Mosa eller mixa bananerna.

Rör ner chokladen i ägg- och sockerblandningen.

Blanda ner bananen och mjölken.

Rör till sist ner mjölblandningen och rör slätt.

Slå upp smeten i stora muffinsformar, gärna ställda i en muffinsplåt.

Cirka en deciliter smet per form brukar vara lagom och satsen räcker till cirka 8 muffins.

Grädda i 200 grader i 20-25 minuter.

Servera med glass och banan.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av Johanna
28 september 2012

Hej! Hur mycket choklad ska man ha? Ser inte det någonstans..

Redaktionens kommentar
"150 g choklad"
Kommentar av Edvard
11 mars 2012

Det här banankakemuffins ser god ut

Kommentar av Isabelle
5 februari 2011

Bakade igår :D det blev grymt gott , däremot saknade jag där de stod i receptet vart man skulle hälla i smöret och chokladen så de fick åka i efter allt annat, men de blev bra :D

Kommentar av frida
4 februari 2010

Jag undrar varför recepten inte går att skriva ut på skrivare, det kan vara jag som är du, ingen datanörd precis, men det vore bra med en kommentar.

Kommentar av a.alsen
9 mars 2009

bra resept

Kommentar av Marie Hj.
29 april 2010

Bakade dom här idag, och dom blev underbart goda =) Tack för rceptet!

Kommentar av osignerat
8 juli 2010

gräddas i mitten av ugnen eller nedre delen ? Mvh pernilla

Redaktionens kommentar
Nedre delen brukar bli bra.
Kommentar av RH
26 september 2010

Socker är en torrvara och man ska blanda alla torrvarorna i en bunke

Kommentar av Stina
24 juni 2008

Hej! Började göra dessa idag, men insåg snart att mjöl inte stod med bland ingredienserna. Tog lite på en höft utifrån andra muffinsrecept. Det blev väl ok. Vore bra om mängden mjöl fanns specificerad så blir de nog ännu godare nästa gång jag försöker baka dem.

Redaktionens kommentar
Ursäkta! Mjölet har fallit bort - nu är det åtgärdat!

Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Krutonger

Tillbehören som lyfter maten

Rätt tillbehör förvandlar vardagsmat till fest. Läckra krutonger lyfter soppan, salladen eller grytan!

buffemat.se

Bagels

Annorlunda fikabröd

Bagels är det perfekta brödet både frukost, lunch och fika. Prova citronbagels!

bagelsrecept.se


Pajrecept

Bekväma pajer

Paj är latmat. Sköter sig själv i ugnen och kan lagas i förväg. Smart och gott!

En smidigare maträtt än paj är svårt att tänka sig. Möjlig att fylla med det du har hemma och variera i det oändliga. Tål att lagas i förväg och värmas när gästerna kommer. Perfekt att ha i frysen när det är bråttom. Självklar på buffén, som lunch, till helgmiddagen… De flesta pajer går dessutom att äta både varma och kalla – bra matsäcksmat.
Variera den klassiska köttfärspajen och gör köttfärspaj med fetaost. Prova viltfärspaj eller lammfärspaj – smakrikt och ett bra miljöval om du väljer kött. Gillar du pajer med ost finns förutom klassiker som västerbottenostpaj, varianter på fetaostpaj och god chèvrepaj. En kikärtspaj eller tomatpaj blir ett bra tillbehör på buffén eller som en enkel, kryddig lunch!

 pajrecept.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...