Banankakemuffins

Banankaka börjar bli en klassiker för många baksugna. Den är lättbakad, snabbakad och saftigt god. Håller sig dessutom fint och smakar ännu bättre efter någon dag i kylen.

Detta är en ett lita annorlunda recept där banankakan bakas som stora, saftiga muffins!

7-8 stycken

Du behöver

  • 3 bananer
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 50 g smör
  • 150 g choklad
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljpulver eller 3 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl mjölk

Gör så här:

Smält chokladen i vattenbad och rör ner smöret i den varma chokladen.

Blanda alla torrvarorna utom sockret i en bunke.

Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp.

Mosa eller mixa bananerna.

Rör ner chokladen i ägg- och sockerblandningen.

Blanda ner bananen och mjölken.

Rör till sist ner mjölblandningen och rör slätt.

Slå upp smeten i stora muffinsformar, gärna ställda i en muffinsplåt.

Cirka en deciliter smet per form brukar vara lagom och satsen räcker till cirka 8 muffins.

Grädda i 200 grader i 20-25 minuter.

Servera med glass och banan.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av Johanna
28 september 2012

Hej! Hur mycket choklad ska man ha? Ser inte det någonstans..

Redaktionens kommentar
"150 g choklad"
Kommentar av Edvard
11 mars 2012

Det här banankakemuffins ser god ut

Kommentar av Isabelle
5 februari 2011

Bakade igår :D det blev grymt gott , däremot saknade jag där de stod i receptet vart man skulle hälla i smöret och chokladen så de fick åka i efter allt annat, men de blev bra :D

Kommentar av frida
4 februari 2010

Jag undrar varför recepten inte går att skriva ut på skrivare, det kan vara jag som är du, ingen datanörd precis, men det vore bra med en kommentar.

Kommentar av a.alsen
9 mars 2009

bra resept

Kommentar av Marie Hj.
29 april 2010

Bakade dom här idag, och dom blev underbart goda =) Tack för rceptet!

Kommentar av osignerat
8 juli 2010

gräddas i mitten av ugnen eller nedre delen ? Mvh pernilla

Redaktionens kommentar
Nedre delen brukar bli bra.
Kommentar av RH
26 september 2010

Socker är en torrvara och man ska blanda alla torrvarorna i en bunke

Kommentar av Stina
24 juni 2008

Hej! Började göra dessa idag, men insåg snart att mjöl inte stod med bland ingredienserna. Tog lite på en höft utifrån andra muffinsrecept. Det blev väl ok. Vore bra om mängden mjöl fanns specificerad så blir de nog ännu godare nästa gång jag försöker baka dem.

Redaktionens kommentar
Ursäkta! Mjölet har fallit bort - nu är det åtgärdat!

Fettisdagen 28 februari

Baka dina egna semlor hemma med nya recept!

Det är semmeltider och vi äter semlor som aldrig förr. Prova något nytt och baka egna semmelmuffins!

Nuförtiden kan vi köpa semlor i butiker och på café mellan jul och påsk. Varje år mumsar vi i oss över 40 miljoner semlor i Sverige. Och varianterna blir fler även om de flesta vill ha klassiska semlor kring fettisdagen.
Alla konditorier påstår att just deras semlor är de allra godaste. Men godast är väl ändå dina egna, hembakade semlor! Baka klassiska semlor, wienersemlor, semlor med hallon, lemoncurd-semlor eller kanske chokladsemlor. Prova karlsbadersemlor, vaniljsemlor eller petit-choux semlor … Kanske en semmelkrans som räcker till många?
Eller tänk på gränserna lite till och testa något nytt. Kanske ett recept på chokladsemlor, saffranssemlor eller ett fat läckra semmelmuffins fyllda med mandelmassa.
Inte konstigt att vi gillar semlor!

 semlor.nu

Kycklingrecept

Dragon & bacon

Baconlindad kycklingfilé med ugnsbakad rotfrukter... prova ett recept som är lätt att lyckas med och smakar fantastiskt!

kycklingrecept.nu

Vegetarisk mat

Alla nyanser av grönt

Det är lätt att laga grönare mat. Börja med en mustig vintergryta med bönor och rotfrukter, toppad med fetaost!

vegetariskarecept.se


Fjärde oktober är kanelbullens dag

Fira kanelbullens dag!

Nu kavlar vi upp ärmarna och firar kanelbullens dag med en mäktig butterkaka!

Kanelbullar finns det i många former. Den klassiska kanelbullen är fantastiskt god men med en rejäl dos kardemumma får vi istället minst lika goda kardemummabullar.

Butterkaka är en annan favorit som stått sig i längden, ja, namnet har den förstås från engelskans butter: smör, men innehåller också russin och vaniljkräm... Det är tid att sprida lite kärlek, omtanke och kaneldoft!

 bakabullar.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...