BanankakemuffinsBanankaka börjar bli en klassiker för många baksugna. Den är lättbakad, snabbakad och saftigt god. Håller sig dessutom fint och smakar ännu bättre efter någon dag i kylen. Detta är en ett lita annorlunda recept där banankakan bakas som stora, saftiga muffins! 7-8 stycken Du behöver
Gör så här:Smält chokladen i vattenbad och rör ner smöret i den varma chokladen. Blanda alla torrvarorna utom sockret i en bunke. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Mosa eller mixa bananerna. Rör ner chokladen i ägg- och sockerblandningen. Blanda ner bananen och mjölken. Rör till sist ner mjölblandningen och rör slätt. Slå upp smeten i stora muffinsformar, gärna ställda i en muffinsplåt. Cirka en deciliter smet per form brukar vara lagom och satsen räcker till cirka 8 muffins. Grädda i 200 grader i 20-25 minuter. Servera med glass och banan.
Redaktionens kommentar
"150 g choklad"
Kommentar av
Edvard
11 mars 2012
Det här banankakemuffins ser god ut Kommentar av
Isabelle
5 februari 2011
Bakade igår :D det blev grymt gott , däremot saknade jag där de stod i receptet vart man skulle hälla i smöret och chokladen så de fick åka i efter allt annat, men de blev bra :D Kommentar av
frida
4 februari 2010
Jag undrar varför recepten inte går att skriva ut på skrivare, det kan vara jag som är du, ingen datanörd precis, men det vore bra med en kommentar. Kommentar av
a.alsen
9 mars 2009
bra resept Kommentar av
Marie Hj.
29 april 2010
Bakade dom här idag, och dom blev underbart goda =) Tack för rceptet! Kommentar av
osignerat
8 juli 2010
gräddas i mitten av ugnen eller nedre delen ? Mvh pernilla
Redaktionens kommentar
Nedre delen brukar bli bra.
Kommentar av
RH
26 september 2010
Socker är en torrvara och man ska blanda alla torrvarorna i en bunke Kommentar av
Stina
24 juni 2008
Hej! Började göra dessa idag, men insåg snart att mjöl inte stod med bland ingredienserna. Tog lite på en höft utifrån andra muffinsrecept. Det blev väl ok. Vore bra om mängden mjöl fanns specificerad så blir de nog ännu godare nästa gång jag försöker baka dem.
Redaktionens kommentar
Ursäkta! Mjölet har fallit bort - nu är det åtgärdat!
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Alla hjärtans dagKärlek från köketDet finns många sätt att visa kärlek på. Ett alldeles utmärkt är att baka söta, rosa dammsugare till dem man tycker om! LakritskladdkakaÄlskad kladdkaka – nu med lakritssmak!Baka en av våra mest älskade fika-favoriter och smaksätt den med lakrits i en lakritskladdkaka! EfterrätterMarängAlla som någon gång haft höns förstår varför vi äter ägg just till Påsk... Det är nu som äggen kommer! Och även om du kanske inte har egna höns så finns ekologiska ägg att köpa i snart sagt varje butik. Ägg ingår ju i många av våra vanligaste bakverk. Tänk dig en solgul sockerkaka, fortfarande varm... Eller våra älskade pannkakor! Koka inte alla ägg i påsk utan spara några och laga en härlig fruktmaräng som avslutning på en riktigt påskmiddag! Mjuk maräng som täcke till frukt eller bär lyfter fram smaken på en fint sätt. En utmärkt efterrätt som passar fint till helgen! Glad påsk önskar pepparochsalt.se! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Hej! Hur mycket choklad ska man ha? Ser inte det någonstans..